VEKTEN AV ORD

@fotografiska Stockholm

Hva hendte med ordene?

Hvorfor sitter de så løst i fingertuppene? Hva hendte med blekkhuset, pennesplittene, det vakre papiret, brevet som gled ned i en kasse uten delite-knapp? Hva skjedde med postkortene som plutselig lå som gledeshopp i postkassen når du minst ante det, de fine ordene som tok så lang tid?

Hva hendte med tiden? Forvant den sammen med alt det teknologiske som ble skapt for at vi skulle spare tid?

Og hva hendte med filteret av høflighet vi en gang hadde? Korrekturlakken og rettetasten. Fargebåndet som tok slutt og vi ikke fikk skrevet mer før butikken åpnet på mandag? Og vi fikk en pause, en lomme av tid for lange tanker og overveielse?

Hva skjedde med fingertuppene? De som før strøk nølende over papiret før ordene fløt mykt ut av pennen. Nå er de blitt hatefulle og konspiratoriske lakeier som renner over av ord som ikke alltid er innom hjernen før de klikkes ut i rommet som heter cyberspace. Hvor er den lille kassen ved Speakers Corner vi måtte stille oss i kø foran før vi kunne klatre opp og rope ut våre meninger til verden? Hvor er avisselgerne på hjørnet som ropte at krigen var over?

Hva hendte med ordene?

Hvorfor kjenner vi ikke vekten av ord lenger? Ja, hva hendte med ordvekten, den som en gang het gullvekt? Hvorfor er det så lett å hate når ingen vet hva vi heter? Når vi ikke viser ansikt og kaller oss noe som ikke er? Det som en gang ble risset i stein og skåret i tre for evigheten er gått i dekning under jorden. Og en @ og et 😦 er cybernattens bumerker. Mørke flaggermusmenn som lander et sted like ved, men du vet ikke hvem de er. Uten øyne og med store ord bak tafatte masker av anomymitet

Kom, stryk meg med en myk fjærpenn over kinnet før verden logger av. Eller jeg trykker «delite» og alt forsvinner.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s