JEG ER IKKE LITT SKUFFA, JEG ER FORBANNA!!!

IMG_4552

Senterpartiet, eller dette lille partiet for bønder, som jeg velger å kalle dem i dag, har sørget for flertall i Stortinget slik at kommuner skal kunne innføre et forbud mot tigging i det offentlige rom. Det er ikke annet enn å forvente, for det er på de små stedene der «problemet» er minst folk er reddest for fremmede. I min lille by har jeg sett toppen tre til fire tiggere på gaten, selv om lokalavisen og enkelte politikere kaller det for en tsunami av elendighet som skyller inn i gågata. Ja, det har vært så ille at vanlige folk ikke tør å gå ut for å kjøpe melk og brød til ungene. Takk Gud  for at de store byene der de smarteste folkene bor stemmer NEI til dette forslaget, ja, jeg er nedlatende med vilje! For i en stor by er man vant til å se menneskeheten i alle dens utgaver, mens i små byer (som forøvrig har sentrum som ligger øde og forlatt) skal man slippe å se elendigheten der man sitter i bilen på vei til de store kjøpesentrene for å handle.

Hvem har vi blitt i lille Norge? Tåler vi ikke å se elendighet lenger? Vi skrur av tv’n når de grusomme bildene fra verden der ute fyller flatskjermene, mens vi peprer Facebook med tre ting vi er takknemmelige for, som regel tre ting som handler om oss selv og våre egen egoisme. Vi snur oss vekk fra alt som er vondt, orker ikke snakke om alvorlige ting, ler så høyt at tårene står i øynene våre før vi legger oss i sengene og venter på nattesøvnen som ofte må ha hjelp av medikamenter for å komme til oss. For vi vet at det er noe som ikke stemmer, noe er alvorlig galt med balansen i verden, men vi vil ikke tenke på det, vi vil ikke se det, ikke ha det utenfor vår egen dør. Ja, det er typisk norsk å være redd for alt vi ikke gidder å sette oss inn i!

Apropos bønder. Bøndene burde vite, huske og se tilbake til den gangen jorda var skrinn og 33% av Norges befolkning utvandret til Amerika fordi vi holdt på å sulte ihjel. Vi kom til vinlandet der matjorda var feit og nesten gratis. Vi bygde våre hus oppå deim, og var med på å fordrive urbefolkningen aka indianerne som nå er pent plassert bak gjerder også kalt reservater. Ingen som husker gamle oldefar August og oldemor Petrine som forlot den lille gården og reiste? Ingen som husker Ellis Island? Ingen som husker de store barnevandringene på Agder der fattige unger ble sendt alene gjennom heiene fordi foreldrene ikke kunne fø på dem? Har vi glemt alt sammen? Eller er det slik at de fleste tror at vi alltid har vært rike? At olja alltid har flommet fra den norske sokkelen?

I går leste jeg flere hundre kommentarer i en av landets største aviser der de fleste mente at det er hel greit at et lite asylbarn dør pga at foreldrene er her uten beskyttelsesgrunnlag. Who cares når det ikke er vårt ansvar? Er vi virkelig blitt så hardhudede og lite empatiske at vi lar slike ord renne ut av fingertuppene? For vi er jo ikke slik mot våre egne? Om en liten gutt eller jente forsvinner reiser folket seg opp av soffan og går manngard til barnet er funnet. Vi gråter til triste videosnutter av norske barn som dør av kreft, klasebomber nettet med hjerter og alt mulig, men et menneske som sitter i sin ytterste nød på et stykke papp på gaten kan vi ikke tåle? Hva faen feiler det oss?

Alle tall og fakta om bakmenn og organisert mafiavirksomhet er blitt tilbakevist gang på gang, men folket nekter å høre. Fakta vris til løgn, og løgn til evige sannheter i den norske debatten. Jeg har sett norske menn i dress og slips sparke vekk pappkruset til en tigger og skreket: Kom deg hjem til sigøynerland, ditt jævla avskum!

