DE SMARTE

1795724_670447596338998_552600797_n

– Stygge ting blir ikke penere bare fordi du kaller dem for noe annet.

I de årene jeg har vært på internett har det skjedd store forandringer. Særlig på sosiale medier. De mest hjernedøde har blitt litt smartere. Vent litt før du hisser deg opp og hiver deg rundt og skriver i raseri i kommentarfeltet! Jeg generaliserer ikke, og sier ikke at alle som beveger seg på nettet er eller har vært hjernedøde, men enkelte. Men på sosiale medier særlig er mange av de verste blitt «oppdratt» i de siste årene,  og oppfører seg litt bedre når det kommer til både dette og hint. Det er også blitt mindre kattebilder, færre bilder av nakne babyer, og nesten ingen bilder av godt voksne damer som har manipulert seg selv inne i røde roser med duggdråper på, gjerne piffet opp av dagens Dalai Lama-sitat.

Jeg tror de sosiale mediene er i ferd med å finne seg selv. Folk velger selv hva de vil bruke dem til, det være seg til promotion, hygge, chat med venner, feriebilder, skryt, livsløgn osv. Og folk har stort sett blitt mer høflige og ikke så sutrete på Facebook og Twitter, selv om noen tror det er mora eller bestemora de snakker til når de er på nett, ja, så er det selvfølgelig alle kverrulantene som er på nett for å bli fornærmet eller krenket når du tar igjen med dem.

I de siste ukene har det vært fint å se all motstanden som har reist seg mot OL i Russland.

«Folk flest» – hvem nå det måtte være, har vist seg å være mye bedre enn det jeg fryktet. Men de som deler tekster fra Fyret.no (nå lagt ned) vil fremdeles hoppe på løgn som ikke er kildekontrollert for sannhetsgehalt. Og her kommer poenget. Stygge ting blir ikke penere bare fordi du kaller dem noe annet.

Det som før var rent hat, fremmedfrykt og rasisme er blitt mer «smart» og subtilt.

De «smarte» har inntatt arenaen og skriver kronikker og legger ut mer «dokumenterte» sannheter som høres veldig reflekterte ut, men det er den samme dritten bare sagt med flere og finere ord. Vi oversvømmes av kronikker som forklarer i lange vendinger hvorfor velferdstaten vår trues av innvandring forkledd som veloverveid bekymring for bærekraft og vekst i næringslivet. Men det er den samme motviljen og vrangforestillingen om at alle innvandrere er et tapsprosjekt for Norge. Og når tektsene høres så forbanna kloke ut så må de vel være sanne eller? For en lang tirade av flotte ord er mer spiselig enn «Innvandring føkker opp Norge, få svina ut!» – det skjønner alle?

Nå har det kommet et forslag fra en politiker i Frp om at det bør bli folkeavstemning om innvandring til Norge.

Selvfølgelig kommer det fra en som har innvandret til Norge selv. Nok en «smart» vinkel. Hør her liksom, når selv en innvandrer (som har vært så dyktig at han til og med har blitt politiker) reagerer, så må dette være et alvorlig problem! Skikkelig utkrøpent spør du meg. For vi vil velge våre innvandrere som vi vil velge alt her i dette landet. De skal være mest mulig lik oss selv, ikke ligge oss til byrde. Så sitter vi der på buss eller trikk om morgenen og leser siste kronikk om saken mens en stakkars fyr fra ett eller annet sted vi ikke aner hvor er kjører trikken eller bussen. Og så kommer vi frem til et rent kontor som en eller annen stakkar vi ikke vet hvem er har vasket om natten. Spiser lunsj og en eller annen rydder av bordet og vasker opp dritten etter oss. Hvem det er spiller ingen rolle så lenge han ikke synes eller ligger oss til last.

Kanskje vi rett og slett burde hatt en folkeavstemning om vi skal ha en realitysjekk om hvem vi er blitt her i landet? For vi vet jo innerst inne at vi har sluppet inn en underklasse her til lands, og at vi har gjort oss avhengig av den. Det er vel der det klør som verst på ryggen. Så da vil en folkeavstemning gjøre seg godt fordi den vil flytte fokus vekk fra oss.

For dette handler ikke om DEM, det handler om OSS. Sammen.

Reklamer

En kommentar om “DE SMARTE

  1. Herlig klokt tør ikke si sannt, men med gode lett gjennkjennelige refferanser fra de asossialemedier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s