SORRY, VI ER PÅ HYTTA!

IMG_3950

Jeg kan si mye pent om min lille by Mo i Rana, men at den har et pulserende uteliv ville være å overdrive.

Fredag klokken 1600 rømmer folk flest byen for å chille på hyttene sine oppe i fjellet eller ved sjøen der de sitter i bade-stampene sammen med naboen som de egentlig ikke liker, og lille by ser ut som en forlatt filmkulisse fram til søndag kveld. Og søndag kveld skal absolut alle på kino, og da er det umulig å få billetter i Kinoteateret som sliter med skrinne saler resten av uken. Bare på lørdag formiddag går folket på Mo på kafé. Da rigger de som er igjen i byen seg til med latte og en kakebit. Ellers er det svart hav kaféwise resten av uken.

Men i dag sprakk nyheten om at Peppes Pizza skal komme til byen. Hurra! sier pressen, endelig! For Peppes er landets eldste pizza-leverandør og det er en ære at kjeden kommer til byen! Vel, frossenpizza har vi nok av fra før, men nå skal vi altså få the real thing! Ja, det er fint at Peppes fyller opp de tomme lokalene på kjøpesenteret, men utover det er det ikke så mye å rope hurra for. Men at det skal åpne en sushi og noodle-bar er gledelig. Så får vi se om noe så riv ruskende progressivt vil gå i polarsirkelbyen?

Å spise ute på Mo er en trist affære. Der Bodø og Narvik har fått noen eminente spisesteder henger Mo etter. Er det ikke dårlig mat så er det service under en hver kritikk.

Ok, det er ikke særlig bærekraftig å kritisere egen by, og særlig ikke når du er innflytter, men jeg kan altså ikke la være. For Peppes Pizza er jo ingen oppgradering av spisetilbudet, snarere tvert i mot. Pizza er usunt, det vet vi alle. Mo i Rana ligger ved havet. Hvor er stedet som serverer fersk fisk og skalldyr? Hvor kan man få kortreist mat? Økologisk? Det er kanskje for mye å be om, men vi bor midt i matfatet, så det burde ikke være så veldig vanskelig?

Men nå kommer storflyplassen, og det vil bli lettere å rømme byen for å kunne kjøpe seg et godt måltid i Oslo eller i utlandet.

Men den nye flyplassen vil også medføre flere gjester og turister til byen! Skal Helgeland reklamere med:

HURRA, VI HAR PEPPES!»

Vel, nå er ikke et dårlig mattilbud noe som bare hefter ved Mo i Rana, slik er det i mange små byer der rotasjon på maten ikke er stor, og folk sitter hjemme og knasker taco foran flatskjermene. Men vi trenger å tenke noen nye tanker! Kanskje avlutte krangelen om hvor storflyplassen skal ligge og heller diskutere hvordan vil fremstå som by og turistmål når den åpner og folk strømmer til?

Eller rett og slett bare sette opp et stort skilt i ankomst- hallen med påskriften:

VELKOMMEN TIL MO I RANA, SORRY VI ER PÅ HYTTA! MEN VI HAR PEPPES ALTSÅ! 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s