INGENTING SPILLER NOEN ROLLE LENGER

Uk says: Kisses and we love you right back!
Uk says: Kisses and we love you right back!

Ja, Erna Solberg drar til Russland under OL, so what? Det er jo bare et skarve skirenn!

Hvorfor skal hun ikke heie på våre helter, hun er jo tross alt statsminister, og statsministere har heiet på norske OL-deltagere siden tidenes morgen? Hva er det som er så galt i at Erna Solberg sender kondolanser når en sterk leder er død? Nå må denne venstresida gi seg med denne heksejakten på den nye regjeringen, de har jo faen meg hakk i plata! (vel, høyresiden sier kanskje ikke faen?)

Ja, uansett hva du sier om Erna&Co så er det den hersens venstresida som gnåler og kverner på det samme om og om igjen. For alle som er uenig med Erna&Co er på venstre side av midtstreken i norsk politikk, det vet alle FrP’re og alle Høyrefolk, så man hever det ene øyebrynet og lar munnen kruse seg i et skjevt overbærende smil. Kan de ikke snart ta innover seg at de tapte valget? Hø hø, og morn du. Nå er det nye tider, ser dere ikke hvordan kunnskapsnasjonen reiser seg i alle sin velde?

For i høyresidens verdensbilde er det de flinkeste som mobbes. Det er de som skyves ut av skolen på grunn av sinkene, det er de beste og mest begavede som ikke blir stimulert nok i skolen. Så denne forskrudde ideéen om at det er de svake som trenger hjelp er selve bremseklossen for å skape enere i Norge. Og Erna Solberg snakker seg varm om kunnskap, bedriver reklame i primetime-tv for de beste i næringslivsklassen som tør å satse på folk med hull i CV’n (det er vel og bra) men dagens blå evangelium er altså det norske næringslivet som skal vokse seg inn i himmelen ved hjelp av kunnskap. Men det finnes vel flere typer kunnskap enn matte?

I sin nyttårstale nevnte ikke den nye statsministeren verden med ett eneste ord.

Da hun fikk kritikk for det sa hun at det er ikke alt man rekker over i løpet av knappe tyve minutter. Men hun rakk altså å snakke om fritidstøybutikken Stormberg i fem minutter. Senere har Stormberg gjestet Lindmo og flere andre medier. (som sagt, det Stormberg gjør for sine ansatte er prisverdig) Men det er som sagt en verden der ute. Vi har naboer som bryter menneskerettigheter. Men det spiller visst ingen rolle? Ja da, vi skal ta opp homofiles rettigheter i Russland om anledningen byr seg! Ferdig snakka!

Nå er ikke jeg slik at jeg forbanner alt det den nye regjeringen gjør eller ikke gjør.

Den gjør mye bra. Jeg stemmer ikke en gang på den så forhatte venstresida. Men det virker som om den nye regjeringen er fullstendig ute av stand til å svare på kritikk. Man snurper munnen sammen og sier: Vi ser ikke på det på denne måten. Case closed. Men i dag gikk faktisk KrFU’s leder ut å sa at nå må KrF ta innover seg at homofile også er/har familier som skal ha de samme rettighetene som andre. Så verden går sakte fremover.

Men Erna skal altså sitte smilende på tribunen i Russland og heie på våre helter mens homofile og lesbiske forfølges i landet! Men hva spiller det for rolle om vi bare får hentet hjem gullet? For vi er jo best i verden. Best på det meste. Så lenge vi står med ryggen mot verden med et smil rundt munnen. Jeg har vært med på å kjempe fram homofiles rettigheter i Norge, og jeg synes dette er skuffende! Jeg skal ikke si skandale, men det er ikke langt unna når selv mektige folk som Obama, Holande og Merkel setter foten ned og blir hjemme. Men lillebror Norge logrer for hva og hvem som helst.

Men det handler kanskje om noe helt annet?

Redsel for å bli uvenner med en mektig nabo? Skrekk for å gå glipp av noen verdifulle handelsavtaler? Man gikk jo i baret og fikk KIna mot seg på grunn av en dum fredspris?

