DET ÆKKE SÅ FARLIG, DEM ÆKKE SÅ MANGE

sms

Det er tidlig morgen. Klokka er 0500. En mann skal kjøre sin kone til jobben.

Han gjør som han alltid pleier, kysser henne på kinnet, hun klyver ut av bilen. Han kjører hjem igjen. Parkerer bilen ved huset, ser en annen bil som blinker med lysene. Fem menn kommer ut på gaten, nærmere seg. Hei neger! Og så smeller det. Mannen havner på sykehus. Han er skamslått og ødelagt. Adresseavisen forteller at politiet skal finne ut hva som «egentlig» skjedde.

For neger’n juger, det skjønner da alle? (min kommentar)

Første del av denne teksten er fiksjon, eller en slags gjenfortelling av hva media beretter. Politiet er på saken. En mann er anholdt, men nekter straffeskyld. Det var ikke det som skjedde! sier han. Jacob juger. Hei? Hva gjorde fem menn i en bil utenfor mannens hus klokken 0500 om morgenen?

Jeg har skrevet om rasistisk vold før.

Svært få bryr seg ikke om bloggen når jeg skriver om det. Og de som bryr seg sier:

Det ække så farlig, dem ække så mange!

Nei? Men er ikke det at en mann blir slått helseløs av fem voksne menn én hendelse for mye? Kan vi bare si:

Drit i de tullingene oppe i den dalen, de vet ikke bedre, de er ikke vant til fremmede, de har ikke sett så mange svarte før? Nei!

Det er noe merkelig med disse mekanismene rundt rasistisk vold. Når nordmenn gjør slike ting er de alltid enkeltindivider som ingen av oss vil assosieres med, men når en av «de andre» gjør noe lignende stigmatiseres hele gruppen. Ja, vi omskriver virkeligheten så den blir til å leve med. ABB ble en soloterrorist, og ikke en av oss, mens et individ som sprenger seg selv og andre i filler blir kalt en islamistisk ekstremist, selvmordsbomber osv. Vi har merkelapper for alle andre, men ikke oss selv.

Det kan godt være at de fem mennene i Verdal er noen bygdetullinger, men det de evt har gjort bør ikke forsvares av den grunn.

Hat mot innvandrere, homofile og andre utsatte grupper er stigende i Norge. Men om noen kaller oss rasister skal vi ha oss slike horrible utsagn frabedt. For vi er ikke rasistiske i Norge, det er opplest og vedtatt. Og vi kan da ikke noe for at det finnes noen få  idioter selv blant oss, kan vi vel? Jo, det kan vi!

For for hver gang en slik sak blir henlagt blir det mer comme il faut å drive på med hat, mobbing og overgrep. Og som alltid i slike saker på bøgda, lensmannen kjenner gjerningsmannen, han er naboen til tanta og engentlig en snill gutt, og ja, det er ikke bare bare å ha fått så mange fremmede i den lille bygda osv…

Bildet over viser en Facebookmelding sønnen til Jacob fikk i dag. Jeg sier det rett ut: Vi er føkked om vi ikke tar tak i dette nå!

84 kommentarer om “DET ÆKKE SÅ FARLIG, DEM ÆKKE SÅ MANGE

  • Gjerne det. Også de som alltid unnslipper å få satt merkelapp på seg. En eneste gang må det jo ha vært en voldtekt av en norsk kvinne her i landet som var rasistisk motivert? Bare for å ta ett eksempel. For ikke å nevne alle drapene.

  • Jeg må innrømme at jeg nesten trodde at begge parter hadde rett, at de i begynnelsen av hendelsesforløpet hver for seg oppriktig trodde det de forteller, at de siden reagerte utfra det og deretter pyntet på beskrivelsen av sin egen reaksjon. Bl.a. påsto avisene at Jacob fortalte at angriperne sa «her i Verdal vil vi ikke ha utlendinger». Det virket ikke helt logisk, siden angriperne ikke er fra Verdal. Men så hørte jeg Jacob på NRK igår. Jacob er jo blitt feilsitert! Han fortalte at en av dem sa «Æ like ikke utlendinger». Det forandrer jo saken. Jeg synes at Jacob virket veldig troverdig på radio, og nå tror jeg på hans versjon.

 1. Rasisme og rasisitisk vold er dessverre et problem i Norge, som i de fleste land her i verden.
  «På tide å gjøre noe», sies det. Men hva skal vi gjøre? Skal vi introdusere dødsstraff for rasisme?

  Høres ut at bloggforfatter ikke har den største troen på rettsvesenet, og det er vel greit nok. Fri verden og alt det der.
  Men å bruke en sak som fortsatt er under etterforskning som argument i en slik debatt…? Blir litt som når Siv Jensen driver valgkamp foran forvridde bilvrak på et ulykkessted…

  • Når jeg sier gjøre noe med det mener jeg vi bør kalle rasisme for rasisme og ikke noe annet. Så tar vi det derfra. Jeg stoler på rettsvesenet, men litt merkelig at folk som vanligvis ikke tror på rettsvesenet plutselig gjør det når Norge skal renvaskes for rasisme?

   • Man har da flittig brukt ordet rasisme i Skandinavia, så mye at ordet i stor grad har mistet sin mening. Tror faktisk problemet i vårt samfunn er motsatt av hva du skisserer. Historien om gutten som ropte «ulv, ulv!» kommer i hug.

    Når det er sagt, rasisme er noe vi bør kjempe mot. På alle nivåer. Jeg er nøye med å lære min sønn om å respektere medmennesker, uansett hvordan de ser ut eller hvor de kommer fra. Det må begynne fra grunnen av.

   • Er i mot alt hat og trakassering, vold osv. Det er utrolig trist å lese om denne saken og lignende saker. Likevel er jeg i mot dagens masseinnvandring til Norge. Det fører med seg store demografiske endringer, mye stygg kriminalitet og vil føre til motsetninger mellom folkegrupper her i landet på sikt. Håper på en folkeavstemning alá Sveits sin, selv om det nok aldri vil skje..

    Rasisme er noe dritt. Det er dagens innvandringspolitikk også dessverre.

 2. Så bra skrevet.Ja vi må gjøre noe nå!!!Meldingen som står øverst kunne de som skrev den spart seg,er det ikke nok at faren hans ble banket opp??Bare lurer.Veldig bra at du har den med forresten.

 3. Så enig i det du skriver her,traff spikern godt. Når man leser div debatter så stemmer det på en prikk det du skrive.Håpe flere leser dette og tar det til seg.,.det er lov å håpe

 4. Hei, Sven! Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  Hilsen Magne i VG

 5. Jeg er også helt enig – bortsett fra en ting. Jeg kan ikke sitte i Oslo, 50 mil fra Trondheim, og vite hvilken av historiene som er sann, eller om begge er litt pyntet på. Uansett er dette en uhyre trist sak. Hvis Jacob snakker sant, er han verdt all støtte og de som angrep ham all forakt. Men hvis de snakker sant, da har Jacob gjort saken verre for dem som virkelig blir utsatt for rasisme.
  For øvrig, betegnelsen «soloterrorist», «islamistisk terrorist» eller «selvmordsbomber» kan vel gå på et ut? Skjønner ikke helt koblingen til det som evt. er blitt gjort mot Jacob. Og som sagt, er det som Jacob sier, kan det ikke forsvares på noen måte.

  • Koblingen er enkel: nordmenn generelt er rasister/fordomsfulle/diskriminerer andre(velg det som er nærmest hjertet ditt). Sånn er det bare dessverre. Nordmenn er ignorante/arrogante og resten er untermenschen. Men en ting må sies her! Slik er nordmenn bare på kloss hold, mens på avstand er nordmenn meget, meget rause.

   Innvandrere blir plutselig nordmenn hvis de fremmer Norge internasjonalt, men forblir innvandrere ellers. Jeg har bodd her i snart 10 år, men føler meg absolutt ikke norsk. Jeg kom som 16 åring og får snart statsborgerskap.

   P.S.
   Jeg er takknemlig for alle godene jeg får her i Norge. Tusen hjertelig takk! Jeg er heldig som bor her i Norge, men dessverre har dere en meget mørk side. Dere er ganske kalde mennesker.

   Jeg lurer på om det har noe med klima å gjøre.

