SPRØ AND I BODØ

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SPRØ AND I BODØ

Hva er det Bodø får til som de fleste andre små byer i Norge ikke får til?

Jeg snakker om mat. Har vært her i noen dager, og går fra den ene kulinariske utenfor-kroppen-opplevelsen etter den andre.

Cafe Du Verden har jeg skrevet om, og her kommer noen ord om vidunderet BJØRK som ligger i glasshuset i Storgata.

Som vanlig i Norge blir man tatt i mot av en svensk servitør. Det er herlig med svensker ved roret når mat skal spises. Ikke for kvitrende blid er vår dame som kommer med meny, vannmugge og spørsmål om vi har det bra? Jo, vi har det bra. Interiøret er fint, inn gjennom vinduet skinner sola, det er lørdag og beina har hatt ski på.

Vi bestiller kamskjell, grillet kongekrabbe og crispy duck som kommer med sterk saus, agurkstrimler og hakket vårløk og små «lefser», en «bøtte» med brød og godt smør. Mitt selskap smatter god hvitvin og maten ligger vakkert dandert på asiatiske steinfat.

To timer senere går vi ut i Bodø’s solfylte gater etter å ha spist lunsj i himmelen.

Og jeg har bare en ting å si: Bodø er blitt Nord-Norges nye matby nummer en! Ja, vi som reiser mye i landsdelen vet hva vi snakker om. Vi har opplevd alt fra en horror-finnebiff på et hotell i Brønnøysund til svidd Priorkyllling dynket med Piffi Allkrydda i Stamsund. Stengte kafédører på Rognan og gallsure servitører som tilbyr kebabhelvetestallerken på Fauske.

Så, kudos til Cafe Du Verden og Bjørk i Bodø, og i kveld skal SMAK utforskes. Det er delig å være mett i Bodø!

Jeg blir blid og panegyrisk av god mat!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s