Jeg har skrevet om Den lille piken med svovelstikkene før, og jeg ser at Lasse Jangås i Nordlys gjør det i dag. Vi elsker jo dette lille eventyret av HC Andersen, men vi fikser ikke at hun sitter ved vår dør og titter tårevått inn gjennom vårt vindu. Så – jeg er ikke bare litt skuffet i dag, jeg er forbanna! Og jeg tror at min lille by vil være en av de første til å hoppe på dette lovforslaget. Det spiller jo ikke så stor rolle uansett, her er det ikke folk i gatene bortsett fra på onsdager og når trygden kommer. We are fucked om vi ikke tar en realitysjekk på hvem vi er blitt her til lands. For når som helst kan krakket komme og vi blir dratt med i dragsuget. Vil noen hjelpe oss slik de gjorde for 70 år siden da Norge lå i ruiner etter 2. verdenskrig?

Jeg er ikke så sikker på det. Det er noe som heter paybacktime. Og det er nå når vi har det så godt!

 

 

 

93 kommentarer om “JEG ER IKKE LITT SKUFFA, JEG ER FORBANNA!!!

 1. Hei Sven. Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  Hilsen Magne i VG

  • Synes du dette var bra? innlegget oser jo av hat mot sine egne, trygdede, gårdbrukere.. etc… Rene netttrollet?

   • Du kan ikke ha opplevd mye fælt i livet om du har så lite perspektiv at dette er «hat» for deg. Men så virker det også som om folk liker sterke ord for tiden…

 2. Sven.
  Hvem har tilbakevist påstandene om bakmenn og organisert virksomhet?? Hvis du følger med i media, straffesaker etc. blir det derimot bekreftet gang på gang, Mannen du så sparke vekk pappkrus og hev skjellsord, når og hvor såg du dette? Om du virkelig gjorde det hva mener du med den kommentaren? Det var i så fall en enslig mann med slips, har ikke hørt om flere tilfeller i norge enn den du var vitne til. Forsøk på generalisering av menn i slips vil avspore hele debatten.

  Når du prater om 33% nordmenn som utvandret til Amerika, hvor mange av de satt seg ned på gatehjørnene i New York med et pappkrus, og beklagde seg over at de hadde fått flere unger enn de klarte å forsørge?

  Hvorfor er «bonde» det verste skjellsordet noen kan kalle deg? Er det fordi de bor avsidesliggende til eller tror du virkelig bønder er mindre smarte enn andre, f.eks de som bor i de store byene som du sier er så smarte? Siden du ikke selv bor i en stor by, betyr det da at du er mindre intelligent ifølge din egen påstand? Hadde det ikke vært for bønder så er sjansen større for at det blir hungersnød, hvis det skulle bli mangel på kunstgjødsel, bier eller en ny storkrig på den nordlige halvkule. Lær deg å sett pris på bonden. Og hør på de eldre og andre svake som ikke tør å gå utendørs i frykt for å bli ranet på åpen gate. Det er ikke meg eller deg Sven, vi har det trygt og godt.

  Og Svein for all del respekter demokratiet og flertallet.
  Det kan ikke være sånn at den som skriker høyest skal få viljen sin.
  Det er ikke demokrati, det er et bråkete anarki.
  Flertallet bestemmer i et demokrati, liker du det ikke flytt til et anarki hvor det er mange tiggere som behandles fint.
  Så kan du se på de hver dag og ha god samvittighet for at du i det minste ser de.
  Du vil bli forbauset, jo mer du gir, jo flere fattige blir det.

  Test det Sven, se hva som skjer hvis du gir 15 000 kr til en tigger, se om han fortsetter å sitte der.

   • mange slike blogger som blir linket til vg. legger vel ut blogger de håper skal provosere folk slik at det blir debatt og dermed trekker lesere, akkurat som kjendissaker og skandalehistorier. Sett utrolig mange tåpelige og provoserende blogger via vg, men dette er en av de verste.

   • Godt skrevet, saklig og riktig Bjørn? Påstanden «jo mer du gir, jo flere fattige blir det» sluker du rått? Hvilken dokumentasjon har Olanordmann ? Ser ut som en påstand som er tatt rett ut fra luften.

