SKRAVLAN

 images

SKRAVLAN

Har du lagt merke til det?

At Skavlan stiller andre spørsmål til sine kvinnelige gjester enn det han gjør til sine mannlige?

Hvor mange ganger har ikke Brit Ekland blitt intervjuet om sitt forhold til Peter Sellers og Rod Stewart? Jada, hun fikk snakket ørlite om sykdom også, og fikk vist en flik av sine myke kvinnelige sider. Men løftet og pumpet opp i beste desperat Holywoodfrue-stil er hun jo midt i blinken for en mainstream tv-sofa. Ja, kvinner i slike talkshow må tåle mye fjas fra programlederen. Han velger seg ut slemme mødre, filmdivaer som nesten ikke får snakke om filmen de prøver å promotere, hardt arbeidende kvinner som må pjatte om hvordan de får endene til å møtes med mann og barn osv. Selv Liza Marklund fikk høre (dog ikke av Skavlan) av Pølse-minister-Hansen at «jøss, er du feminist, du som er så vakker?» Hurra for den skandinaviske likestillingen liksom?

Ja, jeg forstår at fredagsunderholding ikke skal være en tung affære.

At folk skal KOSE seg, hygge seg, ja, at den nesten skal være som en familiemiddag der vi ikke skal snakke om det vonde vi alle vet om. Men det får da være grenser for sludder og skvatt. Jeg vet sikkert hundre ting jeg ville ha spurt f.eks Brit Ekland om. Hvordan er det å bli gammel i en industri som stort sett dikteres av menn? Hvorfor tror du kvinner i Hollywood renner ut med badevannet ved sånn ca 40 års alder? Og hvorfor må du som er så vakker ødelegge deg med botox og skapell?

Når en voksen mann setter seg ned i tv-studio har samtalen helt andre fortegn.

Du sludrer ikke med mektige menn. Du spør ikke om han tar oppvasken. Lurer ikke på hvordan har får dagene til å gå opp med kone og fire barn, hus, katt og kaniner? Eller hva han har måttet forsake av familieliv for å skrive denne boken, lage denne filmen osv. Men om gjesten er hyggelig nok sier han at han er «velsignet» med en tålmodig kone som tar seg av logistikken. (Og så ler man litt av det og slår ut med armene)

Og om en homofil mann er gjest. Ta f. eks Jonas Gardell. Da skal han være litt festlig, være litt småhysterisk og bitchy. Gjerne gråte litt, for det gjør homofile ofte. Og så skal de kvinnelige gjestene i samme program fortelle hvor høyt de elsker homoen, for alle sterke yrkeskvinner holder seg med en homo som de kan gråte på skulderen til når det blåser som verst på toppene.

Jeg glemmer aldri en Amanda-utdeling i Haugesund for mange år siden da feminist og programleder Rita Westvik prøvde å gjøre narr av en «babe» som var i Norge for å motta en pris på vegne av filmen som vant «Årets beste utenlandske film» «Hvordan er det for en moderne kvinne å trippe rundt i badedrakt og være bimbo i den Bond-film?» Hvorpå den blonde amerikanske damen fyrte av denne: «Hva faen er dette for et idiotisk spørmål? Jeg er en av produsentene for filmen. Jeg har jobbet i seks år for å få dette prosjektet på beina. Jeg har hatt hendene på det meste, så vær så snill å gjør hjemmeleksen din neste gang du får en programlederjobb lille frøken!» Og så snappet hun prisen og føyk av scenen.

«Women is the nigger of the world» sang John Lennon.

Takk Gud for at vi har Anne Lindmo i kveld. Den dama fikser å koble feelgood med tårer i øyekroken.

Hva med å invitere Skravlan som gjest?

Reklamer

6 kommentarer om “SKRAVLAN

  1. Det var for øvrig Anne Lindmo som lot Atle Antonsen og dumpster diver og sirkusdirektør Eliassen sette Gunhild Stordalen på plass. Hun trodde hun skulle få verdifull skjermtid med sitt Versace-miljøvern, og ble så til de grader ribbet for troverdighet.
    Hos Lindmo nytter det ikke å komme og tro at man skal bli tatt på med med silkehansker bare fordi man er blond og pen..

  2. Det har jeg lagt merke til i lang tid – ved siden at de kvinnelige gjestene som inviteres er i mindretall og sjelden kvinner som utmerker seg ved sitt gode hode eller harde arbeid – og når de ER med får de som du ganske riktig påpeker dustespørsmål. Bra blogginnlegg, må jeg jo si da….!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s