HVORFOR SÅ STILLE OM RUSSLAND, ALLE NORGES OL-HÅP?

IMG_4543

Det kan selvføgelig være ferien. Agurktida? Hva vet jeg.

Men norske idrettskvinner og menn er dørgende stille angående det som skjer med homofile i Russland. Om ikke så lenge skal et OL gå av stabelen i nettopp i Russland. Hvordan vil det være å hente hjem en medalje eller to fra et slikt regime? Er det ikke noe å bry seg om? Spiller det ingen rolle at et land som forbyr mennesker å leve ut sin kjærlighet får arrangere verdens største idrettsstevne uten at nesten ingen av de involverte løfter en finger? Et land som ser gjennom fingrene at nymazister lokker til seg unge homofile via nettsider, for så å torturere og slå dem helseløse? Ja, jeg vet, det er blitt hentet ut gull fra mange suspekte steder opp igjennom historien, men dog, dette kan man vel ikke leve med, særlig når det står i de olympiske statuttene at «ingen skal diskrimineres på grunn av rase, religion eller seksuell legning» Og vil norske politikere sitte på tribunene med stolte miner mens de vifter med norske flagg?

For ikke så lenge siden inviterte Jens Stoltenberg noen stykker homofile til sin arbeidsbolig i hovedstaden. Det ble klinket i glass, suss på kinn og klem. Men det var her det, og ikke andre steder. For det er andre steder skoen trykker! I mange land blir homofile forfulgte, slått og i noen tilfeller drept. En afrikansk president uttalte forleden at «homofile er verre enn høns, geiter og griser» – vel, ikke at jeg kan se hva som er galt med de tre nevnte dyrearter, men du skjønner?

Vi har mange flotte homofile og lesbiske toppidrettsutøvere. Hvor er dere?

Skal det forbli taust frem til OL i Russland går av stabelen? Vel, når er det slik at idretten aldri har vært frontkjemper i slike saker, da med fotballen som versting. Og rett som det er hører jeg utsagn som «lesbene redda Norges ære…» osv. Gi faen i det da..!

Jeg er ikke sikker på om jeg mener at en boikott er det rette.

Men jeg heller med mot en boikott enn deltagelse. En hel verden reiste seg for Pussy Riot. Vi den reise seg igjen for alle de som nå er forfulgt i Russland? Vi snakker om veldig mange mennesker!

Men mitt råd til pressen er: (om de bryr seg i alle kjendis-runkingen?) Konfronter idrettsutøverne med situasjonene i Russland. Spør dem hva de mener. Selvfølgelig er det en menneskerett å si at «jeg driver med idrett og ikke politikk»

Men hva om det var snakk om kvinner og barn? Ville det vært like stille? Hva om det hadde vært snakk om doping eller korrupsjon? Kjør gjerne debatt rundt denne teksten. Men kom med saklige innspill vær så snill. Vi kan da ikke tillate at en av våre nærmeste naboer tar sitt folk tilbake til steinalderen? La politikere se gjennom fingrene med at folk som sympatiserer med en mann som tok livet av mange millioner jøder denger og mishandler mennesker som ikke gjør noe annet enn å lete etter kjærligheten?

Det er da saktens verdt å ofre litt gull, sølv og bronsje for er det ikke?

Reklamer

6 kommentarer om “HVORFOR SÅ STILLE OM RUSSLAND, ALLE NORGES OL-HÅP?

  1. Veldig enig med deg her Sven. Altfor sjelden idrettsutøvere markerer standpunkt i en sak som dette. De burde visst hvor stor påvirkningskraft de har. Hva ville skjedd om Petter Northug hadde meldt avbud? Sikkert fint lite. Men det ville ihvertfall gitt regimet en liten ripe i lakken. Mange bekker små…. På den annen side er det fryktelig mange land man skulle slutta å konkurrere i om man kjører linja fullt ut. Anyways… Det hadde virkelig vært en vekker om noen ga faen i sitt eventuelle ol-gull for å markere avstand mot denne avskyelige politikken.

  2. Dette er så alt for sant! Før OL i Beijing var det jo stoooor oppstandelse rundt menneskerettighetene til det kinesiske folket – Amnesty var inne allerede et år i forveien og det ble holdt seminarer i bauer og kanter. Man skulle tro at det ville være naturlig å videreføre det arbeidet man gjorde da – ta med seg lærdom om hvordan man kan nå ENDA sterkere frem – men istedet så virker det som om det ikke er så farlig når diskrimineringen foregår pg.a seksuell legning.
    Dette ville virkelig vært en gylden mulighet for idrettsnorge til å gå foran med et godt eksempel og vise at myten om at sportsutøvere for det meste er homofobe mannssjåvinister virkelig ikke er annet enn en myte.
    Jeg håper det vil skje, men, jeg blir ikke overrasket om det ikke gjør det dessverre…

  3. Hvorfor skal alle idrettsutøvere ta standpunkt om homofile? Eg er såkalt heterofil og står ikke frem å skriker om det. Min sexualitet er en privatsak. For å si min mening om homofile… I could’nt give a flying fuck. De kan holde kjeft.

  4. Jeg mener at homofile bør stå frem og være stolte av seg selv så man får vist at homofili ikke er en slags sykdom, pest eller noe alvorlig ulovlig som man bør arresteres og settes i fengsel for. Homofili er jo strengt tatt bare at man er seksuelt tiltrukket av det samme kjønn, som i seg selv ikke er så annerledes fra heterofili. Man går da ikke og arresterer folk fordi de er tiltrukket av det motsatte kjønn?

  5. Det er lett å gje blaffen når ein meiner ein sjølv er trygg – men vi bør alle minne kvarandre om at menneskerettane er globale, uavhengig av regime!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s