  • «Når du prater om 33% nordmenn som utvandret til Amerika, hvor mange av de satt seg ned på gatehjørnene i New York med et pappkrus, og beklagde seg over at de hadde fått flere unger enn de klarte å forsørge?»
   Viktig poeng.

  • HELT enig med OlaNordmann her, dette var uriktig, overfølsomt og svært lite oppegående skrevet. At VG velger å fronte dette kaotiske utbruddet sier vel sitt om deres journalistiske evner..

  • Må si meg veldig enig med Olanordmann. Forstår reaksjonene og frustrasjonen til Sven, men utspillet blir alt for lite saklig begrunnet. Det Sven nevner har lite substans med virkeligheten og er forenklinger. Det er slik det går når man henger sine argumenter på ekstreme enkelt hendelser, som slettes ikke representerer flertallet av saker. Kan som eksempel nevne at jeg har sett mange tiggere opp igjennom årene, men jeg har aldri noen gang sette noen av de blitt behandlet dårlig. Heldigvis har vi stort sett politikere som evner å forstå helheten og konsekvensene ved å skape presedens.

   • Jeg tror de fleste som «hater» tiggere her i dette kommentarfeltet henger sine argumenter på enkelthendelser. Man ser det man vil se, i begge fløyer.

  • Pleier du å basere oppfatningen din på hva du ser og hører om? Tror det er lurere å oppsøke statistikk, istedenfor å telle enkelthendelser, noe jeg får inntrykk av at du gjør.

   Ser heller ikke hvor Sven har prøvd å «generalisere menn med dress og slips», tror heller han prøvde å illustrere hvordan mange tiggere blir veldig dårlig behandlet. Du spør hvor han vil hen med anekdoten sin, men jeg lurer like mye på hvor du vil hen med svaret ditt. Veldig mange tiggere blir skjelt ut, spyttet på eller utsatt for voldsepisoder. Det er et faktum, ikke et «forsøk på å generalisere mann i dress og slips».

 3. Tja, det er jo prisverdig at du har din egen mening, og ytrer den. Desverre er det stadig ferre og ferre som deler ditt syn på saken og det er vel strengt tatt det det er snakk om i et demokrati. Ikke rett eller galt, rettferdig eller urettferdig, det er flertallets røst som BLIR rett til slutt. Kanskje er det akkurat DET du er så skuffet over, det at vi lever i et demokrati, demokratiets grunnprinnsipp er vel til en viss grad at flertallet bestemmer, og så er flertallet så tydelig på vei til å ta et standpunkt som ikke er slik du mener det skal være. Da blir du en minoritet med «spesielle» meninger. Vel vel, synes du skal dra litt mer rosa inn her, da gir engasjementet ditt litt mer mening, for meg i alle fall da, og det er i bunn og grunn kun meg selv min stemme representerer.

  • Har du ikke noe mer saklig å komme med enn «jammen vi er flere enn deg, edda bedda»! Demokrati handler jo liksom nettopp om at alle skal ytre meningene sine, uansett hvor mange de er? Holder du kjeft om alle saker der du er uenig med flertallet selv?

  • Tror veldig lite på at alle tiggerne du ser er kriminelle, og det er også en veldig dårlig idé å basere seg på hva du ser. Mye lurere å lese statistikk, så får du et helhetsinntrykk som du faktisk lærer noe av.

  • Nå er det jo også sånn at tyveri allerede er ulovlig. Jeg synes ikke det at mennesker stjeler er god grunn til å gjøre det ulovlig å be om hjelp. Hvis noen utfører kriminelle handlinger kan de allerede dømmes for disse.

 4. Jeg tror ikke noen syns det er greit at den lille russiske gutten ikke får behandling. Problemet er at foreldrene ikke reiser til Russland med gutten. Hvis vi skal ha tillit til UDI, må vi anta at de behandler de aller fleste saker riktig, og at det derfor er trygt for familien å returnere. Russland har lovfestet gratis medisinsk behandling for sine borgere.

