HVA FAEN ER PROBLEMET?

Magnum Photo
Magnum Photo

Når et barn fødes et sted slår det røtter. Slik er det! Selv en liten laks finner tilbake til sin barndoms bekk. Det ligger i genene, alle vil høre til et sted. Noen hundre barn er blitt født i et land deres foreldre ikke har rett til å være, nå skal de kastes ut til et land de aldri har vært i.

Men hva faen er problemet?

Har vi ikke råd til å la nåde gå for rett her i dette verdens rikeste land?

Vi som en gang var fattige bønder og fiskere, satt ved iskanten og hutret i skinnfellen med steinøkser er nå blitt et uspiselig herrefolk som «skal ha oss frabedt at folk strømmer til landet og plopper ut unger i søkk og kav for så å tro at de kan surfe på vår velferd!»

Ta deg en tur på nettet, se hva folk flest skriver om små barn og deres foreldre. Det er ingen scrolling for pyser.

Og jeg skjønner godt at mange vegrer seg for å lese det som skrives i nettets mørkeste korridorer. Men samtidig kaller dette landet seg kristent, og slår Bibelen i hodet på hver minste lille ting som truer våre suverene tradisjoner. Av og til tenker jeg; hva faen er det som feiler oss? Har vi mistet evnen til å huske egen historie? Har vi mistet evnen til å vise empati? Og betyr våre egne barn mer enn andres? Forleden la en»venn» ut et bilde med teksten: «Jeg elsker mitt barn. Klikk «lik» og del om du føler det samme!» Ja? Jeg svarte: Jeg mener alle barn bør elskes!

Når et barn fødes i USA er barnet amerikansk. Det er et faktum som ikke er åpent for diskusjon. Men USA er nøyere med hvem de slipper inn i landet. Her i Norge er vi så humane at vi ikke avviser folk ved flytrappen på Gardermoen. Nei, vi lar dem komme inn, setter dem i brakker, lar dem føde barn mens byåkratiets langsomme kvern maler. Og når det har gått vinter og vår kommer politiet midt på natten og river dyna av barnefamilier og setter dem på et fly ut av landet. Og nå sitter Høyre og Frp musestille. Tør ikke engang stille i Debatten på NRK i redsel for å miste velgere før Stortingsvalget.

Slik er norsk lynne og kultur blitt.

Takk Gud for ildsjelene som jobber dag ut og dag inn for rettighetene til disse stakkars ungene. Det er til å gråte blod av når man leser alt hat og all ignoranse på nettet. «La de små barn komme til meg, og hindre dem ikke» står det skrevet i verdens svarteste bok som noen har kantet med gull. Jeg la dette bibelsitatet ut på en tråd i en nettdebatt og fikk til svar: «Ja, who cares? Kast pakket ut av landet nå! De folka ække folk, de yngler som overkåte kaniner! Jævla parasitter!»

Du folder ikke hendene og mumler Fader Vår etter å ha lest noe slikt. Du skammer deg på egne landsmenns vegne.

14 kommentarer om “HVA FAEN ER PROBLEMET?

 1. jeg skammer meg like mye som det du gjør over landsfolket… har de glemt at VI normenn rømte til amerika? Det er MER folk i amerika med norske forfedre enn det er i norge fordi nesten ALLT av norges befolkning rømte til amerika…. VI var innvandrere, vi var i nød og vi ble tatt hand om…. burde ikke vi gjøre det samme?

  • «Ble tatt hånd om»
   Du kan virkelig mye historie du. Les deg opp litt, før du serverer så mye pisspreik

 2. Ja, dette er altså det «humane Norge». Jeg har selv vært flyktningeguide, og kjenner noe til kampen mot byråkratiet. Det er et flerhodet troll. Hører ofte at folk kritiserer andres kulturer og levemåte, men samtidig sitter vi forran TV’n og digger reportasjene verden rundt om 17. mai-feringen. Her vises det norsk kultur og levemåte i stort monn. Ja, vi elsker så se at norsk-amerikanerne har beholdt norske tradisjoner. Kanskje vi er et land og folk som er sterkt nasjonalistisk? I bloggen ble det skrevet om at folk reiste over til Amerika, men vi skal ikke lengre tilbake enn til andre verdenskrig og alle som flyktet over til Sverige! Alt dette er glømt! At Høyre og Fremskrittspartiet er stille, er ikke så rart. De har jo kritisert regjeringen for svak innvandringspolitikk. Nå når regjeringen har strammet inn, lik høyres og fremskrittspartiet linje, ja da ser de konsekvensene av sin egen politikk!
  Husker kongen sa til et barn som levde i en dårlig heim. Han sa: «Det er ikke din skyld». Det er ikke barnas skyld at foreldrene har kommet hit. Barn er bestandig uskyldig!!!

