HJELP, NISSEN TIGGER!!!!

Fra «Nissene over skog og hei» Seefood/TV Norge.

På Sørlandet, i Arendal sitter en nisse på gaten og tigger.

Nei, vent, han tigger ikke, han selger dette bladet som tiggerne selger slik at det skal se ut som om de har en jobb, men han har altså skjegg og nissedrakt på seg.  Og folk blir opprørte, det skal ikke så mye til ved palmekysten. «Barna skal da ikke lære at nissen tigger!» raser noen foreldre. Og i kommentarfeltet under tekst og bilde raser den sedvanlige dritten om rød/grønt verdensherredømme og andre festlige konspirasjonsteorier. Selv synes jeg denne tiggernissen er svært så kreativ. Dessuten tilpasser han seg resten av handelsstanden som er ekstra tidlig ute denne julen. I Mo i Rana her jeg bor ble julegrana tent to uker før tiden slik at kremmerne kunne begynne å fallby varene sine under denne byens største kulturelle begivenhet, nemlig den store nattåpentdagen i alle butikker og kjøpesentra.

Men nissen tigger da ikke, ikke sånn i virkeligheten? Nei? Jo, det gjør han. Du skal ikke gå mange skrittene ut i byen før disse skumle skjeggdottene stirrer på deg med stivt psycoblikk fra alle vinduer og balkonger i disse dager. Disse rødhvite tykkfalne dvergene som nikker mekanisk til deg i butikkvinduene, som sier HO HO så du skvetter himmelhøyt der du er på vei til apoteket for å kjøpe nesespray. For disse skumle individene er selve adelskapet i tiggergesjeften, plassert der av handelstanden slik at vi skal bli fristet til å kjøpe mest mulig dritt vi ikke trenger.

Og på flatskjermen hjemme i egen stue er det heller ikke nissefri sone. Hvorfor i huleste helvete er det ingen som reagerer på at julenissen kommer kjørende i en diger lyssatt semitrailer og reklamerer for Coca Cola? Eller er det kanskje slik at det er Coca Cola som eier jula, og at ungene skal lære seg at veien til et godt liv og mange dyre julegaver er at man drikker mest mulig av den brune helsekadelige gugga i adventstiden?

Ta det helt med ro kjære nervøse foreldre, nissen tigger, og det har han gjort helt siden noen fant han opp. Kan dere ikke heller bruke tid på å fortelle hvorfor denne «falske» og «frekke» nissen sitter på gaten og tigger? Og kanskje aller helst at nissen ikke eksisterer? For er det ikke ganske tullete å lære ungene at om du er ekstra snill hele året blir nissen blid og så gir han dere ekstra fine julegaver?

Hva med å si: Denne nissen sitter på gaten fordi alle ikke har det så godt som oss, og derfor skal vi ikke bruke så mange penger på julegaver i år, men heller gi litt til alle dem som ikke har?

Men selvfølgelig kan man jo avsløre «hemmeligheten» om denne nissen som har vært så frekk å sette seg midt i Disney-helvetet vårt; at han er plassert der av en farlig internasjonal nissemafia/nissetiggerliga som er her i landet for å suge ut av oss det de makter bak falske skjegg og barter? Og da får vi håpe at noen av de oppegående ungene sier: «Nei mamma, det der er ikke nissen, det er onkel Kurt!!!!»

Og det er faktisk slik her i dette lykkelandet, at om du gir noen små slanter til tiggere som sitter på gaten får du snøft og foraktfulle blikk fra dine egne landsmenn. Hva skjedde med julens budskap, der to av hovedkarakterene i bibelfortellingen kom slitne og sultne til storbyen for å ordne noe papirmessige greier slik at de kunne bli innskrevet hos folkeregisteret, men at folk var så uvennlige og lite gjestfrie at de måtte føde sin enbårne sønn i en stall?

Er det kanskje på tide å avkle både jula og nissen i all sin grådighet og falskhet? Og skal man være ærlig, så er det vel strengt tatt bare noen av oss voksne som tror på julenissen for tiden? HO HO!

En kommentar om “HJELP, NISSEN TIGGER!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s