  • Kjære Thor.
   Det stemmer forsåvidt at det er lovfestet rett på gratis medisinsk hjelp til russiske innbyggere. Men det gjelder kun ved grunnleggende behandling. Det gjelder heller ikke for alle. Dersom foreldrene til denne gutten har aktivt gått ut med kritikk mot regjeringen, vil dette tilbudet ikke gjelde. Da må man gå til mafiaen, betale de, for så å få konsultasjon av en lege som i utgangspunktet ikke trenger å ha rett til å drive en legepraksis.
   Når det kommer til dyre og kompliserte inngrep (som gjelder denne gutten) er dette noe de færreste russere har mulighet til. Først og fremst fordi de rike innbyggerne alltid prioriteres i helsekøene, og fordi ventetiden som regel ligger på 5-8 år. Det er år denne gutten ikke har.
   (Grunnen til at jeg vet dette er at jeg har familie og venner i Russland som kan fortelle om slike tilstander. Jeg velger heller å tro på de som opplever den russiske hverdagen og ikke på UDI som kun forholder seg politisk til saken. Det er vel heller ikke første gangen UDI har feilbehandlet saker.)
   Norske leger har også vist til at akkurat den behandlingen gutten trenger, ikke er å få i Russland.
   Men det er vel med ham som det er med tigging. Så lenge de drar hjem til sine land så slipper vi å se problemet, og dermed er det løst for vår del?!

  • Nettopp, og skal denne gutten ha lovfestet rett til gratis behandling i Norge, så må vel alle de millioner av andre i verden som lider, er syke og trenger behandling og operasjoner få det samme? Eller skal de gjeldende kriteriene være å lovlig eller ulovlig komme seg over den norske landegrensen? Mange nordmenn hisser seg voldsomt opp over enkeltsaker og enkeltskjebner som dette, men har egentlig null interesse, kunnskap og engasjement når det kommer til «the big picture.» Kriteriene for folk flest er at noen må få trynet sitt i avisen. Hvorfor står dere ikke på barrikadene og krever at Norge må fly tusentalls\millioner av afrikanske barn hit som har sykdommer og lidelser som kan kureres, i stedet for å være i harnisk over et enkelt menneske som i tillegg som det skrives har lovfestet rett til den medisinske behandlingen som trengs i sitt eget hjemland..? Dette er akkurat som med de såkalte asylbarna. Næmmen, de er jo kjempesøte og har norske venner. Klart de må få bli! Dette er reaksjonen på slikt fra ekstremt mange nordmenn. Å ha et regelverk og en signaleffekt som sendes ut om at her får man automatisk opphold for seg og sin familie hvis man bare brenner alle papirer, lyver hardnakket om sin identitet, trenerer og anker alle saker og avgjørelser og formerer seg underveis, det er ikke så farlig. Eller rettere sagt så har folk sjelden hverken kunnskap om eller interesse for «the big picture.» Heldigvis skjønner både UDI og de fleste politikere bedre, og at vi selvfølgelig ikke kan ha det slik.

 5. Emnet er ikke noe å smile av, men jeg smiler – for at folk som tenker så langt som deg faktisk fortsatt finnes innenfor Norges grenser.

  • Ja, dette har jeg også lurt på. Helt tragisk at vi lar slik skje foran oss. Tiggere lurer oss regelrett.

   Vi var i Spania for noen år siden. Barna mine syns så fryktelig synd på en mann som gikk på en trefot og var svært krokrygget. Barna ville at vi skulle gi penger til han. Jeg prøvde å forklare dem hva jeg så. Dem ble usikker på om dem skulle stole på meg, fordi dem så jo med deres egne øyne at mannen ikke hadde det gått.
   Kvelden kom og vi skulle ut og spise.
   Hvem andre enn tiggeren sitter på samme restaurant som oss!!
   Barna mine var helt lamslått. Dem kunne ikke tro at han nå gikk skikkelig oppreist og han hadde faktisk to bein!! Det begynte å synke inn hva jeg tidligere hadde sagt til dem.
   Dette var i Spania, men poenget er at tiggere (kanskje ikke alle) lar oss tro at dem har et helt annet liv enn det dem har.
   Man gir jo ikke penger til en nystelt mor og barn, med fine klær.
   For at naive mennesker skal gi dem penger så må dem se så skrøpelig ut som mulig og dem bruker alle midler tilgjengelig.