   • Nei, Albert, jeg tror ikke det har med klima å gjøre. Men skandinaver har frem tiil for 40-50 år siden levd i en rimelig beskyttet verden med stort sett en etnisk gruppe (samene fikk også smake på en del rasisme). Så har man sett rasisme i aviser og på fjernsyn, klappet seg på brystet, og sagt «huff da». Og så kom det plutselig en masse mennesker til oss, som ikke ville bli som vi, leve som vi, snakke som vi gjør. Og det er klart at da blir folk i en beskyttet liten verden engstelig. Jeg tror rasismen minker nedover i generasjonene.
    Når det er sagt, synes jeg at det er viktig å skille mellom rasisme og det som så populært kalles islamofobi, d.v.s. livsanskuelseskonflikt. Man kan ikke noe for hvilken hudfarve man er født med. Med religion er det noe helt annet, de to verste av dem; islam og kristendommen, har det med å fortelle meg hvordan jeg skal leve livet mitt. Det vil jeg ha meg frabedt. Og nå når vi endelig har fått de kristne til nesten å roe seg ned og passe sine egne saker så kommer muslimene og skal fortelle oss at vi ikke skal spise svinekjøtt på offentlige institusjoner.

   • For det forste, jeg har bodd i et asiatisk land i naermere 12 ar na, har jobbet der som engelsklaerer og snakker det lokale spraket flytende. Jeg har veldig mange venner der som jeg omgas med regelmessig. Men de ser da ikke pa meg som en av samme nasjonalitet for det! Hvorfor skulle de det? Huff og huff, sa trist at jeg ikke kan vaere av samme nasjonalitet som dem… Er vel ikke noe a grine for det?
    For det andre. ja vi nordmenn er det du kaller »kalde». Men jeg kaller det usosiale, det betyr ikke at man ikke liker noen, men kun at man foretrekker a vaere alene. Jeg vet godt at i andre land samles venner og familie sa og si hver eneste dag og man elsker a vaere mange sammen, gjerne hele dagen til langt pa kveld med prating og skravling, mas og skral.For meg og mange jeg kjenner er det rene marerittet, helt uaktuelt, vi elsker a vaere alene eller bare sammen med kone og barn. Hyggelig a treffe venner, men det holder med en gang eller to i uka og ikke noe saerlig mer enn 3-4-5 timer av gangen. Slik er vi, eller mange av oss iallefall. Det betyr ikke at vi er kalde, bare at vi foretrekker fred og ro og alenetid etter lang dag med sosialt pa jobb eller skole. Da er det bare DIGG a vaere alene resten av dagen.

   • Flott skrevet Albert, har selv bodd her i snart 28 år og føler meg heller ikke særlig Norsk og ikke har jeg noe særlig store ambisjoner om å kvitte meg med min egen kultur(som jeg ikke skammer meg over) bare for å få en klapp på skulderen på hvor flink denne utlendingen er. Man blir dessverre minnet på at en er utlending og ikke ønsket for ofte til å kunne føle seg hjemme her. Min oppfatning er også at majoriteten av Nordmenn er kalde og vanskelig å komme innpå. Vis en utlending gjør noe galt så blir alle utlendinger stemplet som voldtektsmenn og kriminelle, noe som er utrolig provoserende. Ikke faen om jeg skal gå i noe satans fakkel tog for noe en annen nisse fra en annen verdensdel gjør, litt selvrespekt bør man ha.

    Har en del gode norske kompiser som er noen virkelig fantastiske mennesker men de er det ikke mange av.

   • Max => Det er ingen som klager eller har store ønsker å være av samme nasjonalitet…hvem bryr seg, så der tar du feil .
    Men når personer rundt deg oppfører seg på en måte hvor de gir inntrykk på at du ikke er ønsket så er det lite hyggelig.
    Tviler sterkt på at du fikk «Svarting» eller «Gå tilbake der du kommer far» kommentarer i utlandet

    Har selv reist mye i utlandet i mange verdensdeler og har ALDRI opplevd det som jeg har opplevd her i Norge.

 6. P.S. Den Facebook-meldingen øverst er jo uansett helt for jævlig. De som har skrevet den burde bli tilsnakket, og på Facebook kan man vel neppe være anonym? (Det r en stund siden jeg selv «var på Facebook»)

   • Hvis denne «falske profilen» ble benyttet til å spre barneporno ville den ikke forbli hemmelig særlig lenge. Til syvende og sist er det vel et spørsmål om man virkelig ønsker å vite hvem denne meldingen kom fra? Tror vi virkelig på denne «anonymiteten» som tilsynelatende eksisterer ved at enkelte personer gjemmer seg bak dataskjermen?
    Det er faktisk vårt ansvar å ta dette problemet alvorlig, blinde lensmenn i Verdalen eller andre bygdesamfunn rundt omkring i verden vil uansett kjempe en kamp mot vindmøllene hvis ikke folk sammen tar ansvar for å oppføre seg sivilisert.
    Spørsmålet er om vi faktisk tillatrer denne anonymiteten delvis fordi vi ikke ønsker å oppdage at vi er Fordmannens far, delvis fordi vi er glad mobben tar seg tilrette på andre enn oss selv. Feighet kan være lammende, redselen for å være en enslig blir også større i omvendt proprsjon med størrelsen på det samfunnet du tilhører, noe enhver bygdetulling har forstått før frokost.
    god tur videre

    Svein Setten

   • Når en stor gruppe venstreorienterte kan fabrikkere en hel innvandringskritisk organisasjon, kan de fabrikkere også en melding som det.

 7. Problemet her i norge er ikke nødvendigvis rasisme eller fremmedfrykt.. Det er kriminelle og unødvendig vold.. De få prosentene av innvandrere som bedriver kriminalitet, gir resten et dårlig rykte. Desverre så er det slik at innvandrere representerer flere av fangene enn det det norske folk gjør. Jeg mener at oppfølgingen av personer som flytter til norge er for dårlig, det er ikke godt nok å gi en person en slump med penger og si: nå er du norsk… Jeg unnskylder ikke vold mot utlendinger, på samme måte som at jeg ikke unnskylder vold mot nordmenn heller.. Vi er kommet så langt at vi er ikke redde for hudfargen, men heller for det som personen representerer…. Jeg ble banket opp av 12 pakistanere en gang, fordi de hev en øl på bilen til kompisen min, og vi truet med å ringe politiet… Men det betyr ikke at jeg hater alle pakistanere på grunn av det… Jeg knakk et par tenner og måtte sy i hodet.. Men de personene jeg reagerer på er: de som gav meg juling… Jeg driver ikke å griner om hva «våre nye landsmenn har gjort med meg».. En annen gruppe som pisser meg off er bikere.. HA, Bandidos og slike som synes dette er kult… Jeg hater dem på lik linje som personer med utenlandsk bakgrund, som bedriver kriminalitet.
  Vi er kommet lenger enn pigmenter, men problemet er heller de som rotter seg sammen og bryter norske lover..

  Mvh Kim

 8. Og som alltid i slike saker på bøgda, lensmannen kjenner gjerningsmannen, han er naboen til tanta og engentlig en snill gutt, og ja, det er ikke bare bare å ha fått så mange fremmede i den lille bygda osv…

  Det bor i overkant av 60.000 mennesker i dette ommeråde steinkjer, levanger, verdal og Inderøy. dette er nabokomuner med kun 1 mil mellom. At lensmannen kjenner disse guttene det tviler jeg ikke på. Men det tror jeg går på at de sikkert er kjenninger av politiet.
  Slik er det vel i hele norge, at politiet prøver å holde oversikt over kriminelle miljøer. Voldsmennene var heller ikke fra Verdal.
  Innvandring er noe vi er godt vant med her, å dette er første gang jeg har hørt om at det har blitt utført rasistisk blind vold på mine 30 år.
  Tror ikke disse guttene har det noe godt med seg selv, for alles øyne er rettet mot dem med avsky.
  Sjønner godt va du mener om at dette ikke må godtas, å det er forstår 99,9999% av samkommunene, å en grunn
  til at saken har avsky i alle samkommune innherred.

 9. Vold er negativt. Vold bør straffes med bøter og eller fengselstraff. Hets er negativt og bør møtes med fordømming. Så langt er vi enig.

