LA DE SMÅ BARN KOMME TIL MEG OG HINDRE DEM IKKE?

 

Foto: Dagbladet
Foto: Dagbladet

HER ER EN HISTORIE. Min bestemor står i et kjøkken med sine to små døtre. To tyske soldater står foran henne. Det er sommer, varmt, hun er redd. De vil ha et glass vann men hun forstår ikke hva de sier. Først når de tar seg til strupen og peker på vannbøtten der en øse henger på kanten skjønner hun hva de vil. De fikk vannet sitt, smilte og sa noe mer mormor heller ikke forsto. Så gikk de.

«Jeg sto med den skarpe kjøttkniven bak på ryggen» fortalte hun om og om igjen da krigen kom på tale «og jeg hadde gjort hva det skulle være for å forsvare de to jentene mine! Om så å drepe!» Ja, jeg tror alle foreldre ville si seg enige i at de ville gått til den aller ytterste grense for å forsvare barna sine. Jeg tror de til og med ville forfalsket pass og papirer for å komme seg i trygghet.

Nå sitter en ni år gammel gutt med store ryggskader og dør i Norge fordi våre folkevalgte har nektet legene å hjelpe ham på grunn av at han skal sendes ut av Norge. Folkevalgte? Var det slike politkere vi valgte? Jeg var inne på den kvinnelige politikerens Facebook-profil i dag, ja hun som sa «vi kan ikke la enkelt-tilfeller som klarer å komme seg i avisen få spesialbehandling, vi må forholde oss til regelverket!» og jeg stusset på profilbildet hennes. Det er av en kvinnehånd og noen små barnefingre som holder rundt den ene fingeren på den voksne hånden. Jeg kjenner ikke vedkommende, men jeg har sett henne på tv, og Google forteller meg at hun har jobbet i barnehage. Med andre ord burde hun vel være opptatt av barn?

Jeg har levd en stund, og jeg har vanket i det feministiske miljøet i lange perioder. Det har vært et mantra ganske lenge som heter «om det bare kommer flere kvinner inn i politikken så vil den bli mykere!» Det ble den ikke. Nå sitter det kvinner i de fleste politiske maktposisjonene i Norge og asyl og sosialpolitikk er hardere og mer firkantet enn noensinne. Så der gikk vi alle på en smell.

Men jeg kan ikke få dette bildet av den lille gutten vekk fra netthinnen. Tenk om han dør? Tenk om han dør her i Norge? Hva da? Vil vi kunne feie det under matten? Bare si: Vi fulgte regelverket, så ikke skyt på oss? For en ting er å ønske seg en strammere politikk, noe helt annet er det å se den i praksis.

For ikke så lenge siden pælmet myndightene ut en tolk som har kjempet med våre soldater. Det skapte en storm i folket, og jeg tror ikke stormen rundt dette vil bli mindre. For det er nemlig slik at om du er valgt av folket bør du ikke trosse folket. Du kan ikke gå på tverrs av det norske hjertelaget som har forbauset meg og mange det siste tre kvart året. Folket reiste seg i reservasjonsdebatten, i Dalai Lama-saken, i jordbruksoppgjøret, i tolkesaken og nå i denne grusomme saken om gutten som sårt trenger legehjelp men ikke får det.

Erna Solberg&Co har nok en gang undervurdert sitt publikum. Og de vil nok måtte komme til å bøye av. Just saying. For i de siste åtte ni månedene har jeg vært jævlig stolt av det norske folk. Og sorry for at jeg undervurderte dere. Det skal ikke skje igjen!

Nå bretter vi opp armene for denne lille gutten og for alle i hans sted, ok? Vi rekker det før vi ligger i stabilt sideleie under en parasoll ved Middelhavet? Forsåvidt dumt av regjeringen å ikke vente ett par uker med dette, så hadde gutten kanskje lidd sin skjebne uten at det hadde fått de helt store oppslagene. For når Norge tar ferie kommer rottene ut av hullet. Det har skjedd før.

 

 

3 kommentarer om “LA DE SMÅ BARN KOMME TIL MEG OG HINDRE DEM IKKE?

  1. Jeg har ikke ord.Dette går bare ikke an.Vi må nå reise oss og si hva vi mener.Hele det norske folk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s