   Slutt å fø tiggere.
   Kanskje du faktisk gjør livet bedre for noen andre uten at du ser det. Kanskje dem lar ver å drukne sine, og andre, barn i alkohol og narkotika ettersom dem ikke tjener penger på det lengre. Kanskje bakmennene ikke tvinger/importerer tiggere lengre for at dem skal tjene grovt på det en tigger «tjener» i løpet av dagen.

  • Kjenner til en som kan tiggernes språk. Han ble stående og lytte til hva de faktisk sa mens de smilte til den de mottok penger fra. Ordene kan ikke gjentas her, ordene forbindes med skribling på dovegger. Han ble rimelig sjokkert og spurte hva tiggeren egentlig mente. De hadde skamvett nok til å bøye hodet og holde kjeft.

 6. I tidligere tider valgte sigøynerne å produsere noe – som de solgte på dørene til folk. Fair nok. I dag venter den samme folkegruppa å motta til penger til mat og bensin ved å se ekstra usle ut.
  Vil du gjerne hjelpe dem ? Gjør det! – på samme måte som du hjelper ‘dine egne’ : tilby arbeid; Forstå småjobber som er egnet for et dagsverk.

 7. Du VG-Magne? Hvorfor slipper dere til slike innlegg på Lesernes VG? Innlegget er ren fråding, banal argumentering uten å kunne henvise til kilder og noen fullstendig søkte sammenligninger (2.Verdenskrig…? Virkelig?). Henriksen fremlegger overhodet ingen løsninger på disse problemene som provoserer ham så, de debatteres ikke i større grad enn at fyren er sinna, og slik går nå dagan på bloggen hans. Hvorfor blir dette lagt ut på Norges største nettavis? I disse dager med nettroll og debattskikk burde dette heller være et skremmeeksempel for å vise hvordan et debattinnlegg _ikke bør skrives_.

  Henriksens innlegg handler i bunn om snill/ikke snill, og har plassert seg på moralismens høye hest. Problematikken knytter seg til ganske dyptgående politiske spørsmål (da er det simpelthen ikke nok å være illsinna fordi den søte ungen i avisa ikke får bli i landet). I tiggersaken er det ingen, heller ikke Henriksen, som greier å debattere hvordan Norge egenhendig skal løse økonomiske problemer for hundretusenvis av romfolk? Hva med andre fattige europeere? Hva med fattige afrikanere som drukner i tusenvis på vei til Italia? Disse spørsmålene dukker opp når Henriksen først har satt seg på sin moralske hest og vil debattere deretter. Kanskje enda vanskeligere; hvordan skal dette løses politisk og økonomisk? Skal vi løsne opp regelverket slik at de foreldrene som trenerer vedtak og bruker barna som brekkstang skal få opphold? Hvordan er dette rettferdig? Er den store løsningen at de som er i nød og banker på vår dør (for å bruke forfatterens kvasipompøse språk)? Igjen, hvordan skal dette gjennomføres politisk? Hvordan skal det følges opp økonomisk? Hva gjør vi når denne bølgen blir for stor, og vi ikke lenger kan imot flere? Og samtidig; hvordan kan dette engang sammenlignes med Nordmenn som dro til et land hvor de fikk en jordlapp (som de tok fra urbefolkningen) og så måtte greie seg selv? Og dette i et land som på den tiden var i ferd med å bygges opp! Du verden, for en søkt sammenligning.

  I asyldebatten hvor mange er frådende sinte på FRP er det ingen som faktisk diskuterer saken partiet fremlegger; hvordan skal vi ta vare på og integrere de som kommer hit? Hva skal vi gjøre når vi må innse at vi har tatt imot flere enn vi faktisk greier å integrere skikkelig?

  • Ja hva med det og hva med det? Alle som svarer meg på bloggen setter det ene opp mot det andre. Frp’s løsning er å stenge døra mot alt de ikke liker. Det er vel ikke å forholde seg til dyptgående politiske sprørsmål? Innvandringen til Norge er regulert, og vi kommer ALDRI til å ta inn fler enn vi kan. Sverige tar inn 10 000 fra Syria, mens vi vegrer oss mot å ta i mot 1000. Jeg tror VG-Magne stadig tar inn mine tekster fordi de skaper debatt. Takk for svar. Og ikke ta den der med den høye moralske hesten, man er så lei den.

