MITT LAND SETT MED ET MILDT BLIKK

 IMG_6164

     Om jeg ser på dette landet jeg tilfeldigvis ble født i med et mildt blikk er det mye å være glad for.

     På årets nest siste dag tenker jeg at jeg skal være litt positiv og ikke bare hakke på alt som IKKE fungerer. Ok?

     1. Jeg er glad for at jeg har et pass. Med det i lommen kan jeg reise stort sett hvor jeg vil og komme tilbake igjen når jeg vil. Og at norske mydigheter ikke overvåker meg.

     2. Jeg er glad for at jeg kan si og skrive stort sett hva jeg vil uten at det kommer en mørk bil og henter meg på natten og at jeg blir kastet i fengsel, eller ut av landet for mine meningers skyld. Norge driver ikke med slikt. Takk for det.

     3. Jeg er glad for at jeg kan elske den jeg vil uten at så mange løfter et øyelokk. At mange setter pris på de kampene de som gikk foran tok, slik at sporene ikke blåser igjen etter dem. At vi har en blå regjering som ikke mener at det å være homofil er SÅ naturlig at å gjøre et stort nummer av det er å overreagere.

     4. Jeg er glad for at om at jeg blir syk så så blir jeg tatt vare på. At politikere i dette gode landet behandler alle likt. For skal de fattige ha 1% mindre skatt så bør vel de rike også ha det? Jeg liker at det ikke er forskjeller i Norge. Det gjør meg trygg.

     5. Jeg er også glad for at regjeringen mener at kultur er selve limet i samfunnet. At vi trenger den, og derfør bør den være frivillig og ikke være et sugerør rett inn i statskassen. Vi gode nordmenn er ikke sånne døgenikter som drømmer oss vekk fra livet, vi er hardt arbeidene mennesker! Jeg liker slikt.

     6. Jeg er glad for at vi nettopp har hatt et jubileum som vi tok på alvor og feiret stort. I år er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett. Derfor er jeg glad for at Norge er et seriøst land som ikke lar kvinner som Fotballfrue få for stor plass i den offentlige samtalen, men heller har fokus på kvinner som Gina Krogh og Camilla Collett. Men det er vel ikke annet å vente, Norge er jo best i verden når det kommer til likestilling? Jeg er stolt av Norge for det!

     7. Jeg er også stolt av den norske gjestfriheten. Her i dette langstrakte landet er alle velkommen. Vel, vi krever bare at de er som oss, og det skulle da bare mangle. Vi blir jo selv som borgerne i de landene vi elske rå reise til. Jeg er stolt av den norske tanken om rettferdighet. At det handler om å gi og ta.

     8. Jeg er også stolt av respekten vi har for de eldre. De har jo bygget dette landet. Og derfor påskjønnes de med det aller beste. Jeg er så glad for at lille land tar vare på sine gamle og ikke kaster dem på dynga når det ikke er bruk for dem lenger.

     9. Og så er det den norske høfligheten. Hvordan vi hilser på hverandre i skogen, på fjellet og på sjøen. Jeg liker det. Takk, og morn du!

    10. Helt til sist vil jeg takke media som hele tiden holder oss oppdatert om viktige saker som Justin B’s siste skandaler og hvorfor jeg kommer til å dø om jeg spiser for mye gluten. For lille Norge er best i klassen på det meste. Tror faktisk vi kommer til å overvinne selve døden en dag. Vel, bare det ikke koster for mange statlige kroner. For vi har så lite å slite med her i Norge. Så hvem gidder å dø en dag liksom?

     Ha et strålende godt nytt år alle. Jeg føler meg oppløftet etter å ha vært så positiv. Lover at det ikke skal gjenta seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s