KRENKETANKEN «SELVOPPTATT»

1654654_10152143873897368_353853919_o

– Mange mennesker er på nettet av én eneste grunn, og det er for å bli krenket! leste jeg på en Facebookfeed. Det er kanskje en liten overdrivelse, men noen ganger må jeg si meg enig. For det skal ikke mye til før du vasser i ei hengemyr av ømme og krenkede tær. Om du skriver: Ja, jeg skjønner at du er forkjølet, men kjære deg, det går over, du har ikke uhelbredelig kreft eller noe annet grusomt! får du høre at du har krenket vedkommende, at du ikke har respekt, at du er en dritt, at «NÅ SLETTER JEG DEG SOM VENN! Kjære vene, feel free, vi er jo ikke venner i det virkelige liv, så hvem bryr seg?

I disse dager er det jo så poppis med tenketanker. Høyresiden har sin Civita og venstresiden har til og med fått sin egen smie, ja mine damer og herre, tankesmia Agenda er rett rundt hjørnet!

I begge disse tenketankene skal de klokeste og skarpeste pennene fortelle oss andre som er litt spinklere møblert på kvisten hva som egentlig skjer i fedrelandet når det kommer til politikk, krig og fred og sånt.

Men hva med en «krenketank» der de som til enhver tid er krenket kan sitte tett sammen på harde pinnestoler, skjære tenner og være krenket sammen? For det krenkede felleskapet er best når de løper i flokk. Det er litt som de store postkassestativene du vet, der det har utgått et dekret fra borettslaget om at alle postkassene skal være grønne, og så kommer det plutselig noen stupide tullinger og maler sin rød elle rosa! Da rotter de fornærmede og krenkede seg sammen i krig mot de som gjør noe som ikke stemmer med det vi alle er enige om.

Slik er de i de fleste debatter også. Rommet for hva man kan mene er så trangt og lite.

Og humoren er totalt fraværende. Du kan mene dette, men ikke dette, du kan godt være litt sånn passe gøyal og gæren, men ikke for mye, da blir du utstøtt fordi du krenker det store VI. For det store VI har alltid rett.

Og ikke minst retten til å føle seg krenket om noen kommer med en frisk replikk som ikke står i manus. Og det som er så skummelt med «de krenkede» er at de har elefanthukommelse og reptilhjerne. Alt noteres og huskes av nifse gjedder som står musestille i sivet og spaner på samtalen som hele tiden går på Face og Twitter. De sier nesten aldri et ord selv, bidrar ikke med noe som helst før de føler at de selv eller noen de liker blir krenket. Da skyter de fart ut av sivet og flekker tenner,  lager Facebookgrupper og underskriftskampanjer mot dette og hint.

De krenkede har en tankegang som minner meg litt om veikroer som plutselig finner ut at det skal pusses opp. Og da tar man det man mener er slik det skal se ut for øyeblikket. Men når veikroa er ferdig pusset opp er interiøret forlengst umoderne. Slik er det jo med meninger også, er det ikke? Mens mange for øyeblikket kjemper for kjønnsnøytralt ekteskap (ved alteret i kirken) hyler de krenkede opp og sier: Men nå har dere den perfekte ordningen med partnerskap, er det ikke nok nå? Og de har selvfølgelig helt glemt at de selv var ihuga motstandere av nettopp partnerskap mellom to mennesker av samme kjønn!

Akk, det er til å bli krenket av.

Jo, en krenketank behøves. Hvem tar ansvar?

En kommentar om “KRENKETANKEN «SELVOPPTATT»

  1. Det verste er jo de som synes at det er en uting at vi ikke kunne ha partnerskap mer,siden vi kunne gifte oss.

    Da lo jeg godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s