   • Innvandringen til Norge er kun regulert når det gjelder kvoteflyktninger gjennom FN, og så er det selvsagt regler for hvem som får innvilget arbeidstillatelse (arbeidsinnvandring) og hvilke asylsøkere som får innvilget søknad basert på behovet for beskyttelse. Antallet flyktninger som kommer til Norge, Sverige (og alle andre land) blir i svært liten grad påvirket av hvor mange man mottar rett fra flyktningeleire i utlandet gjennom kvoter fra FN. Det kommer veldig mange fra Syria til Sverige fordi det bodde mange syrere der fra før – de to tallene har ellers ingen ting med hverandre å gjøre.
    Antallet asylsøkere – som er den største strømmen av flyktninger til Norge – kan vi ikke regulere på noen som helst måte.

   • Ut over det så er dette et vanskelig og viktig område å debattere: hvordan skal vi som har mer enn nok av materielle goder – men kanskje alt for lite omsorg/empati (hva vi fokuserer på og antallet selvmord og score på «lykke»-undersøkelser understøtter det), og garantert alt for lite kunnskap – hvordan skal vi på best mulig måte hjelpe de som trenger det. Hvordan hjelper vi mennesker/nasjoner i nød og konflikt? Har vi kunnskap nok til å vite hva slags hjelp som når fram til de som virkelig trenger det? NIMBYA er et fint engelsk uttrykk – not in my back yard….. Og det er vel det du prøver å trekke fram her; at uavhengig av hva som hjelper/ikke hjelper så er det godt for oss å se noe av problemet på nært hold, og å la noen få hjelp i vårt nærområde, være litt rause…. Men jeg tror ikke du fremmer det med den måten du løfter fram din argumentasjon, dessverre… Men, er man forbanna så er det lov å uttrykke seg litt mindre saklig 🙂

   • Du svarer jo fremdeles ikke, det er fremdeles ingen argumentering her. Hva er det du faktisk mener?

    Til tross for FRPs populisme har de aldri sagt at de skal «stenge døra for det de ikke liker», det må du jo gjerne finne en kilde på. De vil nok snevre inn muligheten for å trenere en avgjort sak og begrense hvor mange vi tar inn for å faktisk sørge for at vi greier å gi de som kommer en fullverdig integrering. Samtidig er de for å innskrenke tiggingen (dels) fordi vi, som sagt, ikke kan håndtere Europas problemer alene. Samtidig er det greit at politikerstanden tør å observere at folk er beint fram sinna. Dette tar du heller ikke tak i. Din lettvinte forklaring på hvorfor folk er irriterte på tiggerne er at de lavmoralske og egoistiske, og simpelthen mangler empati. Dette illustreres med merkelige bilder på en karikert tiggerskrott med sot i fjeset.

    Nå skal det også sies at Sverige har hatt sine problemer med ghettodannelser og innvandrere/asylsøkere som av forskjellige årsaker ikke har kommet seg inn i det svenske samfunnet. Samtidig er det svenske debattmiljøet tuftet på nettopp denne bloggens premisser; ideologi, eder og galle. Det er jo tydeligvis også på grunn av en regulert innvadring at du er så sinna, å si at vi aldri kommer til å ta imot flere enn vi kan håndtere enn en rimelig kjapp samfunnsanalyse i et tema med særdeles mange samfunnsøkonomiske faktorer. Det er ikke uvanlig å oppdage at en samfunnsøkonomisk modell som har fungert før ikke vil gjøre dette i fremtiden.

    Innleggene her skaper debatt, men debatten er på nivå deretter. Innholdsmessig er vi ikke langt unna en ren skjellsorddebatt. Dette er nå også en ganske mager debatt å vise til etter drahjelp fra landets største nettavis. Du får nesten tåle å høre om den berømmelige hesten når innleggene dine stort sett omhandler moralisme og hvor ille det er at andre ikke er av ditt medmenneskelige fiber.