  Så skal nå fokuset dras over til «rasisme» og hvor dumt minoriteter har det i Norge. Fokuset bør være på vold og ikke rasisme. Motivasjonen for volden er sekundært og vil bare lede til ytterlige splittelse mellom folkeslag i Norge.

  Din forakt for bonde Norge får være din egen sak, men jeg tror lov og rett gjelder der også.

   • «Drit i de tullingene oppe i den dalen, de vet ikke bedre, de er ikke vant til fremmede, de har ikke sett så mange svarte før?»

    Greit nok, det skal jo være en parodi på hva «andre» sier, men hvor mye av det er egentlig din, men at du fortsatt mener det ikke er tilgivende?

    «Det kan godt være at de fem mennene i Verdal er noen bygdetullinger, men det de evt har gjort bør ikke forsvares av den grunn.»

    «Og som alltid i slike saker på bøgda, lensmannen kjenner gjerningsmannen, han er naboen til tanta og engentlig en snill gutt, og ja, det er ikke bare bare å ha fått så mange fremmede i den lille bygda osv…»

    Tror lover og regler eksisterer på landet også, selv om alle kjenner alle.

  • Tror nok dette var ren rasisme (og vold) mot en velfungerende familiefar som tilfeldigvis har en annen hudfarge. Selv om jeg selv kommer fra en småby tror jeg nok en del av «bygdenorge» fortsatt henger litt etter i en del syn på hva som er hva både når det gjelder rasisme og kvinnesyn.

   • Om det var rasistisk motivert eller ei skal jeg ikke uttale meg om fordi jeg er ikke etterforsker og har ikke kjennskap til situasjonen i Verdal. Hva jeg vet er at media har en tendens til å blåse opp aspekter som selger mer aviser og «rasisme» får alle til å våkne opp. Journalister er heller ikke kjent med edruelighet rundt dette begrepet. Vær varsom plakaten gjelder bare beskrivelse av minoriteter, så kan man dra frem den rød kluten av «majoritets rasisme» så gjør de gjerne det.

    La oss ALDRI glemme sofienpark saken. ALDRI!

    Jeg vet heller ikke hva folk på landet mener og ikke mener om innvandrere og kvinner. Så uansett om jeg forsvarer dem eller ikke er det basert på fordom. Jeg har møtt kommunister og frp´ere på landet så jeg tror ikke geografien har så mye å si.

 10. Vi vet enda ikke helt hva som har skjedd, og kommer sannsynligvis ikke til å få vite det heller, da begge parter står på sitt. Hvis det stemmer som Jacob sier, så er det helt horribelt, og hvis det stemmer som de andre sier, så er det også ille.

  Likevel skjønner jeg ikke hvorfor vi ser på motivasjonen for vold for å bedømme om vold er ille. Jeg har selv opplevd vold retta mot meg som person, og i de fleste tilfellene så er motivasjonen rimelig blind. Vold er ille, om så motivasjonen for vold er rasisme, sexisme, eller fordi man ganske enkelt misliker en person uten grunn.

  Rasisme er fælt, og hvis noen banker en neger bare fordi han er neger, så burde de vært bura inne, men det burde alle som banker noen. Motivasjonen har ingenting å si, i mine øyne, så lenge det ikke er selvforsvar, så burde alle avstå fra vold.

  Jeg hører ofte argumentet at vold retta mot svake grupper er ekstra ille, sammenligna med «all annen» vold. Men hvem er egentlig ei svak gruppe? Betyr det at folk som blir angrepet for personlige årsaker ikke teller? Er ikke den svakeste gruppa av alle, enkeltindividet? I dette tilfellet var det først og fremst Jacob som ble banka, ikke en neger, en mann eller en hvilken som helst annen gruppe vi kan putte ham i.

  Jeg skjønner ikke helt grunnen til å differensiere mellom vold med rasisme som motivasjon og vold med andre, like idiotiske grunner som motivasjon, håper noen kan forklare meg det. Jeg har ikke sett et fakkeltog for noen som ikke kan puttes i ei gruppe, men fortsatt er et helt uskyldig offer for vold. Blind vold eksisterer, og den kan ramme absolutt alle, uavhengig av farge.

  • Poenget mitt er litt på siden av det. Jeg spør egentlig: Hvorfor er vi så redde for å bruke ordet rasisme? Alle, folk flest og politkere får panikk av det. Takk for svar. S

   • Jeg vil være forsiktig med å bruke ordet rasisme fordi det indikerer at vi har en rasekrig gåendes. Altså, rasisme eksisterer, og det bidrar til diskriminering mellom forskjellige raser, men det er ikke ALLTID folk gjør negative handlinger mot andre raser fordi de er av en annen rase. Hvis en svart/hvit mann banker en hvit/svart mann, så er det ikke sikkert at svart/hvit hadde noe med motivet å gjøre, derfor syns jeg vi skal være forsiktige med å bruke rasismekortet. Skjønt, den facebookmeldinga Jakob fikk, virker ganske rasistisk motivert.

    Jeg tror litt av grunnen til at vi bruker å putte slike saker i kategorier, er fordi vi trenger en viss struktur på vår verdensforståelse. Rasisme er enklere å forstå, hvit banker svart. Kan ikke bli enklere enn det. Eller så er det; muslimer sprenger kristne.

    Verden er ganske enkelt ikke så forbanna enkel at du kan beskrive både konflikta og løsninga i ei setning.

   • Å, så mange bortforklaringer fro å slippe å erkjenne rasisme i disse dager. Når en svart utøver vold eller en hvit pga den andres hudfarge er det som regel rasistisk motivert, men selvfølgelig ikke alltid. Nei, verden er ikke enkel, hvem har sagt det?

   • Jeg sier ikke at rasisme ikke eksisterer, jeg sier bare at vi skal være forsiktige med å si at noe er rasistisk før vi vet det faktiske motivet. For eksempel. En svart som utøver vold på en hvit er ikke rasistisk i seg selv, det blir først rasistisk når ÅRSAKEN til at han utøver vold er at den andre er av ei anna farge.

    Greia er at vi velger ofte den enkleste forklaringa. Hvis alt vi vet om en sak er at en hvit banka en svart, er det naturlig å tro at det er rasistisk motivert, fordi alt vi vet om saken er; hvit banka svart.

    Jeg mener det å hoppe til rasistiske konklusjoner, er rasistisk i seg selv, fordi vi blir alltid tvunget til å se på andre mennesker som «svar», «hvit» og så videre. Tenk over at for hundre år siden var irer en annen rase, mens katolikker var gale. Hvis en ire blir banka opp i dag av en hvit person, så er det ikke en kjeft som tenker rasisme. Vi burde kanskje ikke dele hverandre opp i slike grupper, men heller se et menneske hver gang man ser en neger, eller en hviting, eller en asiat.

   • «Hvorfor er vi så redde for å bruke ordet rasisme?»! Er vi det da? Jeg synes tvertimot at det brukes og misbrukes til stadighet. Det har etter min mening blitt en slik standardbeskyldning at ordet har mistet sin verdi.

   • Da spør jeg også: Hvorfor er vi så redde for å bruke ordet «landssviker»? Virker som mange får fnatt av og blir helt spinnville når dette brukes.

   • Å? Ordet landssviker brukes hele tiden. Jeg er blitt kalt det mange ganger av slike som deg. Men ingen har kommet med en saklig forklaring på hvorfor jeg er det. Vi har en grunnlov som sier at vi ikke skal diskriminere mennesker pga hudfarge, religion og annet. Så forklar meg hvorfor jeg svikter mitt eget land?

  • Det ble vel kalt for et rasistisk angrep fordi (ifølge offeret) de sa at de ikke likte innvandrere. Men rasisme eller ikke rasisme, slik oppførsel må taes tak i umiddelbart. Den FB meldingen var avskyelig.

 11. Hvor mange fargede er dømt for rasisme? Av rasistisk vold er overgrep mot hvite i flertall. Hadde jeg og kompisen min røska burkaen av ei dame i fra Somalia og fylt alle hullene hennes, så hadde tiltalen vært mer enn voldtekt, da hadde rasismekortet kommet. Eller jeg slår ned min afrikaner nummer 11, og tar mobil og lommebok, noen hadde kanskje sagt jeg var rasist da. Hvorfor brukes ikke rasismeparagrafen mot fargede? De har nemlig krav på å bli dømt for rasisme. Dette er rasistisk av rettsstaten.

