BIG BROTHER IS WATCHING YOU

230163_10150301273514942_2343575_nOM Å VARSLE

Det koster å varsle. Og det er når du sier fra du finner ut hvem som er dine venner. Som regel blir varsleren stående naken og alene igjen på torget mens alle rottene piller vekk og gjemmer seg i hullene sine. Og når varsleren skal stå til rette for sine påstander og søker hjelp hos sine meningsfeller et det plutselig ingen som verken har sett eller hørt noe som heslt om den aktuelle saken. Det er derfor det er så få varslere. For det beste er jo å holde kjeft og ikke mene noe, er det ikke?

Nå er en varsler på flukt i verden. Han har verdens mektigste nasjon etter seg. Veldig mange i Norge og andre land har tatt hans side, og det er bra. Mange har tatt hans parti i det landet som er etter ham også. Men én ting er litt merkelig. Jeg snakker om Norge nå. De som til vanlig er mest liberale, som hyler opp om overvåking, ytringsfrihet og retten til å bli respektert som individ er merkelig stille. Høyresiden i norsk politikk er fullstendig taus. Og det er venstresiden også, nesten.

Norge er en liten mygg i den store verden. Og en liten mygg setter seg ikke på ryggen til en elefant og stikker sånn uten videre. Det kan straffe seg, jeg ser den. For det straffer seg å ta en varsler i forsvar. Det gjelder i den store og i den lille verden. Sier du f. eks fra om vold og overgrep i egen familie slår som regel familien hånden av deg. Varsler du om snusk og urettferdighet på jobben er du ikke lenger sjefens favoritt og han vil sørge for å bli kvitt deg ved første og beste anledning.

Jeg leste et sted forleden at «varslere er folk som ikke helt er blitt voksne, og som ikke forstår spillet» – ja? Er det ikke nettopp varsleren som har forstått spilet? Og som setter fingeren på de råtne tingene som foregår ved politikkens sjakkbrett?

Men for all del, det er farlig å legge seg ut med storebror, for storebror ser deg. Da Barack Obama i sin tid ble insatt som president skrev jeg en hyllest til ham på denne bloggen. Og noen dager senrere fikk jeg en mail fra de amerikanske myndighetene der det bl.a sto «keep up the good work»og alt det der, og jeg hadde ikke engang gmail på den tiden 🙂 Så ja, storebror våker over lillebror, ingen grunn til å bli overrasket over det. I vår verden overvåker alle alle. Og det kan jo være så enkelt at Norge heller ikke har rent mel i posen, og at det er derfor alle politikere er så merkelig stille?

Og hva om varsleren hadde vært nordmann? Hvordan ville vi ha taklet det? Helt hypotetisk selvfølgelig. Norge har jo ikke blod på hendene, er fritt for snusk og fanteri, sitter pent ved bordet og lytter taust. Og åpner munnen e sjelden gang. Når det lønner seg. Og du skjønner hvor lite og fullt av mindreverdighetskomplekser landet du bor er når politikerene kommer hjem fra «big-brother-huset» og det eneste de har å fortelle er at de ble fullstendig starstruck….

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s