   • Ja det er vanvittig irriterende når noen knuser tulleargumentene dine med seriøse svar og problemstillinger. Kan ikke være lett å skrive hipstertulleblogg da. Fra et troll til et annet.

   • Hvis du er så lei av den moralske hesten, så vil jeg sterkt anbefale deg å stige ned.

 8. Historiene om bakmenn er tilbakevist ?????
  GOOGLE flg. tre ord sammen: gypsy beverly hills
  sjekk samtidig engelske nyheter (UK) hvor de etter hvert har oppdaget at de er blitt svindlet for MILLIARDER av Rumenere/Sigøynere med nyere engelskregistrerte biler og flotte villaer midt ute på den Rumenske landsbygda……

  • Eller bare sjekk her til lands, for eksempel den kvinnen fra Nordland som samlet inn til disse, før hun dro til Romania og sjekket hvordan det hun hadde ofret så mye tid og energi på ble behandlet. Når tiggere har finere biler enn jeg noensinne har sittet i, og har råd til å reise lenger enn jeg noensinne har reist, da er det nok svindel som er ordet som dekker dette best.

 9. Spør de 150 båteierne på Sjølyst som fikk driti ned båtene sine av disse stakkars tiggerne hva de mener om saken? Tyvegods i mengder ble også gjemt her. Oslo by må årlig betale millioner i opprydding/fjerning av avføring helt inn i det offentlige rom. Normale folk driter ikke i eget reir som disse gjør.Ingen husker Oslo kommunes sigøynersatsing på 70tallet hvor mer en 100 millioner kroner ikke ga arbeid til mer enn en sigøyner i et halvt år. Boliger rasert og nabolag ødelagt. Innse at dette folkeslaget ikke er innstilt på å arbeide for føa. Historien forteller alle som vil sette seg inn i problemet dette.
  Sammenligning med utvandring og fattigdom i Norge er dårlig fundert. Nordmenn var populære innvandrere der de kom p.g.a. arbeidsviljen og sta pågåenhet for å bedre egen situasjon. Her var ikke mange tiggerkopper i bruk.
  Å synes synd på er aldri feil ,men de tiggerne som har oversvømt lille Norge er ikke arbeidsfolk som søker et bedre liv, noe de beviser med plagsom tigging og masse småkriminalitet. Et forbud er nesten ikke nok. Grensene burde stenges for slike. Hjelp i hjemlandet er nok det eneste som over lang tid vil hjelpe et folk som i generasjoner har levd på andre.

  • Og veldig ofte er folk utrolig flinke til å sette folk i bås. Virker som om alle «tiggere» i folks øyne har akkurat samme bakgrunn (gjerne utenlandsk) og tigger av akkurat samme grunn. Blir som om jeg skulle hatet alle med kreft, fordi jeg hadde bestemt meg for at alle som har sykdommen får den fordi de kjederøyker. Helt utrolig primitiv og kynisk måte å tenke på, men sånn er det faktisk tydeligvis for enkelte.

 10. Vel… Den 3. verden har befolkningseksplosjon. Det blir stadig flere mennesker i denne verden. Og de fleste er enige i at vi kan ikke redde alle. Det er rett og slett ikke plass i Norge til å redde alle. Fysisk er det nok plass, men om alle mennesker i hele verden bodde i Norge, så ville det bli fullstendig anarki. Men det er kanskje kommunisters våte drøm. Gjør alle like fattige og la de klare seg selv. Eller vent.. Var det ikke slik verden en gang var? Vil vi tilbake dit? Eller for å ta bloggforfatters sammenligning med utvandring til USA, der var det jo slik at det gjaldt sink or swim. Tror bloggforfatter at alle rumener er interessert i swim? Jeg vet ikke.

  Det jeg vet er at enten skal vi ha nasjoner med landegrenser og egne regler, eller så skal vi en grenseløs verden i anarki. Og har vi nasjonale grenser, så må vi ha lover og regler. Og skal vi ha lover og regler, så må vi kunne godta at lover som ikke krever 2/3 flertall(grunnlovsendringer) skal og må settes av gjeldende regjeringer. Slik fungerer demokratiet. Liker man det ikke, så sørg for en annen regjering ved neste korsvei eller flytt til et land som er mer kompatibelt med eget grunnsyn. For der er slik at vi kan ikke tillate at alle som ønsker det, kommer til Norge. Da oversvømmes vi av lykkejegere som kun har som plan å utarme vårt land. For vi kan faktisk ikke redde hele verden.

