IKKE EN SUR TONE

9932_978

IKKE EN SUR TONE

Det gjentar seg stadig. Lykken sprekker. Nederlaget er totalt.

Hele Norges Tone, den gladeste jenta i landet. Hun med den fine huden, det blanke håret, det nesten litt for tindrende smilet. Nå skal vi ta henne. Det ble for mye av det gode! For ingenting vokser inn i himmelen, selv ikke for prinsessa som kapret skuespillerprinsen og hele kongeriket.

Ja, jeg er også en av dem som har ristet på hodet av Tones hjernedøde realityserie. Som har syntes at hun er mye i avisene, at hun av og til kan si stupide ting. Men jeg har også sett noe bak masken. Dette litt for store smilet, de desperate øynene. Lik meg! Se meg! Dette kjernesunne blide vesenet fra ei lita bygd å Vestlandet som ville bli berømt, og som ble det. Kanskje mer enn det hun drømte om?

Men vi som har vært med en  stund vet at om du inviterer hundekobbelet i eget bryllup så kommer de når du skiller deg også. Og what goes up must come down. Nå ser jeg at folket fryder seg over Tones nederlag. Ja, for det måtte jo komme ikke sant? Ja, det måtte det! For Tone er feil i mange miljøer. Hun er ikke kul nok. Ikke smart nok. Er for mye på tv og i ukebladene. Tok litt for mye plass. Strålte litt for mye. Slikt liker vi ikke i lille Norge. Ydmyk, med bøyd nakke skal man være i dette landet. Så Tone, skamme seg, og rykk tilbake til start! Du har hatt ditt moment of fame nå!

I dag sender jeg en tanke til den blideste jenta i landet. Hun som ikke har gjort en katt fortred. Og jeg ønsker henne en fin kveld, selv om pressefotografene sikkert har beleiret henne der hun måtte være. Og husk Tone, det går over. I morgen pakker de fisken i gårsdagens avis. Men tenk deg om neste gang du stikker hodet fram. Bøy nakken. Vær ydmyk. Ikke smil for mye, og ikke vær for hyggelig. Med andre ord: Vær litt mer norsk!

En kommentar om “IKKE EN SUR TONE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s