  • Det skal selvfølgelig gå begge veier. Har jeg påstått noe annet? Men nå gjelder denne teksten tilfeldigvis en svart mann og en spesifikk hendese. En annen gang kan det være omvendt. Vold er like opprørende uansett. Dessuten er det nesten ingen hvite som er dømt for rasisme heller.

 12. Og samme dag ble en norsk dame forsøkt voldtatt av mørkhudede menn i Oslo. Ser ikke at den saken har fått stort oppslag. Er ikke det rasisme?

  • omvendt rasisme finnes ikke, ikke nar det kommer til undertrykkelse. det finnes ikke en motpart til former for undertrykkelse hvor en part har holdt/holder mer okonomisk, politisk eller institusjonell makt enn den andre parten..

   • En helt sinnsyk tanke. For det første stemmer ikke din definisjon av rasisme med hvordan ordboka definerer rasisme. For det andre er kriteriene du stiller opp helt vilkårlige. Hvorfor skulle det ikke være rasisme når noen med dårligere økonomi er rasist? Makt defineres ut i fra situasjonen, og situasjonen kan skifte fra minutt til minutt og bydel til bydel.

    La oss skrive nøkkelspørsmålet med store bokstaver:

    ER DET SLIK I DIN VERDEN AT KVINNEN SOM BLE VOLDTATT HAR MER MAKT ENN DE SOM VOLDTOK HENNE?

    For svaret ser ut til å være ja. Og vi kan fylle på med et annet:

    ER DET SLIK AT EN TIÅRIG ETNISK NORSK GUTT SOM MOBBES PÅ GRUNN AV SIN BAKGRUNN PÅ EN INNVANDRERDOMINERT SKOLE HAR MER MAKT ENN MOBBBERNE?

    Hvis vi alle skal velge bisarre definisjoner er ikke det noe du kan nekte andre. Jeg slår da fast og tvinger frem at i diskusjonen er det denne som skal legges til grunn: Rasisme eksisterer ikke i Norge. For rasisme betyr dårlig behandling av afrikanske slaver, og vi har ikke afrikanske slaver her. Altså ingen rasisme, per definisjon. Hevder du at det finnes rasisme lyver du fordi påstanden din utelukkes totalt av de mest grunnleggende og enkelt observerbare fakta.

    Ellers illusterer vel modellen din at det finnes mange helt bisarre og outrerte tankemåter i Norge. Det er synd og merkelig. Hvor kom alle de gale fra?

   • jens pettersen: nei, du tar det jeg skriver helt omvendt. en kvinne har ikke mer makt i en voldtekt, nettopp fordi hun ikke holder mer okonomisk, politisk eller insitusjonell makt. det er der hele poenget ligger.

   • rasisme er forovrig definert av andre ting enn a ha slaver. det blir alt for svart/hvitt. rasisme er forskjellsbehandling pa grunnlag av hudfarge, om det er i jobb, hverdag eller livet generelt. akkurat som det ikke kan vaere en motpart til kjønnsdiskriminering fordi menn holder og alltid har holdt mer makt enn kvinner, har hvite alltid holdt mer makt enn ‘morkhudede’, og det er fortsatt tilfelle i den verden vi lever i.

   • Mari, jeg vil bare tilføye at menn ikke nødvendigvis har mer makt enn kvinner i alle situasjoner. Kvinner har heller ikke mer makt enn menn i alle situasjoner. Det er mer komplisert enn som så. For eksempel, har ikke den VANLIGE mann mer makt enn kvinner i ei bedrift, selv om lederne oftest er menn og har mer makt, betyr ikke det at en mannlig ansatt har mer makt enn ei kvinnelig ansatt, om de er i samme posisjon. Vi forenkler alt for ofte kjønnsdebatten, om det så er i den ene eller den andre retningen.

    Hvite har oftest mer makt enn mørkhudete, men det betyr ikke at mørkhudede ALLTID er i en svakere posisjon enn hvite. Eksempel; Rhodesia på åttitallet, hvite farmere mista landområder de hadde vokst opp med. En innvandrergjeng som banker opp folk på byen er heller ikke i en svak situasjon i det øyeblikket de banker opp en enslig mann eller kvinne, selv om de kan ha kommet i den situasjonen fordi de føler avmakt i resten av samfunnet.

    Makt er gjerne ikke noe man har eller ikke har, men det er noe man har og ikke har ut i fra hvilken situasjon man er i, og hvilke karaktertrekk et menneske har. For eksempel, du kan være mektig i en situasjon, og føle total avmakt i andre situasjoner. Konebankere er ofte et eksempel på slikt, totale tapere, som kun har makt på et eneste punkt i livet, og det er den totale dominansen over partneren sin.

  • Min erfaring som nordmann er at mørkhudede innvadrere gjenger i mye større grad uttøver vold. Jeg kan ikke huske å ha opplevd andre nordmenn starte noe bråk mot meg eller mine ute i helgene. Det er alltid innvandrere. Statistikk sier jo at de står for majoriteten av ran og overfallsvoldtekt i tillegg. Men den veien er vel ikke rasisme?

 13. Når det gjelder hva politiet har uttalt er deres jobb å være så nøytral og lite forutinntatt som mulig, også i saker der man i ettertid «selvfølgelig» satt på alle svarene før etterforskningen begynte. Om jeg sier jeg ble slått ned og er full av merker må politiet likevel etterforske saken som de kan velge å tro på alt jeg sier. Den kjedelige biten med rettssikkerhet. 😉 Hvilke holdninger politiet har skal man være ganske forsiktig med å si noe om, selv om det kan tolkes i negativ retning.

 14. Vold er ikke noe det er tradisjon for å bry seg om i Norge. Heller ikke politisk motivert og organisert vold.

  Det er ikke lenge siden en stor gruppe blitzere angrep et julebord de hevdet var hatt av nasjonalister. Blitzerne skrøt på mail av at de hadde sendt noen på sykehus med hodeskader, og våpen som balltre ble brukt.

  Hatorganisasjonen Blitz har ikke fått sitt hus raidet eller blitt kastet ut.
  Ingen er blitt konfrontert med deres nåværende eller tidligere tilknytning til Blitz. Ingen er blitt nektet opptreden i media eller sagt opp fra jobben for en slik tilknytning.
  Ingen har laget register over Blitz-tilknyttede og hengt dem ut med navn og bilde på deres hjemsted.
  Ingen som gråter sine krokodilletårer over «hat» har snakket om dem som målrettet prøver å denge folk i skallen med balltre av politisk overbevisning.

  Så når noen syter og griner krokodilletårer om at «BUHUUU SÅ VOLDELIGE DE ER» fremstår det i et grelt og latterlig lys. Vold er normalen i Norge og ikke noe man _trenger_ å bry seg om hvis man ikke vil. Prinsippet om at vold skal slås ned på eksisterer ikke, men er et påskudd og et vikarierende argument – akkurat DENNE volden like jeg ikke, men annen vold synes jeg mye om.

 15. Ellers virker bloggforfatter å ha et svært spesielt forhold til negative merkelapper.

  Han setter gjerne negative merkelapper på nordmenn, stigmatiserer nordmenn og kommer opp med negative stereotyper om nordmenn. Bloggforfatter oppfyller hva enkelte hadde definert som en «Hate Speech»-propagandist. Og VG formidler «hate speech» om nordmenn uten problemer og uten konsekvenser for noen av de involverte.

  Og dette gjør han, fremstiller han det som, ut i fra et rettferdighetsperspektiv – dette gjøres om innvandrere, men ikke om nordmenn, så da bare korrigerer han skjevheten! Det er galt at det skjer om innvandrere, men ikke om nordmenn, altså sprer han negative tanker om nordmenn så han kan rette opp i dette!

  Vel, personlig har jeg sett enorme mengder norgeshat og negativ omtale av nordmenn, så jeg gjør heller motsatt – jeg snakker negativt om innvandrere ut i fra et rettferdighetsperspektiv, fordi det er normalt å snakke negativt om nordmenn og uendelige folk har kalt nordmenn for rasister, egoistiske og andre hatefulle merkelapper, og da ser jeg ikke hvorfor innvandrere skal slippe unna.