Så derfor sier man: Om anledningen byr seg så skal vi nok la et ord falle om menneskerettigheter. Jeg tror neppe Putin byr opp den norske delegasjonen til dans og lange samtaler, men egoet hans vil få en skikkelig trøkk om den uteblir. Men hva spiller det for rolle? Hva spiller det for rolle at Sharon begikk et grusomt folkemord når han var en så sterk statsleder og gjorde så mye bra ellers? Så vi glatter over og glemmer. Det er best slik, for husfredens skyld. For vårt økonomiske velbefinnedes skyld. Det er slik vi gjør det nå med bedre løsninger og muligheter for alle. Folk flest derimot skammer seg!

Vel, som en fyr skrev til meg sist jeg blogget om dette: Hvem bryr seg, det handler jo bare om noen føkkings sopere??? Så ja, det er nok av dem som ikke skammer seg. Nøff said, som vi sier på feil side av Akerselva!

25 kommentarer om “INGENTING SPILLER NOEN ROLLE LENGER

 1. Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

 2. Vi som har det godt,og ikke er homofile eller narkomane,vi kan ikke,og vil ikke forstå hvordan det må være.
  Egentlig så har vi nok med vår egne små hverdagslige problemer,og slike går dagene.
  Vi må huske på at statsminister er kun en yrkestittel,som baker eller politi,og har ingen annen funksjon en merkelapper.
  Den egentlige makten er hos vanlige folk,som ikke har andre tittler en mennesker,og om disse bare skaper nok press,så vil de tilslutt bli hørt.Om det blir i 2014 eller 3133,det spiller ingen rolle.
  Det viktigste er å opprettholde fasaden,og spille de tonene som folket har betalt for å høre,ingenting annet.
  Mvh.oss.

  • det hadde gjort en forskjell, det gjør det allerede når så mange andre statsleder har takket nei…
   men som jeg skriver, ingenting spiller noen rolle lenger, i folks bevissthet…

 3. Hanne

  Ja, det kan spille en rolle! «Evil thrives when good people do nothing». Ved å ignorere at et forholdsvist progressivt land nå fratrar en viss samfunnsgruppe rettigheter til det meste så sier vi at dette er noe vi godtar. Når var det å godta brudd på menneskerettighetene noe å være stolt av? I hvert fall viser det samvittighet langt under Obama og Merkel. Men vi er vel kanskje ikke like samvittighetsfulle og villige til å vise hvor vi står i en viktig sak? Dog, dette viser klart og tydelig hvor Erna står, med tanke på at hun i motsetning til de andre statsrådene velger å vise likegyldighet. For folk som kjemper for LGBT rettigheter er dette et spark i trynet, at USAs president velger å holde seg hjemme, mens vår statminister gir blanke. Og vi som alltid har tenkt at vi lå foran USA når det gjalt utenrikspolitikk og rettigheter til minoritetsgrupper. Men nei da. Direkte vemmelig er det å være blant «gjengen som gir fankern.» Det er greit for en vanlig borger, for vi har også rett til å ha ulike meninger om ting, men at statsministeren viser en holdning mot godkjennelse av det nye lovverket som har skapt så mye vondt for en forholdsvis stor mengde mennesker, det er faktisk til å skamme seg over!
  De andre landene ser det, vår kjære Erna gir blanke. Stolt av regjeringen vår!

 4. «…denne forskrudde ideéen om at det er de svake som trenger hjelp…»

  Jeg vet, helt sjukt. Hvem kan ha kommet på noe så forkvaklet?

 5. Når har jeg lest den ordrike bloggen din og lurer på hvorfor du ikke sier et ord om de sultne barna i Afrika. Bryr du deg ikke om dem?

 6. Tror neppe Russland hadde latt seg presse til å endre sin politikk på dette område uansett hvor mange eller få statsledere som kommer til OL. Dessuten ville en boikott være urettferdig overfor alle idrettsfolka som har trent i årevis for å slåss om medaljene. Det finnes andre fora og det finnes andre måter å påvirke russiske myndigheter på. Ellers enig i bloggeren om at nyttårstalen manglet internasjonale perspektiver og vyer. Men det er vel grenser for hva en kan forlange av en Høyre-Frp-regjering.

  • Hvilke fora, hvilke andre muligheter?Men hva er et ødelagt liv mot en gullmedalje, er det det du sier? Urettferdig? Kan man ikke la være å tildele OL tilnasjoner som ikke har respekt for mennesker?

