OG NATUREN SVARTE MED UGRESS

IMG_4532

OG NATUREN SVARTE MED UGRESS

Nå rir paranoia-rytterne igjen. Norge vil bli oversvømt av innvandrere, og i 2050 vil nordmenn være en minoritet i eget land!

Jeg tenker på en setning jeg leste et sted. «Der mennesker bare vil dyrke én ting, svarer naturen med ugress!»

Ja, vi vet alle, eller mange av oss, at man ikke skal dyrke det samme i jorden over for mange år. Jorden blir utarmet, den må snus, vendes, og plantene har godt av å flyttes litt rundt. Slik er det med mennesker også. De har alltid hatt trang til å flytte på seg. Vi er selv et sammensatt folk som kommer fra mange kanter av verden. Skip forliste utenfor kysten, og de som overlevde svømte i land, noen av oss er mørke som itlaienere og spanjoler, andre har tysk og nederlandsk blod i oss. Telefonkatalogen er en god kilde som leder andre steder enn Vågå og Røst, Setesdal og Dovre.

Alt har gått smertefritt helt til alle disse med annen hudfarge begynte å komme. Litt som skvallerkålen og Tromsøpalmen. Eller Iberiasneglen. Det er først når ting, planter og mennesker stikker ut vil legger merke til dem er det ikke? 100 000 muslimer er jo mer synlige enn samme antall svensker? Men der svenskene har forrang og får servere oss mat og drinker, må de med en mørkere hudfarge stues vekk som trikke og T-baneførere, vaske arbeidsplassen vår før vi kommer på jobb, re senger på hoteller, tømme søppel, les: ta drittjobbene og i tillegg få høre at de «river landet i filler» osv.

Nå hører jeg på P2 at forskerne mener at innvandringen til Norge vil flate ut i ca 2030, men Frp mener selvfølgelig at den stadig øker og at vi kommer til å bli spist med mus og menn i løpet av de neste tiårene. Jeg undrer; hvor finnes det landet i moderne tid som har blitt slukt av fremmede? Vel, vi i vesten har en lang historie i å sluke andre, utnytte og suge ut ressurser vi selv trenger, men at vi selv er i ferd med å bli spist er en veldig paranoid tanke.

Jeg hadde en hage i mange år. Jeg dyrket roser og blomster, urter og andre ting. Men en hage gjør som den selv vil. Er du borte i noen uker har den vokst seg vill. Og det er naturens vilje. Det sies at den forhatte brenn-neslen er et sunnhetstegn som vitner om at jorden er frisk.

Men jo mer vi streber etter bare å dyrke én ting, vil naturen svare med ugress.

Det kan ikke sies tydeligere.

5 kommentarer om “OG NATUREN SVARTE MED UGRESS

 1. Jeg skulle vel kanskje ønske du hadde rett på en måte. Tenk om man bare kunne ta noe fint man hadde lest ett sted og så bli jordbruker eller hagebruker og vips, lage den vakreste hage.
  Jeg ser at du selv har prøvd, og at det ikke gikk så bra. Du måtte hele tiden passe på, for det var hele tiden andre vekster som ville inn og overta arealet og næringen. Kanskje du også fant ut at det ikke var alle planter som kunne vokse og trives side om side?

  Det er riktig at naturen gjør som den vil, den vil ikke formes av «gartnere» eller enda verre «biologiske eksperimentalister». Derfor er det lite trolig at man lykkes i å skape noe bærekraftig og «lettstelt» dersom man skal ha variasjon helt ned på mikro-nivå. Man trenger plass og man må la ulike planter og plantegrupper vokse på ulike steder i hagen. Da kan man få mangfold og variasjon. Slik vi frem til idag har hatt i verden.Man kan ikke ha alle planter blandet over hele hagen, da blir det ikke mangfold og variasjon, da blir det derimot ensformig.
  Det gartnerarbeidet som USA m.fl. forsøker seg på i midt-østen for tiden er heller ikke noe som imponerer meg. For det første er de på annen manns eiendom, for det andre prøver de å omforme hele landskapet, for det tredje har de sin egen hage som mye heller kunne trengt stell og tilsyn.

  Jeg vet ikke hva du kaller for moderne tid, men jeg vil vel si at den «kulturberikelsen» som kom afrikanere og indianere til gode da jødiske kjøpmenn oppdaget potensialet for økonomisk avkastning i den nye verden, Amerika, er å regne til moderne tid. At Amerika, Afrika og Indianerene ble «slukt» er vel ikke en overdrivelse, og at dette var uheldig for de som ble slukt er det vel heller ikke tvil om.
  https://ravnagaldr.wordpress.com/2013/02/24/slave-handelen-2/

  Her er to korte filmer som illustrerer den argumentasjonen du her gir deg inn på. Den første er pro-mangfold, så lenge det Europeiske(hvite-folk) forsvinner, og den andre omhandler noe så alvorlig som folkemord(Amerika).
  https://ravnagaldr.wordpress.com/2013/03/05/anti-rasist/

  Vår hage er idag så liten at for den som ønsker å betrakte den arabiske voldskulturen på nært hold finnes det svært rimelige flybilletter. Selv tenker jeg at både kvinner og menn bør ha rett til å være forskånet fra å bli «kulturelt beriket» av den islamske kulturen i Oslo,Trondheim eller Bergen en lørdagskveld dersom man ønsker det.

  Hvordan skal vi på sikt kunne få fler-kultur når vi blander alle kulturer?
  Hvordan skal vi kunne male og lage noe vakkert når det første vi gjør er å blande alle fargene i en bøtte?

 2. Jeg tror ikke vi skal sammenligne hager og mennesker. Mennesker har en hjerne… De fleste bruker kun en brøkdel av den. Jeg tror den ubrukte delen rommer mye redsel. Redsel for det fremmede.
  Jeg tror vi blir rikere og klokere av mangfold. Jeg ønsker meg naboer med andre tanker og andre tradisjoner. Som tør be meg inn på en ny type drikk og som tør formidle sine tanker og erfaringer. Så kan jeg bidra med mitt. Sammen blir vi helt sikkert klokere. Og kanskje mer ydmyke;)

  • For min del sammenligner jeg ikke, jeg illustrerer. Det tror jeg også Sven gjorde.
   Dersom du ønsker nye naboer foreslår jeg at du tar deg ett friår, f.ex i Egypt. eller Somalia.
   Mulig du vil trives så godt at du blir der, eller kanskje du finner ut at borte er bra, men hjemme best tross alt.

  • Du har trolig rett i det med frykten. Jeg frykter, det kan jeg godt innrømme, men jeg stiller meg ikke opp og begynner å synge hemningsløst likevel, eller prøver å tenke på andre koselige ting.
   Frykt er en sunn og naturlig reaksjon. Og, jeg prøver å holde hodet kaldt og være rasjonell.
   Rasjonell er vel i dag i ferd med å bli ett fy-ord men jeg tror likevel at det er det som kan redde vår kultur som kun faktisk kun er én veldig veldig liten del av verdens kulturelle mangfold.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s