  • Nå legger du mer i teksten min enn det som står der. Jeg skriver om en hendelse, men det samme gjelder om rollene var ombyttet. Rasisme er rasisme uansett hvilen side den kommer fra og hvem den rammer. Og du har fått poenget ditt fram: Du er uenig med meg, helt greit. Alle skjønner vel at hele Verdal ikke er rasister, men skjønner du at alle innvandrere ikke er det?

   • Ja, jeg har faktisk aldri trodd at alle innvandrere er rasister. Og når jeg omtaler innvandrere eller visse landsgrupper med bestemte merkelapper vet jeg faktisk at dette ikke gjelder alle. Egentlig tror jeg de aller fleste vet at egenskaper ikke gjelder alle. Jeg har i det store og hele to problemer med det hele:

    For det første er det å bruke generaliseringer en del av språket. «I Thailand er alle så vennlige» eller «Motorbåter er bråkete» eller «Bergensere er så ovenpå». Så har det vært kampanjer spesielt for å få vekk negative generaliseringer om akkurat innvandrere. Generaliseringer flest har man ikke sagt noe om, men akkurat merkelapper på innvandrergrupper skal man ha seg frabedt.

    Et problem med dette er at det umuliggjør gruppebaserte tiltak, for eksempel å snakke om hvilken innvandringspolitikk man bør ha. En lov og et politisk tiltak gjelder alltid en gruppe. Til grunn for å heve skattene for de rike ligger en generalisering om at rike har råd til det. Hvis det var forbudt å omtale rike på generelt grunnlag, hvordan kunne man argumentere for å heve skattene? Slutt på generalisering er altså en demobilisering og umuliggjøring av politisk mening. Og det tror jeg mange av de involverte, som har studert språk hele sitt liv, vet meget godt.

    For det andre har vi en tradisjon for negativ omtale av nordmenn. Norgeshat går som en rød tråd gjennom mye av det som skrives. Radikal Portal, som f.eks. har omtalt Fyret.nu som nazistisk, skriver i en artikkel selv («Krigen mot det afghanske folket») følgende: _Vi skal ikke lenger tiltro oss å ha verdier verdt å eksportere til det afghanske folket, like lite som den alkoholiserte faren skal få flere forsøk uten behandling._

    Norge har ikke verdier verdt å eksportere til det afghanske folket.

    Altså, til tross for at et land kan være gjennomsyret av æresdrap og familiebaserte hevndrap, så har Norge ingenting av verdier verdt å eksportere.

    Har Afghanistan noe verdt å eksportere til Norge? Naturligvis! Varme, flerkulturelle, familieorienterte, gøyale og spennende verdier!

    Og ikke lenge siden VG valgte å fremheve en bloggpost av en SV-representant, hvor hun sa at familievold i Norge er akkurat det samme som æresdrap i andre land. Altså, en kultur og en tankegang hvor noen som dreper sin familie blir sett på som enten gjennomfordervet eller dypt syk og aldri vil møte et blikk annet enn forakt, redsel eller medlidenhet, er likedan, like ille, som en kultur hvor det er et samfunnskrav å drepe ens familie og du blir sett ned på om du ikke gjør det.

    Dette skader også rasjonalitet i innvandringspolitikken. For om nordmenn er blitt omtalt som noen av de verste, og innvandrere er fantastiske og spennende, så leder det gjerne til andre konklusjoner enn hva som ellers ville blitt lagt til grunn. Noe de involverte også trolig vet meget godt.

    Så: Ja, noen nordmenn er rasister, og bruker vold i tråd med dette. Noen innvandrere er rasister og bruker vold i tråd med det. Andre er andre -ister og bruker vold i tråd med det. I alle tilfeller kan man stille spørsmålet: var volden på grunn av -ismen eller noe annet? Og i alle tilfeller kan man sette de ansvarlige i fengsel og hjelpe offeret. Og forebygging kan skje om vold generelt. Det å snu samfunnet på hodet for å motvirke en variant av en av -ismene virker lite nødvendig og til en viss grad urettferdig.

 16. Jeg tror at de fleste er lei av innvandringsbølgen som flommer inn over det norske land. De tapper vårt ikke bærekraftige trygdesystem og står for en urovekkende andel av kriminalitet i forhold til befolknings andel. De utpeker sterkt i grove vold og voldtektssaker. På grunn av dette og mye mer, så blir de fleste innerst inne glad for at noen står opp og gjør noe. Vi er kanskje ikke enig i hva som ble gjort, men det er bedre enn og ikke gjøre noe. Vi kan selvfølgelig aldri si at vi støtter slike saker, det ville skapt mye sjikane, men vi smiler for oss selv.

  • Den kommentaren var i overkant drøy, Kari! Hvem er «de fleste»? Nordmenn, født i Norge av norske foreldre? Hvem er «De, som tapper vårt ikke bærekraftige trygdesystem»? Alle innvandrere?
   Du er like unyansert som SSB, som i en statistisk undersøkelse blant «Norske statsborgere, hvis besteforeldre ikke er født i Norge men i Strömstad eller Islamabad eller what-ever» spurte om jeg mente “at utlendinger burde ha de samme rettigheter til offentlige ytelser som nordmenn”.“Hva mener du med utlendinger?”“Ikke-norske statsborgere”“Ja, jeg skjønner hva du mener at de ikke er, men hva er de?”“Ikke-norske statsborgere”“Ja, men er de utenlandske statsborgere med oppholdstillatelse, utenlandske arbeidere fra Schengen-området, asylsøkere, som ikke har fått sin sak avgjort enda, asylsøkere, som har fått avslag og derved oppholder seg ulovlig i landet eller sigøynere fra Romania som har reist hit bare for å tigge?” Det var åpenbart det samme for SSB.
   Innvandrergruppen i Norge er uhyre heterogen. Den består av pakistanske arbeidsinnvandrer fra 70-årene, skandinaver, som gjør bruk av det fellesnordiske arbeidsmarkedet, europeere, som gjør bruk av Schengen-avtalen, vietnameser, som i sin tid var båtflyktninger, somaliere, irakere, bosniere og andre flyktinger, folk som har lurt seg til oppholdstillatelse ved å lyve om sin identitet, folk som rett og slett oppholder seg her ulovlig og tiggende sigøynere fra Romania.
   Deres opptreden er individuell, men skiller seg også fra gruppe til gruppe. Noen av disse har tilført oss en masse nye berikende impulser, ikke minst på matfronten. Andre igjen vil innsnevre vår tilværelse etter sine normer.

   • Jeg velger å tro at Kari mener alle som stammer fra land utenfor skandinavia når hun snakker om innvandringsbølgen. Vedkommende som drar med seg middelaldrende kultur og tankegods over grensene, enten det er første, andre eller tredje generasjon. Det var nylig en utregning i media om hvor mye det koster samfunnet vårt når vi får inn en ny innbygger. Det var umulig å gå i pluss med vårt velferdsnivå og somaliere toppet statistikken med omlag 9 millioner kroner per stykk.

    Les mer på:
    http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/09/07/hver-somalier-koster-staten-9-millioner-kroner

    Jeg er en av de som mener at disse pengene burde brukes på de som har tjent dem og familiene deres. Bedre skoler, barnehager, aldershjem og sykehus for å nevne noen. Ingen ville til Norge før vi fant oljen, og nå blir vi brukt som sosialhjelp for resten av verden. Jeg håper at noen snart våkner og stenger kranen.

   • Hvorfor finnes det ikke en svar-knapp etter Linns innlegg? Til Linn: «alle som stammer fra land utenfor Skandinavia»? Polske håndverkere? Tror ikke de koster særlig meget, heller tvertimot. Selv om mange ergrer seg grønn over at barnebidragene til deres barn er så vanvittig meget mer verdt i Polen. So what? De koster ikke det norske samfunn mer fordi om de verdt en formue i Polen. Forsørgeren til disse barnene betaler skatt i Norge.
    Så synes jeg vel mitt eksempel fra SSB ovenfor viser at konklusjoner og beregninger trekkes ut fra heller tvilsomme fakta.
    Når det er sagt er vi ikke uenig om det uønskede i å dra med seg middelaldrende kultur og takegods.

