IRONI? NEI TAKK!

1252962874321_793

Jeg vet ikke «hvordan» Helga sa det.

Kanskje hun løftet hendene i været og gjorde et hermetegn eller to luftige gåseøyne da hun sa dette svarte ordet? Det vet bare de som var i rommet. Selvfølgelig er det ikke pent å sverte noen. Slikt gjør man da ikke? Nei, ikke i norsk politikk, for den er ren og redelig, ikke som disse slemme sluggerne i «House of Cards» eller «West Ving» som dolker hverandre i ryggen for et godt ord. Men Helga sa: SVERTE! Og alle blåfuglene tok til nebbet og hvinte: Helga er slem! Helga er dum! Helga gå vekk! De mer ondsinnede sa: Det var spikeren i kista hennes! Og nå vet vi hva hun er laget av. Drittkjerring!

For omtrent tre år siden sto Siv Jensen på Dagsrevyen å sa dette uten at det fikk følger:

«Her i Oslo oversvømmes vi av kriminelle asylsøkere som kommer hit av én eneste grunn, og det er for å voldta våre unge jenter!!!» (let i arkivet og du vil finne) Hva er et slikt utsagn? Jeg vil kalle det sverting av groveste sort. Sverting og stigmatisering. Nei da, det er ikke så ille å sverte en hel folkegruppe som et politisk parti, det skjønner vel alle? (ironi) Men som vanlig når Frp blir konfrontert med tidligere utsagn heter det: Det var før det og itte nå! Og om man trykker litt hardere på tuben er det: Å, hvorfor er alle så slemme med oss?

Det sies at i politikken skal du veie dine ord på en gullvekt. Jeg er ikke enig. Jeg synes det er tøft at politikere sprekker. At de ikke kan holde seg og slipper katten ut av sekken. Og du må da være komplett idiot om du ikke skjønner at det handler om å sverte hverandre i politikken? Man setter ut en påstand og lar den henge i den offentlige samtalen. Og en hver politiker vet at den fester seg som en sannhet selv om det er en løgn. Når Frp eller hvem det nå måtte være sier en usannhet, lar den henge, så er det alltids noen som tar tak i den og biter på. Et gammelt triks fra tider da løgner ble hvikset ved brønnen i gamle Jerusalem.

Men ironi?

Ironi gjør seg dårlig på papir. I media er det nesten umulig å slippe unna med det. På en scene der i mot, eller på tv. For da følger det kroppsråk og ansiktuttrykk med på kjøpet som forklarer at «nå ironiserer jeg» Men stakkars Helga ble offer for en smart telefon som sto på opptak, og en smart telefon skjønner ikke spøk eller eventuelle hermetegn, så smart er selv ikke den smarteste telefon i 2014. Men for all del, dette er jo en gavepakke for blåfuglene i Blåfuglfjell. Ha ha ha, nå tok vi deg på fersken Helga! Men så er det alltid noe med at den som ler sist ler best. Og skadefryd er ikke et sikkert akebrett til plettfri vandel. Det vet også alle politikere.

Hadde jeg vært poltikerer ville jeg blåst ut ved den første og beste anledning. Det er derfor jeg ikke er politiker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s