 3. Som vanlig skal man slenge dritt om Høyre og FrP når regjeringen som har styrt landet i 8 år IGJEN ikke gjør jobben sin. Vi har et nisrk uttryk som heter å rette baker for smed. Og det er det som skjer her.

 4. Mener du det bør være slik at bare man føder barn i dette landet, så bør man få bli? Uansett hvor mange ganger man har fått avslag på søknaden sin? I såfall er det jo fritt frem for hvem som helst å bare anke, anke og anke, helt til man rekker å få barn og helst også få dem på skolebenken. Avslag? Få noen unger, så er ikke det noe problem.. Er det sånn du mener det bør være?
  Jeg lurer også på; er det bare Norge det går an å bo i?
  Hva med alle foreldre som drar med seg barna sine og flytter ut av landet for en periode, eller kanskje for alltid? Er dette traumatisk for disse barna også? Jeg ser aldri noe hylekor når det skjer. Barn av foreldre som har karrierer som sender dem rundt i verden, og som ikke bare stopper ett sted, men som flytter igjen og igjen. Burde det kanskje forbys? Eller burde barna bli igjen i Norge, det eneste landet det går an å vokse opp i, mens foreldrene reiser rundt?

  Ja, jeg er enig i at det kan være tøft for barn og rives opp med røttene, og flyttes til et land de ikke har noe forhold til, men de har foreldrene sine, og antakelig har de familie der også, og barn setter nye røtter. Det er ikke bare asylbarn som rives opp og flyttes på.

  • Nei, ikke et eneste sted i denne tekster hevder jeg det. Og det er heller ikke slik at det flommer inn mennsker til dette landet som føder barn og bruker dem som middel for å få bli. Og at norske barn flytter til utlandet synes jeg er en dårlig sammenligning. Som regel skjer det fordi foreldrene får en godt betalt jobb, ungene går på privatskoler osv. Men ja, jeg kjenner mange rotløse mennesker som har opplevd å bli flyttet rundt i barndommen, det være seg både militær og diplomatbarn.Men disse barna jeg skriver om er i en særstilling, deres foreldre har flyktet, og de reiser ofte tilbake til ingenting. Takk for svar. Ha en god dag Aina.

 5. Stieke for en idiot. Du burde forstå at konsekvensen av din mening er åpne grenserm, og klar bane inn i det norske velferdsamfunnet. Og da varer iallefall ikke pensjonsfondet mange ukene.

  • De jeg snakker om er allerede sluppet inn. Les hva jeg skriver, og ikke det du tror jeg skriver. Hvor står det at jeg er for åpne grenser? Jeg slapp dine kommentarer inn selv om du kaller meg en idiot. Lev vel. Fin kveld til deg.

   • Hva da med de som kommer? Hva med andre som vil trenere seg til opphold, slik de du snakker om har gjort? Hvilke ankemuligheter vil du fjerne, slik at du skal unngå muligheten for at andre som nekter å reise hjem kan bli her i årevis? Hva vil du gjøre med de som nekter å samarbeide, som har kastet sine ID-papirer og lyver om/unnlater å fortelle hvem de virkelig er/kommer fra?
    Du MÅ ha noen tanker om det også, for dette er faktisk ikke et problem begrenset til de aktuelle som er her pr nu.

 6. Bli strengere med hvem vi slipper inn. Men vi er i følge internasjonale avtaler pliktig å ta i mot noen. Slik er det, om vi ikke vil melde oss ut av verden og bli et reservat kun for etniske nordmenn. Men det er kanskje det du vil? Jeg tror kanskje du bør lese deg litt opp også, og det hadde vært en fordel å vite hvem du er når du mener ting på nettet, og ikke vært anonym. Anti-Deg virker litt ekskluderende….liksom.

  • Jeg har ikke nektet for at vi er forpliktet til å ta imot noen, og det har ingen problemer med. Noen av mine aller beste venner og en drøss kollegaer er innvandrere av forskjellig slag, så de der rasismeantydningene dine kan du stikke oppi rassen,.
   Men disse aktuelle har altså fått sine saker behandlet opp og i mente, og de har fått AVSLAG. Likevel mener du de skal premieres for sin fuck off til norske myndigheter, vi gjør som vi vil. I praksis står du for anarki og åpne grenser.
   Selv en SV-er som deg må forstå at en handling har sin konsekvens

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s