OM Å SKYTE SEG SELV I FOTEN

IMG_4636

(Hva den rosa kaninen har med denne teksten å gjøre? Ingenting!)

Det er bare én sport som er farligere enn basehopp, og det er å kritisere Norge.

Særlig utsatt er du om du reiser mye til utlandet og trekker sammenligninger med hvordan ting ordnes der ute. Sier du at nordmenn er litt uhøflige blir det strengt tilbakevist av alle. For noe sludder! Her hjemme på berget liker vi ikke sånn overflatisk sliskete høflighet som bare er utenpå, vi er et land av bamseklemmer og store svulstige ord i festlig lag som f. eks på 17. mai og ved jubileer, men uhøflig? Nei hold kjeft, jævla vagabond eller bli i utlandet til du dævver!

Skulle du komme til å si at vi er oss selv nok, kanskje litt selvopptatte og egoistiske blir du klasebomba med: «Og det sier du din fjott som gnager deg gjennom Paris og New York på østers og sånne ekle ting som folk slafser i utlandet! Er du ikke klar over hvor mange fattige det er i Norge, hvor mange som sliter? Og vi barnefamiler kan ikke bare stikke til utlandet når det passer oss! Selv om du liksom sitter på en fortauskafé og later som du jobber, men skriver TEAAAAATER! Hold kjeft sugerøret-rett-i-statskassa-snylter!!!

Apropos barnefamilier. Skulle du våge deg utpå å si at du lurer på hvorfor ikke norske barn kan spise det samme som de voksne når barn stort sett over hele verden kan det, får du høre at «du som ikke har barn aner ikke hva du snakker om!» Har du prøvd å få et barn til å spise fisk???? Ja, det har jeg, og det gikk helt fint. Noe det gjør om du ikke sier: «Nå skal onkel lære deg å spise noe som er veldig veldig vanskelig å like, noe som heter fisk som nesten ingen barn liker.» Og dropper du den replikken og pakker fisken inn i noe annet snadder så glir den ned i svelget på store og små. Men da er hylekoret ute: Nå ja! Dere homser har jo all verdens tid til å dille og dalle med den der økologiske designermaten deres, mens vi som sitter i tidsklema må ta til takke med drittmaten fra Rema1000!!!!! Hold kjeft tulling, du aner ikke hvordan vi har det!!!!!!

Om du skulle komme til å si at nordmenn ikke bryr seg om ting som ikke skjer i utlandet. Jeg snakker selvfølgelig ikke om hendelser som involverer nordmenn som forulykker utaskjærs, så får du høre: Er det ikke nok å feie for egen dør liksom??? Og vi driter vel i hva andre land mener om oss!!! Skal liksom Sverige fortelle oss at vi er noe jævla rasister???? Det har da vært både og der og, just saying, hø hø!!!

Og om (verst av alt) du skulle komme til å kritisere NRK for at de sender for mye sport, da går alle bananas. Men så skru over på en annen kanal da for faen!!! Kan du ikke se på TV2 liksom??? Men de sender sport der og! Men sååååå skru av tv’n da, du trenger vel ikke se på tv på en lørdag eller en søndag??? Kan du ikke gå en tur??? Men jeg betaler tv-lisens jeg og, og jeg liker ikke sport, jeg vil ha litt mer kultur! Hæææ, kultur? Føkk finkultur-dritten!!! Fotball og ski er vel for faen kultur nok??? Men jeg vil ikke gå tur! Så drit og dra da!

For det ække ytringsfrihet i Norge lenger. Du kan nesten ikke si noe som helst vet du. Det eneste du slipper unna med er å si noe om at det dør 1200 unger i Syria hver uke. Da er det nesten dørgende stille. Men hvorfor skulle vi bry oss? Kan vi ta det etter fotballkampen, det er så jævla spennende akkurat nå. Norge har nesten skåra to ganger, og dette er en skjebnekamp!!!!! Skjønner’u?

5 kommentarer om “OM Å SKYTE SEG SELV I FOTEN

 1. Jeg liker dette innlegget. Det ressonerer på mange plan.

  Jeg blir litt deprimert når jeg ser hvilke argumenter folk slenger ut av seg på nettforum og kommentarfelt. Teater prøver i alle fall å gjøre verden til et bedre sted.

 2. Kom av en eller annen grunn inn på denne bloggen. Det skulle jeg virkelig ønske aldri hadde skjedd.

  Du sparker rundt deg i alle retninger og bommer totalt på alt du prøver å treffe. Du generaliserer alt for mye til at det blir lesverdig for andre enn deg selv og noen ytterst få, tilsynelatende tilbakestående, trosfeller. På toppen av det hele gjennomsyres tekstene av små dryss med selvskryt som skal få deg selv til å fremstå som en verdensvant kunstbohem. Dette er faktisk verre enn en rosa-blogger som legger ut skrytebilder av hva som ble kjøpt på siste shoppingtur. – Rosabloggeren prøver ikke å skjule sin hensikt, det gjør du.

  Du må spørre seg selv: Står tidsbruken i stil til resultatet som blir publisert? Svaret er et soleklart: Nei! Dette makkverket er så fælt at jeg med dette håper å få deg på bedre tanker.

  Carpe diem, Sven Bohem.

  • Hei Kjetil.
   Takk for at du tok deg tid til å skrive dette. Jeg traff visst noe hos deg. Selvfølgelig generaliserer jeg i denne teksten, og det er med vilje. Men takk for dette foraktfulle svaret. Jeg tar det som et kompliment. Det er noe som heter satire, visste du det. Og humor? Sven

 3. Knallbra Sven Henriksen ! Akkurat slik opplever jeg det også, kanskje spesielt når det gjelder sporten ! Nordmenn er en seig klump med konforme egoister, som ikke evner å se ting fra andres ståsted. Kjetils kommentar over her er jo erketypisk, og bekrefter det du sier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s