FrP, VELKOMMEN INN I VIRKELIGHETEN!

A gay marriage in New York City

Jeg våkner til «sjokket» over at FrP har gjort en snuoperasjon og sier JA til at homofile skal få gifte seg og til og med få lov til å adoptere barn. Det er jo en god nyhet forsåvidt, men jeg blir litt fnisete. Får litt den følelsen som når noen rapper brura på kirketrappa rett før vielsen/valget. Men for all del, man jo si tusen takk til FrP, dere er så snille med stakkars oss som har hatt det så fælt så veldig lenge.

FrP er et parti som prøver veldig hardt, vil så gjerne bli likt av litt fler enn de som liker dem nå. Så da stokker man litt om på stokken for å gjøre seg klar til å spille mot farlige og store motstandere ved det runde bord. I den ene enden sliter Siv Jensen med alle de som søker til henne på grunn av partiets stempel som innvandrerfiendtlig, og i den andre sliter hun med alle som renner ut med badevannet og stemmer Høyre som FrP håper å danne flertall med etter neste valg. Nå er agendaen: Bli stueren og spiselig. Og når det gjelder homofilt eksteskap og adopsjon har FrP stått steilt på sine meninger. Det har vært mot i hele partiets historie. Og nå altså denne snuoperasjonen i siste øyeblikk. Men jeg tror neppe at en horde med gifte og verpesyke homoer og lesber kommer til å storme til FrP etter dette. For FrP har rappet et av venstresidens en gang mest kontroversielle kort, tatt stilling på en enkel måte til noe de har motarbeidet i mange år, kamper som venstresiden har kjempet og grått for med flertallet mot seg før de endelig maktet å sprenge lydmuren. For å si det rett ut, jeg synes det er ganske så frekt og freidig. «Det er mange som mener at verden har tatt et skritt videre» sier FrP i kunngjøringen om endret ståsted. Tenk det Hedda, noen har slått inn stengte dører, og nå labber dere rett inn.

Men på den annen side, dette er godt nytt. Ikke minst for alle ungdommer som søker til FrP. De behøver ikke lenger være redde for at deres seksuelle preferanser skal hindre dem i å få en politisk karriere. Nå kan en fylkesleder eller en leder av FrP godt være en homofil mann, med ektemann og barn. Eller en lesbisk kvinne vil kunne lede partiet. Har jeg forstått det rett? Eller er dette bare en holdningsendring på papiret? For jeg sitter med en følelse av at dette er litt slik: «Vi har aldri likt sushi, men siden alle er så begeistret for det, så får vel vi også late som om vi liker det!»

Og en ting til. Det er et punkt alle politikere bommer på. Vi homoseksuelle er IKKE en homogen gruppe. Vi er ikke alle like giftesyke, verpesyke, vi sliter ikke med psykiske problemer, ikke alle av oss har hatt en dårlig barndom og strever med å få aksept i arbeidslivet når vi står fram. Ja, verden har tatt et stort skritt videre, og det er fordi mange av oss har kjempet harde og lange kamper for å flytte den videre. Noen av oss har ofret svært mye. Og ja, det er fint at FrP henger seg på. Men det er også litt trist når et kristent parti finner seg selv med buksene på knærne i en verden som for lengst har gått forbi dem.

Vi skriver 2012. Så Frp, velkommen inn i virkeligheten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s