HOMO AT WORK

Bilde

En homsepatrulje, trenger vi det?

Små parfymerte homoer som kommer hjem til folk med et kamerateam på slep? Og når de har dratt igjen sitter du der i rosa Moods of Norway-dress med en svær blomsteroppsats i knapphullet, med nappede øyenbryn, botox i panna og bleket anusring? Sånne nusselige mannfolk som sier wiiii, og tar seg til ansiktet og sier wiiii en gang til når de åpner klesskapet til folk flest? Nei, vi trenger ikke det. Vi behøver ikke belemres med hysteriske homoer som bygger opp under myten om at homoseksuelle bare er opptatt av hjemmedesign, sminke, klær og stivpiskede eggehvitter til frokost for å unngå å veie mer enn femti kilo når du er 190 cm på strømpelesten.

Det skulle tatt seg ut om vi fikk en lesbepatrulje som ga kurs i håndbak og øldrikking, stopping av neseblod og traktorkjøring, som om det var det alle lesber driver med? Eller en serie der transseksuelle ga klesstips til medsøstre om hvor man får kjøpt den kjipeste crimpelinen, de støggeste parykkene og det mest naturlige brystholderfyllet?

Ja, jeg skjønner at HOMSEPATRULJEN 2012 er mainstram feelgood tv på sitt verste, og jeg ser at mange elsker det. Særlig godt voksne kvinner som har oppdaget at det siste hippe er å ha en homo som fiffig tilbehør til antrekket, en homo som bærer veska, sminker og setter opp håret, som de kan gråte på skulderen til når ektemannen ikke treffer skittentøykurven med de skitne underbuksene eller har hatt seg med sekretæren på jobben. Selv bruker jeg heterofile kvinner til det samme, har dem i armkroken på premierer og lignende for å fremstå som ikke ensom homo i sin verste alder.

Til alvoret.

I verden førfølges mennesker fremdeles for sin seksuelle legning. Så sent som i vinter ble en ung mann slått helseløs i Trondheim fordi han var homo. I barnehagen er SOPER og HOMO de første mobbeordene ungene lærer, og i USA er homohatet på nytt økende. Vi homofile er vanlige mennesker, vi er like forskjellige som alle andre. Vi ligger med personer av vårt eget kjønn, og der stanser alle likheter. Homokamp er en kamp som må kjempes om og om igjen. Det slaget vi vant for ti år siden må vinnes igjen. Feminismen vant kamper på syttitallet, nå har sporene blåst igjen, og i mange miljøer hevdes det at kvinnens plass er hjemme ved kjøkkenbenken, og serien MadMen kan faktisk i enkelte sammenhenger ikke virke som et dokument om en forlengst avleggs epoke.

Og på nytt er HOMO et fyord mange steder, selv i dette landet med partnerskapslov, gifting på kirketrappa, lista er lang av hva vi har vunnet siden den gangen vi snek oss som lodne skygger i mørket på vei til Reidar’s Selskapslokaler i hovedstaden, og det sto svære gjenger oppe på Egertorget for å slå oss ned der vi pilte som livredde mus mot T-banen for å redde oss i sikkerhet.  Ja, alle kamper må vinnes om og om igjen.

Ja, vi homoer er mangfoldige som de heterofie er. Noen er hysteriske skruller, andre er politikere, forfattere, skuespillere, bønder, anleggsarbeidere, flyvere, pushere, frisører, politi, etterforskere, bakere, barnehagearbeidere, lærere, prester. Og noen har egne blogger om øyenbrynnapping og whatever. Men andre er helt alene i verden, tør ikke komme ut av skapet, sitter i et lite fjordhøl, på ei vidde eller i ei lita bygd og tør ikke ta det siste lille skrittet ut i dagslyset. Og andre står foran speilet en ensom nattetime og tenker, jeg orker ikke dette, og går ut av livet for egen hånd.

Så ja, man kan si at HOMSEPATRULJEN bare er uskyldig moro på fjernsynet, nok en realityserie av mange. Men dykk litt dypere. Tenk. Hva skaper den av fordommer? Ingen tror vel at alle snekkere er sinna bare fordi det er et tv-program som heter SINNASNEKKEREN? Og de fleste forstår sikkert også at alle homoer ikke er noen rosa hjernedøde skruller. Men jeg liker dette konseptet dårlig for det er noe fordummende og misvisende sludder om en gruppe mennesker som ikke har annet enn sin seksuelle legning felles.

Ja, hat meg gjerne for dette! Og yes, I’m a bitch, and I’m fucking proud of it!

Reklamer

2 kommentarer om “HOMO AT WORK

 1. Jeg er faktisk veldig glad for at jeg har så mange homofile og lesbiske venner, at barna mine ikke bryr seg.
  Vi er ingen A4 familie heller, selv om vi verken er det ene eller det andre. 😉
  Men ingen av mine barn har heldigvis ALDRI sagt ordet homo, eller noe nedlatende om homofile….men det har kanskje noe med oppdragelsen å gjøre? (Håper det) 🙂

  Her runger det mer skjellsord fra ,snart 4 åringen, «jævla drittunge, med påfølgende v-tegn med fingrene, og tunge mellom»…hvilket er tegnet for å «slikke en kvinnes underliv» 😉
  En kan le, en kan gråte, men verst er det jo for barnehagetanta som måtte holde seg alvorlig mens det sto på, hvilket vi selv måtte gjøre her hjemme 😉

  Jeg tror derimot at spesielt kvinner, har en tendens til å «stole» på homofile menn…spesielt når det kommer til stil og styling, mye takket være han Hans Thomas? Jens Thomas? Eller «Happy day» om du vil……
  Han sitter med terningen sin i samtlige ukeblader, og dømmer folk opp og ned, og i mente….
  Hadde han vært hetero, så hadde nok ikke akkurat han hatt den jobben 😉

  Men så skal det også nevnes at «homsepatruljen» har eksistert i mange år på andre kanaler….Norge er jo kjent for å kopiere, OG stigmatisere….dessverre.

  Det er nok mange mødre der ute som skulle ønske at en av de tre sønnene ble erkehomofil…bedre at de drasser rundt med rosa skjerf og fargerike klær og har en mening om stil….verre er det kanskje for de mødrene som sitter med en homofil rørlegger…hva kan han brukes til «egentlig»? Hvor ofte trenger en rørleggere?

  Du setter fokuset på noe veldig viktig, Svein…… Og jeg håper du ikke føler deg for støtt oppi alt dette…. Vi er så mange som ikke bryr oss om legningen til våre venner og bekjente, og ikke minst i familien. Kanskje er vi ikke så veldig opptatt av om øyenbrynene er trimma til enhver tid, eller om en har en flekk på tøyet etter at ungene har klassa rundt med makrell i tomat fingrene…..

  Men så har vi heller ikke hvite semska sofaer som er umulig å rengjøre 😉

  Bra skrevet. Ha en fin kveld! Klem fra Kristiansand @—–`;—–

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s