WHATEVER!?

WHATEVER!

6715

I dag har jeg fått 1% mindre skatt på det jeg tjener i gave av Siv Jensen.

Det er en gave jeg ikke har bedt om og som jeg ikke har bruk for. I dag har den samme ministeren kuttet i kulturbudsjettet med noen hundre millioner. Stipender er kuttet. Støtte til film er kuttet. De blå nissene jubler i følge «fem på gaten» på Karl Johan i dag. Ja! roper folket, mer penger i lommeboka. Fler sydenturer og kos. Taco og Grandiosa til folket. Og kulturen? Hvem bryr seg? Whatever!

Mer frihet til folk flest! sier frøken Jensen fra Stortinget i dag.

Og Stortinget skal endelig bli en demokratisk arena igjen der politikk for folk flest skal meisles ut, ikke som i de siste åtte år der alle avgjørelser er blitt tatt i lukkede rom og bak stengte dører! Ja huff, det er godt at åtte år med sosialistisk diktatur er over! skriver kommentarfeltet før det får tenkt seg om og oppdager at de har fått en «in the face» av den blå regjeringen som de så gjerne ville ha.

For bompengeringene skal bestå! Og alle «svartinger» og «snyltere» som skulle kastes ut så fort frøken Jensen&Co kom til makten er nå et «vanskelig etterslep av feilsått og naiv rødgrønn politikk»  Akk, så lenge var nett-trollene i paradis. Og ikke nok med det, i går stengte Aftenposten kommentarfeltene for anonyme tastaturryttere. Tenk det, av den mest borgerlige avisen i Norge skal man få seg en midt på tastaturet! Føkk alle sammen! Man føler seg kneblet og forfulgt! Og ikke engang kan man lenger skrive at det er Jens&Co som bestemmer hva som skal stå i avisene? Og tror du fanken ikke at det skal bli dyrere sprit også???

NHO gnir seg i hendene. Nå skal vi vokse oss rett gjennom det som er igjen av det stakkars ozonlaget. Ja, det kommer nok til å bli et ekstra rypebryst til hver og en på julebordet der i huset i år. Og Hagen og Reitan vil nok være rause med å komme med selvplukkede multer fra egen fryser, og kantarellene vil kroe seg på damasken mens Sylvi Listhaug forteller små anekdoter fra sin tid i First House.

Siv Jensen er verdens heldigste finansminister, sa Jonas Gahr Støre i dag, men ble raskt avfeid av en krokodille-smilende Jensen allerede klokken 0700 på eteren i morges. Å nei da, Jens&Co etterlater seg et konkursbo, og alt vi ikke kan gjennomføre i de neste fire årene er deres skyld. Og kun tre uker har Jensen&Co hatt på seg når det kommer til å revidere budsjettet. Ja? Har ikke FrP trent seg i 40 år på å legge en plan for det Norge de mente så lett kunne forandres ved å knipse i fingrene? Nå står Siv inne på det røde teppet og er en bad guy i eventyret om Robin Hood. En liten veistump ved Seljord i Telemark ble den som vant kampen om bompenge-helvetet for denne gang. Ja, for selv Jensen har forstått at veier ikke kan bygges i søkk og kav uten at folket bidrar. Det var da som pokker. Jeg sier: Whatever! Og hva trodde hun egentlig?

Det kan godt hende dette kirurgiske inngrepet i statsbudsjettet vil medføre vekst i den norske økonomien. At de rike vil bli rikere og at det vil genrere flere arbeidsplasser. Men jeg sitter her med en trist følelse. Ikke et ord om medmenneskelighet er blitt sagt i dag. Ikke ett ord om alle de tusenvis av fattige som Jens&Co har behandlet så «uhyrlig» i hele sin periode. For det er dem dette budsjettet vil ramme mest.

Det er pengegallopp herfra til glade jul. Hvem vi er og hvor vi skal? er et spørsmål som det ikke er comme il faut å stille i disse dager. Hvor skal alle veiene vi ønsker å bygge ta oss? Og miljøet? Regnskogen er så betryggende langt unna. Det er jo ikke engang sikkert at den eksisterer? Hvem bryr seg? Whatever? For noen kroner til folk flest er den sangen som klinger best fra maktens korridorer. Men gi dem litt tid da! sier mine venner i Høyre. Ok, de har fått tre uker. Mer enn nok for meg.

Hvorfor ble vi så egoistiske og kjipe her i dette landet? Hvorfor tenker vi kun på penger? Hvorfor bryr vi oss ikke om andre enn oss selv? Hva skjer? Når asylsøkere nektes å ta buss i Norge kan det ikke kalles for annet enn apartheid. Kan vi leve med det? Tydeligvis. For hva er et menneske i nød mot noen ekstra kroner i egen lommebok? Jeg blir helt uvel.

Og hvorfor fikk vi Siv Jensen som finansminister?

FORDI VI FORTJENER DET KANSKJE?

God taco. Whatever!

Reklamer

3 kommentarer om “WHATEVER!?

  1. Vil gi deg et godt råd.Er du så misfornøyd med landet du lever i så gjør som millioner av mennesker må gjøre.Flytt ut av landet!Du kan jo tydeligvis engelsk så du vil jo klare deg i utlandet.God tur.

  2. Jeg er ikke misfornøyd. Men som borger av et demokrati kan jeg være med å forandre. Det kan du også. Og det at du ber meg flytte er den mest vanlige og billigste retorikken kommentarfeltet bruker. Men takk for svar.

  3. Hei Sven,
    Nå er dette en mindretallsregjering, så de får nok slipt kantene av dette. Men det er klart at det har skjedd et skifte i landet når «vanlige arbeidsfolk» tenker at de har mer til felles med Rimi-Hagen og Co enn med polske bygningsarbeidere. Når det er sagt er jeg forsiktig med å forherlige arbeiderbevegelsen; egeninteressen har stått sentralt der, men det har tross alt vært progressivt å kjempe for et kollektivt løft for arbeiderne. Men blant Ap-velgere har jeg møtt erkereaksjonære folk som lett kunne hoppe av til Frp når tiden var moden. Men jeg synes absoulutt vi skal slå et slag for det kollektive, og her har Jens vært for feig for min smak, sannsynligvis fordi han vet at tidsånden er mot det. Norge er rikt, ja – hvem betaler for oljen «vår»? Kapitalistene privatiserer profitten og sosialiserer kostnader og tap, og unngår å skatte av den rikdommen samfunnet har skapt og de har puttet i lommen. Når arbeideren blir syk, slipper kapitalisten å betale for henne; utdanning tar samfunnet seg av. På hvilken måte kan man da si at kapitalisten har fortjent pengene hun har tjent? Og har en rett til å beholde dem? Det er noen grunnleggende mekanismer her som burde frem i lyset, snakkes om, diskuteres. Banksektoren er et annet eksempel. Privatiser gevinst, sosialiser tap.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s