  • Kjære Kari.
   Jeg vil bare opplyse deg om noen rene fakta, før du begynner å snakke om denne «»innvandringsbølgen»:

   I 2012 var det i underkant av 660 000 personer med ikke-norsk bakgrunn i norge. Av disse er ca 60% arbeidsinnvandrere fra Sverige, Danmark og Polen, videre Storbritania, Spania og Tyskland (i minkende rekkefølge, altså; flest svensker, nest flest dansker, tredje flest polakker og så videre) som ikke utnytter vårt trygdesystem, og som oppholder seg bare noen få år av gangen, samt tar mange av «drittjobbene» som nordmenn ikke vil ha.
   De da ca 300 000 gjenværende ikke-norske, utgjør omtrentlig 12% av norges befolkning. Dette utgjør både første- og andregenerasjonsinnvandrere. Av disse er det omtrentlig 200 000 som søker midlertidig oppholdstillatelse. (Det vil si, få lov å oppholde seg i Norge til situasjonen er trygg i eget hjemland.) 100 000 søker permanent oppholdstillatelse.
   (data hentet fra FN og SSB)
   Alle disse betaler skatt og bidrar derfor til det du kaller vårt ikke bærekraftige trygdesystem.

   Det er i dag ca 45,2 millioner mennsker på flukt. De fleste av disse er barn under 7 år. Norge tar pr dags dato i mot 0,08% av all verdens flyktninger. Dette er mennesker som er drevet på flukt på grunn av krig, politisk forfølgelse og etnisk rensing (folkemord).

   Tilsammen emigrerte 800 000 nordmenn til USA før 1930, ingen av disse har retunert.
   Under andre verdenskrig flyktet omtrentlig 60 000 nordmenn til sverige. Av disse var 46 000 registrerte. Resten reiste ulovlig inn i Sverige under falsk identitet. De fleste retunerte, (noen tusen bosatte seg i Sverige permanent) men det er fortsatt omtrentlig 10 000 man ikke kan gjøre rede for om ble igjen i Sverige eller ikke.
   I 2013 var det registrert 20 000 fastboende nordmenn i Spania, som bor i norske «ghettoer» hvor de krever å ha rett til å snakke norsk, handle norske varer i butikkene, samt at offentlig ansatte i disse regionene skal lære seg norsk, slik at nordmenn letter kan bli forstått når det gjelder skatt og pensjonsfordeler.
   (Data hentet fra norsk rettsarkiv og ssb)

   Norge i dag er blandt verdens rikeste samfunn. Mye pga oljeboomen vi fikk på 60-tallet og utover. I tillegg er befolkningstettheten i Norge veldig lav. SSB regner at i 2015 vil den ligge på 13,1 personer pr kvadratkilometer. Som utgjør omtrentlig 76 kvadratmeter pr person (alle 5,1 millioner mennesker i norge medberegnet, gammel som ung. Innvandrer eller ei).
   Norge er veldig langt nede på lista over land som (prosentvis) tar i mot innvandrere (omtrentlig nr 30). Pakistan er nr 1.
   Til sammenligning er BNP (Brutto Nasjonal Produkt) i Pakistian på $1.2k (2012), Norges BNP lå samme år på $100 056k. Befolkningstettheten i Pakistan er på ca 240,3 mennesker pr kvadratkilometer (mot de tidligere nevnte 13,1 i Norge).
   (Tall hentet fra FN’s statistikker)

   Ja det er mye kriminalitet. Men det vil det være både med og uten innvandring. I 2012 var ikke-norske (både statsborgere og tilreisende) ansvarlig for 21% av alle kriminelle handlinger. Det betyr at de resterende 79% ble begått av nordmenn. (Hentet fra politiets statistikker).

   Når man ser disse fakta så blir hele hysteriet rundt en «innvandringsbølge» fullstendig latterlig. Det kommer alltid til å være innvandring og utvandring. Hvor de kommer fra eller reiser til, vil også forandre seg kraftig med tiden og de politiske samt økonomiske rammene.

   Vi i Norge i dag har ingen forståelse for hvor godt vi har det, men det som verre er; «ingen» er interressert i å dele godene. Det er en metalitet i befolkningen som er ekstremt selvforhøyelig og egoistisk. «Jeg har mye, men jeg vil ha mer, og deler med ingen. Og dette er min rett. Jeg bryr meg om ingen andre enn meg selv! Og alle andre kommer sikkert til å ville drepe meg en dag fordi jeg er så rik».
   Og DU Kari er en av de mest egoistiske. At du på noen som helst måte kan forsvare, ja til og med bejuble, voldelige handlinger viser hvor lite moral, integritet og medmenneskelighet du har. Vold er aldri greit!! Vold avler vold. Jeg håper du aldri kommer i en situsajon der du, eller dine nærmeste, må flykte for sitt eget liv, bli forfulgt for å si din mening eller flykte fordi noen kaster klasebomber over ditt hus og nabolag. Men for din egen utvikling og menneskeverds skyld, burde du kanskje oppleve det, for å bli en smule mer ydmyk.
   Du får meg til å miste troen på menneskeheten. Det er slike som deg som setter norge og verden, mentalt, 100 år tilbake i tid.
   Heldigvis er du en del av en utdøende mentalitet og generasjon. (80% av befolkningen er positive til at mennesker med ikke-vestlig bakgrunn bosetter seg i Norge. Data fra SSB. Hurra!!)

   Innvandring er ikke et onde som rammer norge og den norske kulturen. Innvandring og emmigrering har pågått siden tidenes morgen, og er med på å utvikle hvert eneste samfunn i en positiv retning.
   Det som er farlig for ethvert samfunn er fremmedfiendlighet. I begge retninger.

   Så jeg håper, Kari, at du og de som tenker som deg kan tenke dere om en gang til! Kanskje fornuften og medmenneskligheten seirer til slutt!

   Matz: Mye av dataen jeg har hentet her er fra SSB og jeg er klar over at den kan være noe unøyaktig, men har også innhentet tall fra FN, UNICEF, Globalis, NRC og andre innstanser som sier mye det samme som SSB. Bare mer nøyaktig! 🙂

   • Hei Julie.

    Takk for et ensidig og unyansert svar. Linn har helt rett, jeg ser på Skandinavia som våre egne. Dette utelukker første og andre plass på listen din. Det vil si at vi er kommet til nummer tre, Polen, og alt der starter tappingen av trygdesystemet.

    Her har du et par linker til artikler om trygdeeksport.
    http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/11/21/stoltenberg-advarer-mot-oekt-trygdeeksport
    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10149202

    Det finnes mye mer lesestoff om trygdeeksport hvis du søker litt på google. Det er et av mange økende problem for vårt trygdesystem og velferd. Alle disse asylsøkerne som du fremhever at betaler skatt. Hva betaler de skatt av? Trygden sin? Blir ikke det argumentet det samme som å skyte seg i foten? Systemet vårt er ikke tjent med å betale ut store summer selv om vi får en brøkdel tilbake i skatt. Jeg tror heller ikke på at de som søker midlertidig asyl vil reise hjem igjen på et tidspunkt. Hvert fall ikke uten norske pensjoner og trygdegoder.

    Jeg må helt ærlig si at jeg ikke bryr meg om hvorfor de flykter eller kommer til Norge. Det er ikke relevant og endrer heller ikke på saken. Hvis alle i verden som led under krig, politisk forfølgelse og så videre – kom til Norge, så måtte vi begynt å stable folk i høyden for å få plass. I tillegg så ville vel oljefondet gått tomt på en uke. Ja, jeg er en egoist. Dette er penger som mine besteforeldre har tjent inn og som jeg vil at mine oldebarn skal nyte godene av.

    Det blir helt latterlig å dra inn utvandring i gamle dager. Det er artige fakta som gjør seg i trivial pursuit, de bidrar ikke til å hjelpe dagens situasjon. Disse menneskene er ute av regnestykke enten de kom tilbake eller ei.

    Disse 21% av alle kriminelle handlingene som ble begått i Norge. Ble de begått av de gjenværende ikke-norske som utgjør omtrentlig 12%? Det vil si at innvandrere står for dobbelt så mye kriminalitet per person. En klar tendens.