   • Men de homofile i Russland får sine liv ødelagt stadig vekk, now as we speak, og har fått det i årevis før dette OL skulle arrangeres. Mener du at dersom OL ikke hadde blitt arrangert så hadde russiske homofile plutselig fått det helt ok?

  • Torgeir – Nei, det er en lov mot å si noe som helst om homofili til noen som helst, og også være åpent homofil. En mann gikk ut med at han var homofil, og mistet jobben sin som nyhetsanker. Ville du likt å kunne miste jobben din fordi du var heterofil? I tillegg kan du bli bøtelagt og få fengsel dersom noen finner ut at du er homofil eller lesbisk! Tenk om du ble bøtelagt fordi noen så deg holde hender med kjæresten din? Denne loven fratar folks rettigheter, og skaper forfølgelse av de med annen legning. Og antallet av vold/drap har steget siden den loven tredte i kraft, blant annet har minst 3 unge menn blitt drept av venner/familie! Så det er ikke en lov mot «propaganda» det er et forbud mot å kunne være ærlig om hvem du er og leve livet ditt deretter. Det er også et forbud mot interesseorganisasjoner som arbeider for bedre rettigheter og trygghet til lesbiske og homofile, da disse ved å gjøre sitt arbeid må si en ting eller to om homofili. Altså tar denne loven vekk alt de homofile og lesbiske har av støttenettverk, samt gjør at de risikerer både å miste jobben, friheten og livet dersom de lever som homofile eller lesbiske. Er det bedre at de lyver, gifter seg med noen de hverken elsker eller vil ha sex med, eller lever livet i ensomhet og taushet? Er ikke ytringsfrihet, samt det å kunne ha en jobb, ikke måtte frykte for sitt liv eller å miste sin frihet menneskerettigheter? Er det greit at et land bryter menneskerettighetene? Og hvorfor skal Erna støtte dette, når såpass mange statsråder ellers i verden har gått sammen om å gi et budskap? Jeg skammer meg!

 7. Vel, russerne liker ikke å bli diktert av Vesten med henhold til hva som er riktig og galt. Dette går langt tilbake i tida og sitter dypt. I de senere åra har antivestlige stemninger kommet mye sterkere fram i det russiske samfunnet. Virkningen av en boikott kan ble et bittert og hevngjerrig Russland som isolerer seg helt fra Vesten og søker allianser med asiatiske regimer med svært svake demokratiske tradisjoner, for å si det mildt. Men hør nå her: jeg synes det er leit og problematisk at Russland har vedtatt en slik lov. Jeg støtter ikke en slik lov, for å si det sånn. Toleransenivået er svært lavt i Russland, misnøyen rammer ikke bare homofile og lesbiske, den rammer arbeidsinnvandrere fra Sentral-Asia og Kaukasus enda sterkere. Skal innrømme at jeg har en tendens til å forsvare Russland mot det jeg ofte opplever som lettvinte og hyklerske vestlige utspill. Har studert språket og vært der veldig mye og ofte. Flere amerikanske delstater har lover mot homofile. I India er det forbud, men ingen sa en dritt om det da Carlsen var der og spilte om VM-tittelen i sjakk.

  • Takk for fint svar. Har vært i India, og der er det et «sovende» forbud. De forfølger ikke homofile eller trakkaserer dem, du flagger det ikke, men det er et stilletiende aksept. Hva annet av dritt so for tiden skjer i India er en annen sak.

  • Skjønner poenget ditt, men jeg mener vel uansett at det blir lite gjort om vi er for redde for å trå på tær til å rope opp om alvorlige forbrytelser. Dette er tross alt ikke misnøye over import regler, men faktiske brudd på menneskerettighetene. Selv likte jeg også Russland veldig godt, og var interessert i å lære meg språket. Men man kan være sterkt uenige i noe, og fremdeles like andre aspekter ved landet. Problemet her er ikke landet og kulturen i seg selv, men det politiske systemet. Putin trengte noe å avlede folks oppmerksomhet gjennom, og fant seg en «scapegoat» som han kunne sette fokus og misnøye over. Dette ble strengt tatt ganske tilfeldig de homofile. Og det gikk så ille, så raskt. Når du ikke kan beholde jobben din fordi noen finner ut at du er homofil, så er dette hverken bra for samfunnet eller individet. Når voldsnivået øker drastisk, og loven i tillegg knebler de som kunne ha jobbet som et støtteapparat for de det gjelder, så blir situasjonen veldig alvorlig. Hadde ikke de andre statsrådene blitt hjemme som demonstrasjon, så hadde det ikke gjort så mye fra eller til om Erna dro, men det faktum at USA/Obama som selv har forbud mot giftemål for homofile i flere stater, faktisk ser alvoret i dette, så er det egentlig det som gjør det så ille at Erna så tydelig gir blanke.

