BRAD PITT GOES COCO

Brad Pitt goes Coco Chanel.

Nok en gang lager Coco Chanel bølger i motebransjen. Det er ikke første og heller ikke siste gang. Denne gangen er det koblingen mellom hennes mest berømte dameparfyme og en mannlig filmstjerne som utløser «skandalen» – vel, det skal ikke mer en en brukket negl eller et lite feiltrinn på catwalken til før det er skandale i de kretser.

Ok, reklamesnutten der Brad Pitt forteller verden at dameduften Chanel no 5 simpelten er uunngåelig er litt corny, det er jeg enig i. Og ja, han har fått noen millioner US dollars for den. Men er dette noe å rive av seg håret for bare fordi det er en mann som gjør det? Kvinnelige skuespillere gjør det hele tiden. Charlize Theron har duvet photoshoppet (og med 20 cm lengre bein enn hun egentlig har) over filmduken for sminke og parfyme uten at noen har hevet et øyebryn, og det har vel neppe gjort det gratis? Og kvinner har ligget halvnakne over bilpansere så lenge biler har eksistert, og likestillingspolitiet har vært på «call» i mange tiår når det gjelder reklame som diskriminerer kvinner. Og det har bra.

Men har du lagt merke til en ny trend innen reklame de siste årene?

Har du fått med deg at i de fleste reklamefilmer for tiden fremstilles menn som komplette idioter? Dumme menn som ikke kan lage mat, som ikke kan lese sine kvinners innerste tanker, som er kløner og klumser, som sitter i soffan sammen med kompisene og brøler foran flatskjermene med vikingehjelmer på hodet mens de knasker Grandiosa og potetgull, mens kvinnene deres er noen superwomen med dokumentmapper og mørk drakt som lever i tiden og fortjener alt det de kommer over? Ja, reklamen tar for tiden menn ned på apestadiet mens kvinner fremstilles som effektive superkvinner som spiser en yougurt i farta mens de tripper avsted til neste viktige møte. Ok, i noen tilfeller har de sex med en sjokoladeplate eller noen meter gardinstoff, rett skal være rett:)

Men menn er også blitt sexsymboler i reklamen nå. Ta disse filmene fra Dressmann, der svette hunks med steadykameraet nesten oppe i skrittet kommer mot oss så testosteronet renner av dem. Gubbebutikken Dressmann spiller på sex og bruker flotte menn for å få det nitriste tøyet sitt til å se ut som mote. Men når du selv går inn der og prøver en skjorte så ser du ut som den gubben du er. Men det er få som reagerer at mannskroppen «utnyttes» for å selge ditt eller datt. David Beckham skrevde seg til ganske mange millioner når han reklamerte for noen truser og lot verden stirre seg rett i herlighetene. Skulle likt å se en kvinne reklamere for bikinier i samme stilling? Men oftere og fortere ser du nakne mannekropper i de underligste og mest urelevante stillinger i reklamefilmer og på bilder.

Sånn sett er jo denne famøse filmsnutten med Brad Pitt en drøm for selv den mest snerpete frikirkeprest. «Men han gjør det jo bare for penger!!!» hyler enkelte. Ja? Er det ikke det vi alle får når vi jobber? Kjære vene, hadde jeg sett ut som Brad Pitt hadde jeg gladelig reklamert for hva det skal være med en purre i rassen om jeg hadde fått 5 millioner dollars for det! Men jeg hadde aldri deltatt i en reklamefilm i serien «du er mann, så dette er du ikke i stand til å forstå!»

Men takk Gud for at vi har fått ryddet unna det verste av kvinnediskriminerende reklame!

Men nå er det mannen som må reddes fra denne store og trendskapende pengemaskinen. Argumentet har hele tiden vært at disse sylslanke drømmekvinnene er dårlige rollemodeller for unge jenter. OK, vi menn går også inn i en depresjon hver gang vi ser en naken torso med oljet sixpack rulle over flatskjermen, fordi svært få av oss ser slik ut. Og ikke er vi så tjukke i hodet at vi ikke vet hvordan vi skrur på en komfyr heller! Nei, vi menn er flinkere enn reklamebransjen vet, vi vasker, koker, passer og steller, og det vil vi gjerne ha kred for. Fordi vi fortjener det! Og jeg makter virkelig ikke å hisse meg opp over at Brad Pitt reklamerer for en dameduft. Jeg bruker heller krefter på å fortelle unger og ungdommer i min omgangskrets at de er gode nok, tynne nok, flinke nok, og verdifulle nok som de er.

Så kjære folk, bruk heller krefter på å få stoppet all drittmaten reklamebransjen pusher rett i fleisen på ungene deres! All den dritten full av sukker og uten næring. For om de dytter i seg alt det kommer de aldri til å se ut som Brad Pitt eller Charlize Theron. Og Chanel no 5 er bare en parfyme som verken gjør utslag på badevekta eller på selvfølelsen. Så får det heller være at Chanel no 5 var det eneste salige Marilyn Monroe hadde på seg i sengen. Men det gikk ikke så bra med henne heller.

En kommentar om “BRAD PITT GOES COCO

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s