EN HIMMEL UTEN RYNKER

IMG_4128

EN HIMMEL UTEN RYNKER?

Jeg får en del spam jeg trekker på smilebåndet av.

Hele tre ganger har jeg, som godt voksen mann fått tilbud om å forstørre brystene:)  Og her om dagen fikk jeg tilbud om et års abonnement på en slankekur der jeg skulle gå ned hele 5 kilo i uken. Jeg takket nei til den, for etter noen sekunders hoderegning fant jeg ut at med så stort vekttap ville jeg ha forsvunnet fra jordens overflate i løpet av en seks syv måneder.

Men alt ler jeg ikke av. Og det er som regel tilbud som handler om utseende som treffer hardest i selvfølelsen.

For på dårlige dager er mange av oss lett bytte. Vel, de fleste av oss vet at jorden ikke går under om vi ikke skifter til ONE CALL, men pirker du litt borti ølvomma eller dobbelthaka så er isen tynnere. Og denne gangen snakker jeg på menns vegne. For vi menn er like utsatt for press som kvinner. Vi blir møtt av vaskebrett-hunks bare vi stikker hodet inn i en mannebutikk, og størrelsene som var L eller XL er ikke like stor som i fjor. F. eks på Zara står disse glætte gutta og smiler hånlig når vi ikke får presset oss inn i en XXL skjorte der en L i samme type passet perfekt i fjor, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har lagt på meg et gram siden ifjor. Jeg har til og med tatt med fjorårets skjorte i L for å vise dem det. Faen ta dere!

Jeg som jobber på teater som skuespiller kjenner på det hver gang det er kostymeprøve.

For privat har jeg funnet en stil som passer, men når man skal inn i andre snitt, andre farger, må man ta stilling til egen kropp på en annen måte. Noen ganger føler jeg meg som en kaviartube noen har tråkket på når jeg går inn under lyskasterne. Men ok, som regel får man forhandlet seg fram til noe alle kan leve med. Nei, det er ikke det at jeg ikke tåler å se feit og støgg ut på scenen, men når du ser yngre kolleger smette inn i en innsvinget liten dress og løper duggfriske inn på scenen, kan en spam som ala «her er den enkleste veien til å bli kvitt overflødige kilo kjære Sven!!!» i mailboksen være tung å fordøye.

Ja man skal være sterk for å ikke la seg påvirke av alt man skal og må for å være et vellykket menneske i disse tider.

Gudskjelov har Mac’n min en liten dibbedutt som sender det meste av dritten rett i søppelbøtta. Men presset er der. Ikke bli gammel! Ikke bli feit! Ikke få rynker! Ikke bli slapp! For egentlig er jo all reklamen en subtil mobber, er den ikke? Jeg var et veldig mobbet barn, jeg har kjent på det før.

På gode dager står jeg foran speilet om morgenen og sier høyt til meg selv: Du er mer enn bra nok, du ser fin ut, du er frisk, kroppen din gjør det du vil at den skal gjøre. Den kan gå, løpe, danse, elske, ta deg dit du vil. Ja, jeg ser at den er blitt eldre, men du lever, og dagen er fin. Så føkk deg som sier at jeg ikke er bra nok, ikke tynn nok, ikke glatt nok. Og takk for at jeg har trent hjernen såpass at jeg forstår hva som er viktigist. Å leve mens man kan.

Og jeg håper at alle trimdronninger og hysteriske stylister havner i helvete.

Og at vi andre kommer til himmelen. Der er det ikke rynker, har jeg hørt?

En kommentar om “EN HIMMEL UTEN RYNKER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s