OM Å REISE GRATIS I POLITIKKEN

1000311_547108052023697_607192264_n

OM Å REISE GRATIS I POLITIKKEN

– Hvorfor gjøre et nummer av at folk er homo, det er bare når man gjør det til noe spesiellt at det blir et problem! sier en politikervenn når vi diskuterer. Han sier videre: Vi er jo så inkluderende i Norge nå, vi mobber ikke homoseksuelle lenger. Nei? sier jeg. Og begynner straks å ramse opp alle feilene i hans utsagn.

– Nei, man blir ikke så ofte direkte mobbet i Norge for å være homo lenger. Og hvorfor blir vi ikke det? Ok, vi tar det én gang til. Det ER fordi noen en gang for ikke så veldig lenge siden gikk foran og tråkket opp stiene.

Kim Friele, en ensom svale trippet inn i maktens korridorer og hevdet sin rett til aksept. Jeg er lei for å si det, men the rest is not history. For de politikerne som den gangen snudde ryggen til snur nok en gang ryggen til, om enn på en litt mer subtil måte. Nå hører man utagn som:  «Å gi pengestøtte til HLBT-organsisasjoner er det samme som å si at det er synd på dem..» Og videre: «Vi har kommet langt i dette landet nå, de har «fått» partnerskapsloven» så nå får det være nok!» Mennesker som sier slikt glemmer at de i sin tid kjempet med nebb og klør mot nettopp partnerskapsloven. Og så kan de si sånn for å være litt storsinnet: «Selvølgelig aksepterer vi homofile, de en mennesker som alle oss andre..!» Jeg nevner at det er ikke mer enn ti år siden at Valgjerd Svarstad Haugland Svarstad sa: «Minoriterer som narkomane og homofile må tas på alvor!»

I disse dager når valgflesket fyller nyhetene har Høyre lansert et forslag om å fjerne fedrekvoten. Det er vel det mest hjernedøde frierflesket på lenge. Nicolai Astrup går i dag ut på P2 og sier: «Å reagere på at Høyre vil ta bort fedrekvoten vitner om en svært liten tillit til den norske mannen…» (fritt etter minnet)  Høyre mener mao at absolutt alle norske menn er så bevisst på sine plikter som far at alt vil løse seg av seg selv når et lite barn kommer inn i familien. Det er tull. Alle tall viser at det er kvinnen som blir hjemme, som settes tilbake i karrieren, og som taper pensjonspoengs etc.

Ja, det er en rar greie det med politikk. Noen kjemper noe fram, og så hopper andre på som gratispassasjerer. Irriterende ergelig.

I går begynte et bilde av Per Sandberg i FrP å bli delt på nettet. Han står smilende og blid sammen med en fin bukett innvandrere. Ja jeg vet, det skal liksom være et gøyalt motsvar til SV. Men vi vet alle at mange i FrP f. eks har hakket løs på Hadia Tajik. Jeg har ikke et øyeblikk tro på at noen i denne innvandrerbuketten blir tilgodesett med en ministerpost om FrP kommer til makten.

Men tydeligvis falt dette bildet i smak hos FrP’s fanskare.

Kommentarfeltene flommet over av «der ser dere, det er tull at FrP ikke liker innvandrere…!» You go Per!

Selv synes jeg bildet er tacky og trist, eller litt som en dårlig sketsj. For nok en gang viser gratispassasjeren sitt sanne ansikt. Se her, vi liker innvandrere vi også! Ja, hvorfor skulle de ikke det? Hadde et slikt bilde blitt publisert i USA (landet mange nordmenn elsker å hate) ville ikke folk ha tatt poenget. Det hadde bare fremstått som et bilde av en gruppe mennesker. Ok, du kan ta USA for mye, men integrering har de faktisk fått til på de fleste områder, selv om det ikke er spøk i «the buckle of the belt» å stikke seg ut fra den hvite majoriteten. Og det er med slike utspill FrP viser hvor bakpå de er, og særlig når de kaller seg partiet for «folk flest»  Folk flest har ikke dette forholdet til hudfarge og religion. Folket har faktisk gått forbi politikken for lenge siden.

I Hellas i forrige uke så jeg noe som lignet på bildet av Sandberg&Co. En norsk guttegjeng satt ved svømmebassenget på hotellet. De lekte, spøkte og drakk øl og spilte musikk fra en iPhone med en stor høytaler. En av dem var hvit, en gul, to var svarte, en var enda svartere og en var faktisk same. Det var ikke en pr-jippo for det nye Norge. Det var et stykke norsk virkelighet på sydentur.

Ta deg en tur ut i virkeligheten Per Sandberg. Og ta med deg Tybring Gjedde.

Dere kunne trenge litt frisk luft og litt farge på skrotten.

En kommentar om “OM Å REISE GRATIS I POLITIKKEN

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s