THE DIVINE BETTE MIDLER

SAMSUNG CAMERA PICTURES

THE DIVINE BETTE MIDLER

– Det verste jeg hører er når folk spør: Hvordan greier dere skuespillere å huske all den teksten? I dag, på Booth Theater i NYC grep jeg meg i å tenke det samme. Bette Midler spiller den legendariske Hollywoodagenten Sue Mengers med en tekstmengde det står respekt av. Jeg bøyer meg i støvet. Ikke for at Midler husker teksten, men for hvordan hun turnerer den. Dette er teater av klasse.

Midler sitter i en sofa. Kjederøyker, drikker sprit og av og til fyrer hun opp en joint mens hele den bedritne filmbransjen i LA ribbes for fjør og glitter. En infam og vittig tekst der Sue Mengers liv fra usikker tysk jødisk jente til en av Hollywoods mektigste kvinner trer fram i all sin groteske gru og absurde perfiditet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Og først etter en og en halv time reiser hun seg opp, smiler til oss gjennom tårer og sier:

Do I want you to stay? Oh, look at yourself! It’s over. Get the hell out of my house!!!

– Og som den megastjernen hun er kommer hun ut på fortauet og hilser på de hundrevis av fans som står og roper BETTE! Selv jeg fikk et lite HI BABY før hun klakket inn i en sort bil med mørke ruter. Og i armen hadde hun faktisk Candice Bergen. Men henne var det svært få som kjente igjen. Who the fuck was that? var det en mann som spurte. I don’t know, some faded bimbo from LA I guess?

Og det er nettopp det «I’LL EAT YOU LAST» handler om. Alt forsvinner. Særlig skjønnhet og ungdom. Som Sue Mengers/Midler sier i teksten:

Why can’t that bitch SEXY marry stupid TIME?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s