FrP: HVISOM ATTE DERSOM ATTE

Frp’s Ketil Solvik-Olsen er ute på ridetur igjen og hevder at 22.juli «aldri ville ha skjedd om det hadde vært en borgerlig regjering» som satt ved kongens bord. Dette er vel hittils det mest stupide utsagnet fra den kanten, selv om rekken av populistiske utspill ingen ende synes å ha. Om man skal prøve å finne en logisk, men fremdeles ganske upresisis underbygging av hva han sier, kan man tenke seg at en høyrevridd ekstremist ikke ville ha skutt på sine «egne» – han er jo tidligere medlem av FrP, og jeg regner med at Solvik-Olsen mener at han og hans parti hadde sittet i en slik borgerlig regjering som ikke ville ha forårsaket denne store katastrofen? For det denne ufine tåkepolitikeren gjør er å peke på AP og regjeringen som årsak til at utenkelige skjedde, og hadde de ikke sittet der ville det ikke ha skjedd. Så om man tolker dette litt fritt videre, så er det den rød/grønne regjeringens egen skyld at det hendte, og at de på en måte kan takke seg selv? (Jeg konkluderer ikke, jeg tenker høyt!)

Rett etter at dommen falt i retten og det ble klart at ABB skulle i fengsel, at han var tilregnelig la et nettsted jeg ikke skal nevne navnet på her ut en erklæring om sympati med terroristen. I klare ordelag som ikke kunne feiltolkes oppfordres alle sympatisører til å gi støtte til helt og kommandør ABB, til å gå ut å gjøre store ting, eller små ting, og også begynne i egen vennekrets og familiie for å ruste Europa for en den nye æra som skal komme, at kampen ikke er over, at den bare så vidt har begynt, og at når ABB kommer ut ville han være stolt av hva de trofaste tilhengerne har fått til i løpet av de 21 årene han har sonet i fengsel. (det verste med denne teksten er at de berømmet det norske rettsvesen for at de mener at tilregnelighet fremdeles er en dyd i en forkvaklet verden)(jeg vil ikke legge den ut, men de som vil finne den vet hvor den finnes)

Så kan man merke seg at ABB selv har sagt at han forlot FrP fordi han syntes de var for svake, at de ikke var modige nok, at de jobbet for sent. Så hva vet FrP? Kanskje det allikevel hadde skjedd om de hadde sittet med regjeringsmakt? Og om/når FrP kommer i regjering, vil de ikke sitte der alene, de vil være avhengig av Stortingets flertall for å få virkeliggjort politikken sin, og om ikke? Da vil også en borgerlig regjering muligens være et mål for høyreekstremister som kanskje vil synes at kampen for en ny verden ikke går raskt nok? At samfunnet fremdeles feminiseres, at de mannlige verdiene pulveriseres, og at det er for mange kvinner i regjeringen, feminine pyntedukker som helst skal stå hjemme ved kjøkkenbenken eller føde guttebarn som skal føre den maskuline alfahann-arverekken videre oppover maktpyramiden som er blitt knust av feminister og andre lugubre vesener som ødelegger samfunnet?

FrP gjør seg best i etterpåklokskapens populistiske lyskastere.

Man kaster ut et utsagn som mange biter på, fyrer av en galupp, og vips, prosenten fyker i været. Men det er faktisk et helt år til valget, og mange nye utspill skal komme fra løse kanoner på dekk. Hoder kan rulle både her og der, og da hjelper det lite med nystrøken bluse eller ny blådress. Ulvene er de samme, pressen likeså. Det er ikke et regnskap for de rød/grønne og et annet for de blå. Og media har en elefants hukommelse, og glefser i alle retninger. Dette vet Jens. Dette vet Erna. Vet FrP det? At nå lønner det seg å ligge lavt med kjeften igjen? Solvik-Olsens siste utspill tyder ikke på det. Politikk er ikke for Hardygutter eller partyprinsesser som blir kåte av å se seg selv på flatskjermen. Partiet for «folk flest?» Det slagordet er vel FrP’s største bommert. Folk flest er smartere enn som så.

En kommentar om “FrP: HVISOM ATTE DERSOM ATTE

  1. I ettertid har Stavanger Aftenblad moderert overskiften og innrømmer at Solvik-Olsen er blitt feilsitert. Til opplysning er dette blogginnlegget skrevet før jeg fikk vite dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s