VI GÅR FOR GULL SAMME FAEN!!!

282929_10151853730521078_2006948064_n

Foto: Reidar Deadswan Engesbak.

NORGE er en sportsnasjon, ikke noe galt i det.

Det er aldri sporten det er noe galt med. For sport er bra for helsen, det er derfor store deler av det norske folk sitter lenket til sofaen i to uker hver gang det er et skirenn og legger ut hurrarop og ti tusen utropstegn på Facebook og Twitter 24/7, og selv de mest heterofile mannfolk klasebomber nettet med mannsnavn og fjortishjerter!!!!!! Det er nesten noe homo-erotisk over det hele.

Og selvfølgelig er det gøy å vinne. Det gjør godt for nasjonalfølelsen som for øyeblikket ligger nede. Vi vet hvor få vi er, hvor små vi er, vi vet hvor vi bor. Helt oppe ved nordpolens dør-stokk bor vi, stakkars oss. Så gullmedlaljer en en trøst i dette lille landet, og en fin måte å hevde oss på. For vi er et liten mygg av et land som ikke har så mye å bidra med i verdenssammenheng.

Sport er sport og ikke politikk! sier de som er mest opptatt av sport.

Og at vår statsminister reiser til Russland under OL er helt ok, hun skal jo bare dra for å heie på våre helter. Helter? Kan man slutte å kalle folk som går på ski og skøyter for helter? De bidrar ikke med annet enn å gå fortest for å vinne en medalje? Nå har jeg ingen motforestillinger mot folk som går på ski, jeg går på ski selv. Men i OL er de olympiske verdier er ikke lenger på dagens agenda. OL er blitt en stor pengemaskin der landene som arrangerer prøver å overgå hverandre i gigantomani. Det har blitt en tevling som handler mer om å vise seg fram med smørsiden opp enn å vinne gull. For uansett hvor pil råttent landet er, så vaskes det og pyntes, og alle utskudd som ikke passer inn i eget selvbilde stues vekk under evenementet. Dette vet de fleste av oss, men det er muligheten for å vinne gull som trigger, er det ikke?

Norge vil gjerne ha OL i 2022. Og Erna og den blå regjeringen vil gjerne ha OL til Oslo. Derfor lønner det seg dårlig å bli uvenner med smilefjes Heiberg og de høye gubber som styrer OL-spetakkelet? Så Solberg reiser til OL for å sitte på tribunen der hun «bare» skal heie på våre helter, og «om muligheten byr seg» la et «ord falle om menneskerettigheter» Men hvem er ufin i et coctailselskap? Man løfter ikke glasset og sier: «Faen ta deg Putin, du kan ikke behandle mennesker slik!» For lederen for noe som mistenkelig ligner på et diktatur ville kunne komme til å straffe deg? Det kunne gå ut over handelsavtaler og godt naboskap? USA risikerer mer enn Norge når de uteblir fra Putin-festivalen. Men lille Norge logrer som små hunder alltid har logret.

Russland i dag: Nå stenges teaterhus som spiller stykker som har et lite snev av queer på sitt reportoir. All «homopropaganda» er strengt forbudt. Det er fritt fram for å lokke homofile via fake nettsider for så å banke dem opp og lemleste dem uten at politiet løfter en finger. Norge er et av de landene som har kommet lengst når det gjelder like rettigheter for alle unasett ståsted. Men når det kommer til sport slipper vi alt vi har av gode forsetter.  Vi blir tonedøve og umusikalske. Jeg kan ikke føle annet en forakt for vår statsminister som ikke sier rett ut: «Det er ikke etisk av meg å reise dit slik det er nå! Det vil sende feil signaler.» Men når man selger kvinners rett til å bestemme over egen kropp i Norge for å komme til makten, hva er vel noen skarve homoer i Russland mot gull og muligheter for en OL-jippo i Oslo? @flau.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s