DEN FARLIGE NABOKJERRINGA.

Foto: The Beautyfully Macabre and Grotesque
Foto: The Beautyfully Macabre and Grotesque

DEN FARLIGE NABOKJERRINGA.

Skal man le eller gråte? Jeg har havnet på en obskur liste over folk som regnes som farlige for dette landet.

Nettstedet kaller seg http://www.nabokjerringa.no og har som agenda å finkjemme den offentlige debatten etter folk som skriver positivt om bl.a innvandring til Norge. Ok, jeg er egentlig smigret fordi jeg er i godt selskap. Listen innholder mange profilerte samfunnstopper, politikere, ja til og med en biskop.

Jeg er altså en av disse farlige nabokjerringene som bjeffer i alle himmelretninger, som bedriver en skjult agenda som går ut på å kjøre eget fedreland på rævva. Og i følge listens far, en eldre gubbe i ei bygd et sted, skal alle vi som står på den stilles strafferettslig til ansvar når Norge har gått ned med mus, kvinner og menn.

Vi vet at alle gode nabogubber og kjerringer bryr seg. De tar guttene i ørene og vrir rundt når de ikke oppfører seg, tupper Tuppen og Lillemor rett inn i skammekroken bak kjellerlemmen om de mobber noen av de ikke fullt så pene jentene i gata. Nabogubber og kjerringer ser alt, har et skremmende ytre, men et hjerte av gull.

Det er en hederbetegnelse å være gubbe eller kjerring i nabolaget.

Men nå har de fleste av oss gubber og kjerringer i gata fått oss data.

Vi er blitt digitale nabogubber og kjerringer. Og vi slår ned på både det ene og det andre. Vi er blitt glade i den lille gutten i huset ved siden av som tilfeldigvis ble født i dette landet selv om foreldrene hans ikke har rett til å være her. For gode naboer tar ikke slike papirmessige hensyn. Vi bryter skikk og bruk når det gjelder. Når hekken vokser kjempehøy og stenger for sunn fornuft tar vi den store godt brukte hagesaksen og klipper den ned. Og når øyne og ører ikke lenger ser hva som er etisk riktig henter vi fram den svære løvblåseren fra garasjen og blåser bakoversveis på hele nabolaget, og vi skrur den ikke av før vi får det som vi vil!

Ja, jeg skjønner at gamle redde gubber i små bøgder setter seg til og lager lister over ting som ikke var slik som det var før.

For redde gamle gubber som sitter i vinduet og titter ut på verden gennom en gardinsprekk har ikke fått med seg at tiden har tikket noen tikk. Og det verste er at noen redde gamle gubber og kjerringer er blitt så gamle at de ikke husker at de har vært barn. Redde små barn som lå og stirret ut i mørket om natten og trodde det var noe farlig under sengen.

Ja, jeg er stolt over å være ei farlig nabokjerring som har havnet på ei liste som skal brukes mot meg en gang i fremtiden. Men jeg sier bare: Gamle redde menn og kjerringer trenger en klem, et godt nabokjerringfang å sitte på. Kanskje en skive nybakt brød med brunost. Og litt trøst. Verden er stadig i forandring, og det skal den være! Vi kan ikke ta den tilbake, det strider mot naturkreftene. Jeg sier som salige gründergubbe Steve Jobs som var med på å gjøre oss kjerringer og gubber digitale:

«Det er bare de menneskene som er så gale at de tror de kan forandre verden som faktisk gjør det!»

Klem. Og husk; nabokjerringa ser deg!

NB. Feil linkadresse, det skal være: http://www.nabokjerring.no

7 kommentarer om “DEN FARLIGE NABOKJERRINGA.

  1. I huleste er det der for noe?!
    Skumma raskt gjennom lista, og kommentarer ala «Alle vet jo at innvandrerne ikke lærer seg norsk, svindler velferdsordningene våre og bla bla bla…» PLUSS forsvar av ABB…
    Kära nån! sier jeg bare!

    Klem til deg og, Sven!

  2. Tilbaketråkk: Den farlige nabokjerringa ‹ Bodø Nu

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s