DIKTATUR, VÆR SÅ SNILL…!?

IMG_4636

Av og til tenker jeg at så deilig det hadde vært om det var diktatur i mitt lille land.

At det bare hadde vært et politisk parti som hadde bukten og begge endene. Vi hadde ikke behøvd å hatt valg. Tenk som deilig om Google ble stengt for folk flest? Om Facebook og Twitter ble sperret, alle mailkontoer og sms ble overvåket? Og ved hvert minste lille overtramp eller svik mot partiet kom det en mørk bil med sotede vinduer og hentet den ulydige? Og siden var det ingen som så noe mer til ham eller henne? Hadde ikke det vært skjønt? Å bli kvitt alle bråkmakerne? Alle @troll og kverrulanter? Fått stoppet kjeften på alle de som var uenig med deg? Tatt kontrollen over alle aviser, slik at kun det som var ok for diktatoren kom på trykk? At mobilene våre var avlyttet? At noen hadde sneket seg inn i husene våre å montert små mygger som fanget opp hver lille falske tone og svik mot statslederen?

Ja, tenk så hyggelig vi ville fått det? Om vi fikk utdelt en uniform til dåpen?

En ensfarget litt trist og kjønnsløs sak i grått som vi måtte gå i når vi viste oss ute på gaten? Tenk om det bare var lov å ha én Gud? En eneste Gud som vi fikk lov å be til hver dag klokken tolv? Og selvfølgelig i nærheten av en liten mikrofon slik at diktatoren kunne kontrolere at vi ikke fortalte noe slemt og ufordelaktig om staten til denne statsansatte guden? Hadde ikke det vært fint? Tenk om det bare var lov å ha to kjønn? Og bare elske en av det motsatte kjønn? Tenk så enkelt alt hadde vært da? Om alt lå i den rette skuffen? At det var orden? At selv tankene våre ble kontrolert av overmakten? Ja, vi ville få det så fint! Vi fikk kanskje ikke lov til å dø engang, ihvertall ikke før diktatoren sa ok!?

Tenk om det ble forbudt med kunst?

Nei? Eller at det bare var lov med kunst som diktatoren bestemte? Eller at musikk ble en av de verste tingene et menneske kunne drive med? Eller at det ikke var lov å skrive, eller forfatte  andre bøker og romaner enn det diktatoren hadde gitt klarsignal til? Hadde ikke det vært fint? Tenk på alle de dårlige bøkene vi hadde sluppet? Og ja, tenk om det var forbudt med teater? Hadde ikke det vært fint? For det er jo en uting at noen av undersåttene skal få penger for å late som om de er noen andre enn det de er? Å, tenk om det ikke var lov å danse? Bare marsjere? Det hadde vært noe, i lange rekker opp og ned Karl Johan i våre triste grå uniformer?

Men dette er jo bare en tulle-drøm. Et slikt land finnes ikke. Jo, kanskje i et eventyr? Som fortelles til barna et sted så langt unna at vi ikke er helt sikre på hvor det er….

Reklamer

2 kommentarer om “DIKTATUR, VÆR SÅ SNILL…!?

  1. 🙂 verden går ikke fremover uten noen som bråker, stiller spørsmål, uten kultur – da ville vi ikke vært menneskelige lenger da:) liker ironien, for øvrig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s