MYTER OM KULTURLIVET

1098266_10151543574407097_947919033_n

MYTER OM KULTURLIVET

Jeg skrev et brev til Siv Jensen for noen dager siden. Det ble det mye ståhei rundt. Og kommentarfeltet var ikke sein med å komme på banen. Først ute var gjengangeren: «Aha, nok en gang er A-pressen ute og konspirerer med Jens Stolentenberg…!» Ja, for det er faktisk ikke så rent få som tror at det er Jens&Co som bestemmer hva avisene skal skrive. Som mener at de lever i et slags kommunistisk diktatur der alt dikteres av de rød/grønne som kjører fedrelandet deres på ræva.

Men til myter om norsk kultur.

Og de er mange og vanskelige å bli kvitt. Særlig er det myten om kunstneren som individ som henger ved.

En kunstner er, i følge mange, en lat person som ligger på sofaen og drikker rødvin mens stipender og statstøtte fosser inn på konto. Og bare en sjelden gang reiser kunstneren seg møysommelig opp fra sofaen og skribler ned noen stupide krusseduller på et ark, for så å heve enda flere penger.

En norsk kunstner, om han er i toppskjiktet, vanker sammen med Ari Behn, Trond Giske og Hadia Tajik. Han fester og drikker sammen med dem til lyse morgen, og det gjør han selvfølgelig på norske skattebetaleres regning. Han er furten, selvopptatt, lat (som sagt) og full av seg selv. Og han blir fornærmet når verden ikke vil ha den støgge kunsten han lager. Dessuten er han mindre intelligent fordi han ikke forstår at han må lage det folk vil ha, og da helst så billig som mulig.

Og det er selvfølgelig AP’s skyld at ALLE norske spillefilmer er «rare» fordi de rød/grønne tipper svære trailere med pengestøtte utenfor NFI (de som igjen bevilger pengene videre til bransjen) – og det er bare én film som likes av bermen, og det er Kon Tiki, som i følge nettekspertene ble laget av private penger.  (feil) Og ellers er norsk film noe dritt som bør avskaffes pronto!

En annen seiglivet myte er at en kunstner er et menneske som aldri har blitt voksen,

Hun lever i sitt duse prestekrageland der hun håper på å få realisert seg selv. Og om det er en han, så er det enda verre. For kommentarfeltet synes det er litt søtt med kvinner som forsøker å skaffe seg et levebrød  av myke verdier (for kvinner er som kjent mer kunstneriske av natur enn menn) Og dessuten er jo kunst en feminin greie. Menn driver med teknologi og mer maskuline ting (i følge ekspertene)

Alle de som hele tiden blåser liv i disse mytene håper på at Siv Jensen skal komme til makten og få stoppet denne galskapen.

Men jeg sier det igjen: JA, vi kunstnere vet at vi må levere! Og vi leverer hele tiden! Vi forlanger ikke at vi skal holdes ved live uten at det vi produserer har livets rett! Og FrP og Siv Jensen? Hvor mange tiår har de klamret seg fast i norsk politikk? Fire? Og enda har verken Siv Jensen eller Carl Ivar Hagen  greid å bli minister på tross av at vi, det norske folk, har holdt liv i dem med statstøtte like lenge? Jeg vil kke kalle det å levere varene.

Skal vi begynne å spre noen myter om politikere som ikke leverer? Som kanskje burde finne seg noe annet å gjøre? Om båten ikke holder vann mener jeg? Og de ligner faktisk litt på kunstere på et annet punkt også, for når du bare såvidt pirker borti dem så hyler de opp om at pressen, bloggere og andre drittsekker er «slemme» og «urettferdige» som hakker på dem hele tiden.

Jeg har til og med hørt at de sier «Rom ble ikke bygget på én dag!»

Men hvor mange dager tok det da?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s