TO THE LIGHTHOUSE

TO THE LIGHTHOUSE

IMG_3187

     Nettstedet Fyret er en gave til de reddeste bland oss.

     Fyret hevder å skulle bringe «de usminkede nyhetene til folk flest» Jeg kunne være fristet til å si fordekte løgner. For Fyret forteller ikke sannheter, det leter med lys og lykter etter saker som frir til folks redsel og fremmedfrykt. I går verserte en sak om «avlyst Lucia-feiring» og cupcake-dronninger og andre samfunns-engasjerte var ikke sene om å hyle opp om at «nå må noen sette foten ned asså!» og «nei, nå går det for langt!»

     Folk flest er ikke så nøye med verken kilder eller datostempel på nyheter.

     Når det kommer til linker på Fyret har de evig lang dato for holdbarhet og dagsaktualitet. Men når noen av oss sier et par ord om hvordan f. eks FrP støttet apartheid i Sør-Afrika får vi høre at vi er desperate etter å finne noe å hakke på den nye regjeringen for. Men en julefest i Drammen for tre år siden der en rektor fikk en fiks idé om å fjerne de mest symboltunge juletingene skal heftes ved debatten for evig tid. Tydeligvis.

     «Til fyret» er tittelen på en roman av Virginia Wolf.

     Det er en symboltung tittel. Et fyr viser vei i tåke og dårlig sikt. Nettstedet Fyret er ikke en veiviser, det tåkelegger en ikke så vanskelig debatt. Når det kommer til det å fjerne Lucia og julefest var det faktisk snakk om Jehovas Vitne-foreldre og ikke muslimske foreldre som satte fram er krav om å gjøre noen justeringer rundt jula. Men folk flest kan som sagt ikke lese og er ikke så nøye med detaljer når de klasebomber Facebook og Twitter med nødrop om at Norge og alle våre tusenårgamle tradisjoner er i ferd med å bli tatt fra oss.

     Men i går gikk altså hele cupcake-akademiet av skaftet mitt i Lucia-forberdelsene.

     Hvordan skal dette ende? Skal vi begynne med faste og ramadan? Skal ungene våre ende opp i hijab? Og min datter som håper så veldig på å bli årets Lucia er oppløst i tårer. Uff uff, i går var det mange fortvilte mødre med litt for god tid, og mange ulykkelige små miss sunshines som gikk gråtende til sengs. Så ære være Fyret som fyrer opp temperaturen i den norske julestria. Men lett litt på toppingen og bruk hodet. Hva skal muslimene med vår jul? Jeg har aldri hørt en muslim si et vondt ord om jula.

     Men det er jo så mye å være redd for når ingen fare lurer. Som en komiker en gang sa om de homofile:

     «Ah disse homsene som eter seg inn over alt. Pass på, når tar dem vel damene fra vårs snart!!!?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s