 8. «I sin nyttårstale nevnte ikke den nye statsministeren verden med ett eneste ord.»

  Jeg talte 4:
  1. .. hvis vi vil oppnå forandring i verden
  2. .. vår kontakt med omverdenen.
  3. Vår verden veves stadig tettere sammen.
  4. For å skape en bedre verden.

  http://www.regjeringen.no/nb/dep/smk/aktuelt/taler_og_artikler/statsministeren/talerogartikler/2014/statsministerens-nyttarstale.html?id=748426

  Nå skal ikke jeg være eplekjekk men det kan virke som at du har en forutinntatt holdning og konklusjon som du deretter underbygger med argumenter som det passer deg.

 9. Helt riktig det dere sier, vanskelig å være uenig. Viktig som du sier, Carina, å skille mellom det russiske folket og den russiske kulturen på den ene siden, og Putins maktapparat på den annen side. Jeg var en litt naiv Putin-beundrer på førsten av 2000-tallet. Syntes det var bra at han «ordnet» opp etter kaoset rundt Jeltsin, at han fjernet oligarkene og gjenreiste den nasjonale stoltheten. Syntes også det var bra at han satte de vestlige landene litt på plass, som det sømmer seg et stort land som Russland. Men hans tiltagende maktparanoia og kontroll over massemedia og samfunnet som helhet er en klart negativ tendens de siste åra, en tendens som det ikke er mulig å lukke øynene for. Boka til Masha Gessen om Putin var den endelige øyneåpneren for meg. Hvis bare halvparten som står der er sant, så er det rystende og horribelt.

  Det er én side av saken. På den annen side, siden jeg ofte er i Russland, snakker språket og har flere venner og bekjente der borte, får jeg også mye input som er annerledes enn hva man får ved bare å lese vestlige (les: USA-styrte media). Tilliten til russiske myndigheter er nå på et lavmål. Putin er også en «kjeltring og svindler». Flere jeg har snakket med sier at Russland styres av en elite som bevilger hverandre høye lønninger og privilegier, korrupte byggekontrakter osv., som lager et OL til flere trillioner rubler, mens pensjonister og andre lavtlønte må gå på søppelfyllingene og rote for å spe på matauken. Er det snakk om lønnstillegg for lærere, ja da er det plutselig ikke mer penger igjen! Den idiotiske flate skatten på 13% er jo også helt avleggs. Tenk hvor mye statskasse kunne dra inn med en høyere eller mer progressiv beskatning! Men dette stanses igjen av eliten, for dem er jo 13 % et svært så gunstig skattetrykk. Denne mistilliten er der, sammen med en oppfatning av homofile/lesbiske som helt perifere grupperinger som driver med sitt, noe de stort sett får gjøre i fred, dvs. trakasseringen av dem er sterkt overdrevet i Vesten. Her må sies at jeg ikke har snakket med homofile/lesbiske i Russland.

  Så bildet er komplisert. I tillegg er det nå signaler fra påståtte kjennere av Russland om at den ortodokse kirken har så sterk innflytelse over befolkningen at myndighetene, deriblant Putin, ikke lenger tør å gå imot kirken.

  At Khodorkovskij og Pussy Riot-jentene fikk amnesti før nyttår, viser en Putin som prøver å gjøre OL mer spiselig for Vesten (selv om den offisielle begrunnelsen var en annen). Selvfølgelig er han ikke immun på press og kampanjer. Men en full boikott av OL mener jeg fortsatt ikke er en riktig måte å øve press på i denne saken.

 10. Ja da er det vel riktig at hun ikke nevnte verden med ett eneste ord, takk for oppklaringen. Uansett, hvem bryr seg, det er jo bare fakta?? Nøff said

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s