NYE TENNER TIL JUL?

522503_10151438334749831_1714944017_n

NYE TENNER TIL JUL?

I det siste har jeg sett et bilde bli spredd på Facebook og twitter. Det handler om et «folkekrav» om gratis tannpleie i «verdens rikeste land» og bildet følges gjerne med statuser som «Faen så godt at det er valg til høsten!» Ja? Vi vet da alle at ingenting blir «så meget bedre» bare fordi vi skifter regjering? Vel, tydeligvis ikke for i følge kommentarfeltene ser det ut som om nesten alle nordmenn er tannløse eller er i ferd med å miste tennene i nærmeste framtid, og den nye regjeringen vil løse dette bare ved å knipse med fingrene.

Det er med statsministere som med teatersjefer. Når den nye «frelseren» kommer skal alt bli så fint. Vi skal få «alt det vi har krav på» og ingen skal sulte eller være syke. Til høsten vil alle sykehuskøer forsvinne når Siv og Erna svinger tryllestaven, og det skal bygges firefelts motoerveier like til Betlehem. Norske sykepleiere skal det bli i Alicante og skattene skal ned, alle bompengestasjoner skal legges ned, ja jeg tror nesten døden skal avskaffes!

Ny regjering?

Det første året er alle forventningsfulle og tålmodige. «Gi dem nå litt tid slik at de kan få vist hva de er gode for!» er refrenget. Men andre året ved roret begynner grasrota å murre. «Hva faen er dette da?» og «Det var jo ikke dette de gikk til valg på?» Og så begynner heksejakten på en ny regjering som ikke lider av «materialtretthet» og ansvarsfraskrivelse. Det er nesten som med fashionindustrien. Vi krever hele tiden noe nytt. Ja, jeg sier som Oscar beloved Wilde: «Det må være noe galt med fashion siden den må byttes ut to ganger i året?»

Og så er det jo slik at en statsminister får skylda for alt han ikke har noe med. Hvor ofte leser du ikke på nettet at «AP-katten Jense-mann kjører eldreomsorgen og helsevesenet i Oslo på rævva! Nå må det nye koster til slik at bestemor som har levd hele sin liv på Frogner ikke havner på toppen av et kjøpesenter på Stovner og blir pleiet av noen bavianer som ikke engang har giddet å lære seg norsk!» Nå er det faktisk slik at AP ikke har hatt makta i Oslo på mange år, og det er H/Frp oa som styrer og steller i hovedstaden, om du ikke visste det!

Om ikke alt blir bedre med en Høyre/Frp-regjering vil mye bli forandret. Ikke minst for syke og gamle. DET SKAL LØNNE SEG Å JOBBE! sier Høyre. Og det skal ikke lønne seg å NAVE eller være syk! Som om hele Norge brukte sykdom som grunn for ikke å gidde å gå på jobb? Og for oss kunstnere blir det strammet inn både her og der, just saying. De samme partiene som vil verne om den norske kulturen vil legge ned kinoer og teatre, fjerne nynorsken fra skolene. Om det var noe kultur-redderne burde fjerne var de bokmål som stammer fra dansk og ikke nynorsk, har du tenkt på det?

Men i følge fansen vil vi alle få nye tenner til jul. Det er da alltids noe.

Kanskje vi slipper å pusse dem selv også? Vi har da råd til egen personlig tannpusser?

Alt annet ville da være en skandale i verdens rikeste land?

3 kommentarer om “NYE TENNER TIL JUL?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s