    Jeg håper at du aldri befinner deg alene utendørs med en av våre nye landsmenn hakk i hælene. En som forfølger deg og venter på det rette tidspunktet til å overfalle og voldta deg fordi du gikk med skjørt. Du som er så glad i statistikk er vel klar over at 100% av overfallsvoldtekter blir begått av disse ikke-norske?

    Jeg tror at vi kan debattere dette temaet i det uendelige, så jeg setter en strek her.

   • Nei, Kari, polakkene tapper ikke trygdesystemet for penger. Stoltenberg er fullstendig ute på viddene i sin argumentasjon (her også)! Fordi om norsk kontantstøtte er større enn minstelønn i Polen så koster jo ikke kontantstøtte til barn av i Norge arbeidende og skattebetalende polakker mer!

   • Kari, du gjør den svært vanlige feilen å kalle manglende inntekter for en kostnad. Inntekter er inntekter og utgifter er utgifter. Nei vel, betaler de ikke moms på forbruk kjøpt for de pengene (derimot skatter jo familieforsørgeren i Norge, slik at da betaler han temmelig sikkert skatt på de pengene) men de bruker heller kke norske skoler, norsk helsetjeneste etc. for disse barnene.

   • Vel, av det ene følger det andre. Denne avsporingen er vel ikke verre enn noen av de andre avsporingene ovenfor og nedenfor. Dette handler jo også om generelle usanne eller sanne påstander om innvandrere.
    Men for å gjøre meg skyldig i en annen avsporing: Kommentarene til Alexander Skadberg, fordi at han som mørkhudet stiller opp i «Den siste viking» i TVNorge. Det er ekte rasisme det! Hadde vært morsomt hvis han vant, bare av den grunn.

   • Matz.

    Jeg skrev at de tappet velferdsgoder. Kutt i utgifter gir ofte bedre økonomi enn flere inntekter. Jeg bryr meg ikke om vi snakker kontantstøtte, dagpenger eller noe annet. Det som i tillegg går ut av Norge vil også påvirke inntekten. Altså tap i begge ender. Du ignorerte helt saken med dagpenger. Var det fordi du ikke klarte å vri den til din fordel?

   • Du skrev «så koster det mer». Manglende inntekter koster ikke, med mindre man er kommunist og betrakter alle penger som statens i utgangspunktet og det vi ikke betaler i moms og skatt som en gave fra staten. Det er den begrepsforvirringen jeg prøver å rydde opp i. (Andre vanlige begrepsforvirringer er demokratisk=rettferdig og generalisering=fordom.)
    Jeg ignorerte linken din, fordi jeg av prinsipp ikke er interessert i å drøfte innhold i linker det henvises til, når motdebattanten selv ikke gidder å redegjøre for linkens innhold. Så skjønner jeg ikke uttrykket «til min fordel». Jeg er ikke part i en sak, hvor du er motpart. Jeg bare tillater meg å kommentere innlegg som jeg er uenig eller enig i.

   • Kari (og Linn):

    Nå sa jeg vel aldri, i innlegget mitt over, at Norge skal ta i mot alle flyktninger i hele verden. Men jeg prøver å vise til hvor få vi faktisk tar inn i forhold til antallet flyktninger det faktisk finnes!
    Poenget (som kanskje kom litt for dårlig fram) er at jeg synes det blir litt feil, hvis de flyktningene vi faktisk tar inn skal utsettes for lynsjemobber mens alle andre står rundt å jubler! Dette er en umoden mentalitet til usikre fjortiser som ikke tør å gripe inn.
    Hadde du jublet dersom det hadde vært en etnisk norsk nordmann som ble banket opp? Jeg kjenner mange nordmenn som snylter på trygdeordninger og ikke betaler skatt. Har jeg da lov å gå ut å banke opp de, fordi jeg ser på de som en trussel for velferdssamfunnet? Da regner jeg med at du står ved siden av meg og heier på meg! 🙂
    Gjelder forresten dette også for nordmenn som tilhører en annen troeretning enn statskirken? Jøder? Agnostikere? Humanetikere? Hva med andre minoritetsgrupper? Samer? Kvenene? Hvor går grensa?! Hvem har du rett til å banke opp? Hvor lenge vil du juble over mennesker som blir banket opp?! Dette er ikke et retorisk spørsmål, jeg vil vite hvor mange du synes det er greit å banke opp og hvor mange du vil juble for at det skjer med!
    Av 5,1millioner mennesker, hvor mange er det greit å jublende banke opp?

    Poenget med å vise til at det finnes folk som har flyktet, emigrert og flyttet fra Norge har et poeng i mentaliteten som jeg nok tror du innerst inne kan være enig i. Man skal være mot andre som man selv vil bli behandlet! Man skal ikke tåle så uendelig vel, den urett som ikke rammer en selv.

    Jeg ser jo på deg og de meningene du sitter med, som en trussel på det velferdssamfunnet jeg vil leve i. Betyr da dette at jeg kan «ta tak i problemet», banke deg og så juble over det etterpå? (NB!!! Dette er ikke en trussel, jeg tror ikke vold løser noe, og jeg ønsker ikke deg, Kari, noe vondt. Dette er kun et spørsmål. Bare så vi har det på det rene!) 🙂

    Når det gjelder middelaldersk tankegods, så ønsker heller ikke jeg den velkommen. Der kan mye gjøres for å bedre integreringen. Men det å banke opp noen fordi de har feil hudfarge for så å bejuble det etterpå, er vel nettopp svært middelaldersk?!

    Men takk, Kari, for at du innrømmer at du gleder deg over at mennesker blir banket opp. Det forsterker bare mitt argument om at det som skjedde i Verdal er helt forkastelig!

 17. Veldig bra skrevet.
  Venter nå spent på bloggen din som tar for seg kvinnesynet til innvandrerene fra den 3. verden, overfallsvoldtektene, utbredt samkvem med mindreårige jenter og vold i hjemmet fra disse. Gjengmentaliteten ( mot etnisk norske unger/ungdommer) barneranene og narkotikaomsetningen.
  Bare sånn for balansens skyld…

   • Nei, Sven det tror jeg faktisk ikke at vi gjør. Kvinnesynet i den muslimske verden og India er vesensforskjellig fra vårt. Og når det gjelder gjengmentaliteten, selv om Jan Haugen sikter til den i mer bokstavelig forstand «på gaten», tror jeg egentlig er kjernen til konflikten mellom de skandinaviske samfunn og mange innvandrere. Alle tenker i grupper, «familier» eller «klaner». Man sørger for seg og «de sine» i første rekke. Det vi i Skandinavia har prøvd oss på de siste åtti årene er sosialdemokrati, hvor vi prøver å se hele nasjonens innbyggere som «familien» eller «klanen». Og det funker ikke hvis ikke alle i «familien» ser det på samme måte. I USA oppstår ikk det problemet. Der må folk klare seg selv, og da er nettopp innvandrere de som gjør det aldeles udmerket. Men så har det samfunnet også en uhyre stor mengd tapere.

   • Klart. Vi har en stor jobb å gjøre. Gi det litt tid. Jeg har bodd i New York i perioder. Vel, skal ikke begynne en USA-debatt. Mye greier der også når det kommer til rasisme, men amerikanerne er bare litt høfligere enn oss

  • Jan Haugen: Ok, her er det mye å svare på. Vi starter med «kvinnesynet til innvandrerene fra den 3. verden». Er dette noe du har sett selv, eller noe du har lest i Aftenposten? Kristendommen har vært, og er i stor grad fortsatt, en av de mest undertrykkende religionene når det kommer til kvinner, i mange deler av verden blir vestlig religion brukt som et våpen for a undertrykke og kontrollere grupper, det være seg kvinner, homofile eller innvandrere. Jeg er kvinne, og jeg kan love deg at negativ oppmerskomhet jeg har opplevd i veldig stor grad har vært fra hvite menn, det være seg menn som har klådd mens jeg har vært ute med venner, menn som har fulgt etter meg, menn som har tatt tak i meg og fysisk stoppet meg, menn som har ropt slibrige ting etter meg, eller han ene som var på samme utested som meg som tok meg på brystene og rumpa flere ganger, som truet meg og fulgte etter meg, og som endte opp med å holde meg fast og bite meg i skulderen så jeg hadde blåmerke dagen etter. Som jeg ikke fikk has på før en, tro det eller ei, mørkhudet mann steppet inn og fikk han unna.

