PRISONER OF THE ROAD

Magnum Photo: New York
Magnum Photo: New York

JEG TENKER OFTE på det.

Tenk å ikke ha et sted å bo? Ikke en egen seng. Dyne, en pute å hvile hodet mot om natten. Ikke en egen dør å låse? Ja, jeg tenker på det ofte. Møte natten uten å ha et sted å søke ly, varme seg. Jeg tenker på det her jeg sitter i min store stue med kunst på veggene og skinnsofaer. Jeg tenker på det når jeg går i store verdensbyer. Hvordan ville det føles å være hjemløs her? Jeg kan til å med ta meg i å tenke på det når jeg går i skogen. Være en elg alene her. Er elger mørkeredde? Jeg er redd mørket. Veldig redd, selv om jeg vet at mørket vil sluke meg en dag…

JEG TENKER OFTE PÅ DET når folk sier: Uff, hva skal jeg lage til middag, jeg er så matlei, har ikke lyst på noe som helst! Jeg tenker på hvordan det hadde vært å ikke ha mat i skapene, penger til å kjøpe mat? Jeg tenker selvfølgelig når jeg ser gråtende barn med store øyne på fjernsynet. Når fluene surrer i øyekroken på et døende barn. Hvordan ville det føles å miste et barn? Jeg har ikke mistet så mange. Bare noen få. En lillebror som gikk ut av livet for egen hånd. En død far. En håndfull venner og kjente som har gått bort. Ja, jeg tenker på det ofte, at smerten i mitt liv er så liten.

JEG TENKER PÅ DET OFTE NÅR JEG GÅR FORBI EN TIGGER på gaten, at jeg skal snu, gå tilbake, snakke, gi henne noe, spørre ham hvordan det går? Av og til gjør jeg det. Gir noen sedler, mynter. Jeg setter meg ned når jeg kommer hjem, tenker at det kunne ha vært meg som satt der ute på et stykke papp på et vått fortau. Jeg kjenner den myke sofaen mot ryggen. Ser ut i hallen der jeg har et skap fullt av sko. Sko jeg ikke bruker. Ja, jeg tenker ofte på det, at jeg skal dø en gang. Hva vil skje med skoene mine da? Vil noen andre gå i dem? Jeg tror det er godt å tenke på slikt.

JA, JEG TENKER OFTE PÅ DET, på hvor heldig jeg har vært. At jeg, som fikk en så dårlig start i livet har hatt flaks. At mye er tilfeldigheter. At jeg gikk forbi én dør, men gikk inn gjennom den rette. Jeg tenker ofte på det, at det og åpne en dør er gambling. Du vet aldri hva som befinner seg bak den. Jeg var heldig. Gode ting var bak mine. Men flere skal åpnes, og alt kan snu. Lykke varer ikke evig. Det tenker jeg mest på. Hver dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s