JEG, EN GRØNNSKOLLING?

1230038_10151796791235935_1816628398_n

JEG, EN GRØNNSKOLLING?

– Hva? sier en venn, du har ikke meldt deg inn hos de gale folka der? De som er for fri hasj og ikke har snøring når det gjelder politikk? Skjønner du ikke at SV går dukken om vi ikke stemmer på dem! Jeg er sjokkert asså!

– Ja sier jeg, det har jeg gjort. Skal jeg liksom bruke min stemme til å redde et politisk parti? Er ikke valget i et demokrati til for at alle skal få stemme på det de tror på?

– Eh, jo da, sier vennen, men vi kan jo ikke la SV gå dukken?

– Nei, sier jeg, det er trist. Selvfølgelig er det trist at SV kanskje renner ut med badevannet. Men jeg tror ikke på dem lenger.

– Men tenk om de menger seg med de mørkeblå!?

– Ja, da har jeg et problem. Men jeg har lett etter et parti som har miljø i fokus. Som tør å snakke røkla midt i mot. Som ber meg om å forbruke mindre. Husker du under den siste «finans-krisa» her i Norge? Da sa minister Halvorsen at vi IKKE måtte slutte å handle for da ville dette landet gå konk? Det er vel ikke særlig sosialistisk å støtte opp under en spiral som går fortere og fortere? Som bare sørger for at de rike er rike og de fattige forblir fattige?

– Nei da. Det var kanskje litt dumt av henne. Men hva skulle hun ha gjort da?

– Jeg mener at vi må tørre å ha det litt dårligere slik at vi kan begynne å redde denne stakkers planeten!

– Men vi blir satt tilbake til 80-tallet, sier de som veit, piper min venn.

– 80-tallet? Det var jo ganske gøy da? Og så vidt jeg vet var det vel høyresiden som føkka opp det tiåret?

– Nope. Det var det vi som gjorde. Vi levde over evne.

– Ja, sier jeg, my point. Og nå lever vi over evne igjen. Og ja, jeg veit, mitt nye politiske parti er kanskje ikke ferdig uttenkt, men jeg synes det er veldig bra at noen har sitt hovedfokus på miljøet. Og jeg kan ikke lenger stemme på et parti som sitter stille i båten i redsel for å miste makt.

– Jeg synes du er en jævla  grønnskolling! sier vennen. Trodde du var smartere enn som så.

– Jeg følger hjertet, sier jeg. Så får vi se. Og jeg tror at de grønne skollingene er fler enn du aner, og at dette stupide «hasjpartiet» kommer til å vokse seg større en noen kan ane i dag! Og du, er det ikke merkelig at en liten sleivete kommentar om hasj får større oppmerksomhet i media og hos folk flest enn at unger blir revet ut av sengene om natta og sendt ut av landet selv om de er født og oppvokst her?

– Hold deg til saken, sier vennen. De to tingene har ikke noe med hverandre å gjøre.

– Jo, sier jeg. SV har vært mitt parti i 40 år, og når de blir sittende i regjering uten å gjøre noe med dette, så mister jeg respekten for dem. Og når de lovet skolemat til alle skolebarn i Norge før forrige valg, og så kommer minister Halvorsen med et lite skrukkete eple i håndveska og forteller at mat til skolebarn ikke lot seg finansiere. Jeg blir forbanna. Og du, jeg røyker ikke hasj.

– Det handler om å velge mellom pest og kolera, sier vennen. Og kanskje holde seg for nesa mens man stemmer.

– Ja, sier jeg. Jeg holder meg for nesa, og stemmer MDG. De fleste stinker et eller annet sted.

– Men kulturpolitikken da? Min venn legger siste kort på bordet.

– Du vet du hva? Den har jeg sluttet å tro på for mange år siden. Å være kunstner i Norge kommer aldri til å bli akseptert. Vi er noe sulikker som ligger på soffan, drikker rødvin og hever stipend. Og så hender det at vi blir henta fram for å synge litt i valgkampen.

– Du, nå overdriver du! Vennen blir litt snurt.

– Det gjør du også, bjeffer jeg. Litt snurt jeg og.

Politikk asså. Noen rare greier.

Men sorry, i et demokrati kan man stemme på hva man vil. Og det kan medføre at selv ens egen familie sletter deg på Facebook. 🙂

En kommentar om “JEG, EN GRØNNSKOLLING?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s