   Den dag i dag sitter det mannlige politikere som har vunnet makt gjennom sakalt demokrati og bestemmer om kvinner kan ta abort eller ikke, ofte med grunnlag i tro og religion. Fanatikere og ekstreme mennesker finnes i alle folkegruper. Voldtektsmenn slipper unna med mildere straff enn en som har ranet et postkontor og blitt tatt for det. Men om du er svart og mistenkt for noe, står du i mye større sjanse for a bli dømt, fordi den etniske gruppen du tilhører blir tilagt mye mer faenskap i media enn den hvite motpart. Jeg har møtt mange somaliere som har et bedre kvinnesyn enn en brite. Det betyr dog ikke at alle somaliere har gode meninger om det, eller at alle briter er idioter. Er du av arisk utseende, får du mye ting lett her i livet. Jeg er selv innvandrer, men jeg er fra Norge. Begge mine foreldre er etnisk norske og jeg bodde i Norge i 25 år før jeg flyttet til England for 4 år siden for å studere. Jeg er innvandrer i et land som i stor grad er rasistisk og fylt med fremmedfrykt, men ingen letter på et øyelokk, for jeg ser europeisk ut. Svenske ungdommer som flytter til Oslo for å jobbe blir ikke beskyldt for a stjele jobber og svekke Norges økonomi.
   Neste punkt er overfallsvoldtektene. Dette er jævlig. All voldekt er forferdelig. Overfallsvoldtekter får mye oppmerksomhet i media, på lik linje med f.eks «ransbølgen» som herjet Oslo nylig. Mørketallene når det kommer til voldtekter gjort av etniske nordmenn er vanvittig høye. Mørketallene for kvinner voldtatt av en hvit norsk mann på nach eller fest pa gata eller hvor som helst er vanvittig høye. Det media legger vekt på er ikke nødvendigvis det hele og fulle bildet. Jeg tror det er viktig å holde seg noe nøytral i saker som dette, og innse at voldekt ikke er et folkegruppeproblem med innvandrere i spissen, men et sammfunnsproblem som eksisterer overalt. Det er ikke rettferdig mot de som lever med arrene av slike horrible handlinger og lage hakkekylling ut av innvandrere, og kun innvanderere.
   Samkvem med mindreårige jenter er like forferdelig og jeg forsvarer det ikke. Likevel vil jeg påsta dette problemet eksisterer i like stor grad de fleste steder i verden. Drittsekker er drittsekker, og dette er ikke en handling kun knyttet til det å være innvandrer. Samme går for vold i hjemmet. Samme går for gjengmentalitet.
   Siste er narkotikaomstetning. Dette er et veldig nyansert og omfattende emne. Man må så langt tilbake som å sette spørsmalstegn ved hvor bra det egentlig er at alt utenom alkohol og røyk er ulovlig, i stedet for regulert. Det skaper en undergruppe som ikke har andre valg i livet enn å pushe dop. Det skaper grupper som flykter fra krigsherjede land i håp om bedre liv og ender opp med i selge hasj langs Akerselva fordi det er så langt mulighetene deres går.
   Bare sånn for balansens skyld.

 18. Rasisme her i Norge virker omtrent like godt skjult som en høyblokk ville vært skjult midt på vidden, er ikke nødvendigvis noe du ser hver dag, men er ikke vanskelig å finne hvis du ser etter heller. Personlig har jeg en forelder av innvandrer bakgrunn, som flyttet hit av egen fri vilje (virker som om en del mener innvandrer = flyktning og flyktning = innvandrer). På bakgrunn av dette har jeg opplevd mobbing som er basert på hvordan jeg ser ut, fordi jeg ikke ser helt Norsk ut. Selv i løp av det siste året har jeg fått spørsmål fra en godt voksen person: Er du norsk? Du ser ikke helt arisk ut. (Samt blitt stemplet som det ene eller det andre basert på utsende)…
  Om dette ikke er rasistisk eller grenser til det så vet ikke jeg, og om folk vil beskytte slike holdninger her til lands… Da kommer jeg til å melde meg ut til slutt x3
  (til den som nevnte kvinnehatet til folk fra den tredje verden… Fordi noen gjør det, betyr ikke det att alle gjør… Akkurat som at din holdning til folk fra visse deler av verden er ikke noe som er delt av alle oss her i landet. Ifølge det du sier teller da din holdning for alle? Tulling :c

 19. Altså, en neger kommer i klammeri med noen norske ungdommer og hevder at dette var et rasistisk angrep. NRK sendte da direkte reportasje, en del engasjerte antirasister sa de ville gå i fakkeltog og så videre. Dagen etter hadde politiet funnet ungdommene som hadde versjon av hendingen. Det kan vel være klokt å vente med konklusjoene til hendingelseforløpet er meir avklart?

  • Hadde det bare en gang, bare en eneste gang vært en nordmann som hadde vært utsatt for et rasistisk angrep her i landet, skulle jeg vært litt enig i bloggeren.

   Men vi har jo innbilte Antirasister som i fullt alvor hevder at nordmenn ikke kan bli utsatt for rasisme slik som utlendinger kan.

   Og i mens stiger voldtektstallene, overgriperne blir anonymisert og beskyttet, vold og til og med drap blir aldri forklart ut fra det rasistene selv sier når de angriper nordmenn.

   Om det er negeren eller trønderne som har rett i sine beskrivelser her aner jeg ikke. Men skulle likt at det var mulig en eneste gang at også de som ikke er norske kan være forbrytere. Og ja, rasister.

 20. Dette gar begge veier (og mest den andre veien), jeg vet om innvandrergjenger som henger rundt i sentrum i helgene for a finne en stakkar hviting som er sa uheldig a vaere alene pa feil sted til feil tid. Sonnen til en kamerat har fatt juling av en gjeng innvandrere 2 ganger. 4-5 stk mot 1, en gang midt pa dagen, den andre gangen pa natten. En ofte brukt taktikk er at de sender ut den minste i gjengen for a dulte borti en eller nordmann, og om nordmannen deretter sa mye som snakker tilbake, kommer hele gjengen frem fra rundt hjornet. Mitt inntrykk er at det skjer mye oftere denne veien enn gjenger av nordmenn som banker innvandrere. At denne episoden far medieomtale, mens de 1000 andre tilfellene hvor det er motsatt aldri blir nevnt noe sted, gjor dette til en ikke-sak, selv om i en perfekt verden skulle det ikke skjedd noe sted, noen gang. Men det er uoppnaelig. A fa 7 000 000 000 mennesker til a leve i harmoni er en utopi, kommer aldri til a skje. Ikke engang i liten-by-i-lille-norge-skala.

 21. Jeg synes mye av kommentarene får saken det gjelder, ut på viddene. EN person i et bygdesamfunn er blitt rundjult og skadet. Skulle ikke det gi grunn til reaksjoner fra sambygdinger ? Fakkeltoget beviser at verdalingene har «sjel». – Selv bor jeg i en bitteliten landsby i nordvest-Spania. Enenste utlendeinger her, mannen min og jeg. Norsk pensjon, men betaler skatt til vårt nye (14 år) hjemland. – Vi skiller oss LITT ut, reiser mer enn de andre her, er ikke katolikker, spiser til andre tider, etc., småting…. Har aldri følt meg så velkommen noe sted, som her ! Et småartig tillegg : Da eiendommen var kjøpt, men vi hadde ikke flytta hit enda, var det to gamle damer som hadde sagt : » Noe SÅ rart at to utlendinger kjøper hus her i V……., SÅ rart ! Kanskje de er terrorister….! » – Jaja, de ble kjent med oss, og vi ble helt og holdent integrert. Innvandrere ? Ja, vi er vel det, vi og. (Flytta fra turistområde i sør ).

  • Hei Anne-Lise.

   Du sammenligner epler og bananer. Dere kommer til landsbyen som pengesterke pensjonister. Dere tar ikke jobbene, men likevel bidrar til økonomien ved hjelp av skatter og innkjøp. Hadde det bare vært slik at somalierne som kommer til Norge hadde med seg penger fra somalia til resten av livet.

   I tillegg regner jeg med at dere er som nordmenn flest. Langt mindre voldelig og kriminell enn det som vi får inn fra verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s