Charles Bukowski EN DEFINISJON

Bilde

EN DEFINISJON Charles Bukowski (gjendiktet av Sven Henriksen)

Kjærlighet er et lys som flykter gjennom tåke i natten. Kjærlighet er en ølkork du tråkker på mens du er på vei til toalettet. Kjærlighet er en nøkkel du mister når du er full. Kjærlighet er det som plutselig hender når du er ti år. Kjærlighet er en knust katt. Kjærlighet er den gamle avisselgeren på hjørnet, han som har gitt opp. Kjærlighet er det du tror den du elsker har ødelagt. Kjærlighet er det som forsvant i krigsskipenes tidsalder. Kjærlighet er telefonen som ringer, den samme stemmen, eller en annen, men aldri den rette. Kjærlighet er bedrag. Kjærlighet er en hjemløs som brenner ute i gatene. Kjærlighet er stål. Kjærlighet er en kakkerlakk. Kjærlighet er en postkasse.

Kjærlighet er regn som faller på taket av et hotel i Los Angeles. Kjærlighet er din far i en kiste, han som hatet deg. Kjærlighet er en hest med et brukket bein som forsøker å reise seg mens 45 000 mennesker ser på. Kjærlighet er slik vi koker en hummer. Kjærlighet er alt vi sier den ikke er. Kjærlighet er en flue du aldri fanger. Og kjærlighet er en mygg. Kjærlighet er 50 soldater.

Kjærlighet er en tom seng.

Kjærlighet er et opprør i et fengsel. Kjærlighet er et galehus. Kjærlighet er et esel som står i en gate full av insekter. Kjærlighet er en tom barkrakk, et øyeblikk som skriker. Kjærlighet er Dostojevski ved rulettbordet. Kjærlighet er det som kryper langs bakken. Kjærlighet er din elskede som danser for tett med en fremmed. Kjærlighet er en gammel kvinne som stjeler et stykke brød. Kjærlighet er et ord som brukes alt for mye, og alt for tidlig.

Fra forestillingen THE BLUEBIRD SESSIONS

Sven Henriksen sang/tekst – Gjermund Silset kontrabass –  Tor Egil Braseth piano/trekkspill

se Facebook-site «The Bluebird Sessions» for mer info og kommende konserter.

Reklamer

En kommentar om “Charles Bukowski EN DEFINISJON

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s