 11. For å være utenlandsk og tigge i Norge, må en komme seg til Norge. Det er ikke gratis….
  De som virkelig er fattige, har ikke råd til å komme til Norge for å tigge

 12. pinlig å lese dette. Hadde tiggerne vært norske nordmenn med reelle behov, så var ditt innlegg relevant. Men når tiggerne er styrt av kriminelle fra Romerfolket, og omfanget blir et problem for folk flest, er saken en helt annen. Tiggingen, inkludert salget av «folk er folk» og andre hurtigblekker, er ute av kontroll, og gjør en vanlig lørdagstur til sentrum ubehagelig, for å se det mildt, og det er bra at politikere hører på folk flest, og gjør noe med problemet.

 13. Uansett hva man mener om saken og hvor ille de er som støtter dette forbudet, så blir man overhode ikke noe bedre selv med slik stigmatisering, generalisering og hets av «bønder» og folk som bor i distriktene. Sitat «Takk Gud for at de store byene der de smarteste folkene bor…» er vel langt over kanten og man diskvalifiserer seg totalt i den offentlige debatten. Man blir aldri tatt seriøs med slik retorikk.
  Mye av denne tiggerdebatten er basert på total uviten. Ja det finnes reelle tiggere som skammer seg over å må gå å tigge på gaten, men en stor del av denne aktiviteten er basert på ren organisert menneskehandel. Pengene går IKKE til de som tigger, men til bakmenn som tjener seg søkkrike på dette.
  Det verste med dette er at debatten har stigmatisert et helt lands folk. Tiggerne omtales nesten uten unntak som rumenere og Romania har fått et rykte på seg å være et land full av tiggere, tyver og svindlere. Dette kan sammenlignes med dagens media som omtaler «Nordmenn» som deltar i terror-krig i bl.a Syria. Hvis internasjonal presse hiver seg på bølgen om omtaler disse «Nordmenn» som terrorister og med tilknytning til Al-Qaida, så vil tilslutt verdenssamfunnet begynne å stigmatisere nordmenn som nettopp terrorister. Så for å ikke stigmatisere sigøynere, så stigmatiserer vi rumenere istedet. Alt er lov bare det er nok PK.
  Jeg ser fram til den dagen når jeg er i utlandet og blir spurt hvor jeg kommer fra og jeg svarer at jeg er Nordmann. Så kommer spørmålet; Er du en terrorist? Det skal bli veldig hyggelig! For ja når rumenere sier at de er rumener, så får de spørsmålet; Er du sigøyner?

  SIgøynere kommer opprinnelig fra India. De har tatt med seg mye av indisk kaste-kultur der familiene grupperes ut fra sin «kaste». En person i en høy-kaste vil risikere represalier hvis personen f.eks begynner et forhold med en lav-kaste. De som tigger er svært ofte sigøynere av lav-kaste og som har i sin kultur og tradisjon at å tigge er den riktige måten å skaffe seg penger. Jeg har selv hørt fattige sigøynere si at å jobbe er bare noe idioter gjør.
  Pengene som tiggerne mottar går opp til de velstående og søkkrike overklassen og palassene i Romania og Bulgaria er spektakulære.

  Så når dere gir penger i koppen, så må dere alltid tenke på at dette støtter opp om organisert menneskehandel og også at dere gjør søkkrike mennesker enda mer søkkrik. Tiggerne forblir fattig og det er derfor humanitære organisasjoner i Romania oppfordrer sterkt til å IKKE gi til tiggere. Problemene løses ikke på denne måten, men problemene må løses med en stor kultur og holdningskapende endring i sitt hjemland.

 14. Du kan skrive til fingrene blør for meg Sven, men egen erfaring gjør at jeg støtter forbudet 100%. Jeg ga penger en gang, men ble veldig skuffet da jeg kom ut av butikken og så samme tigger sitte å skravle i en splitter ny telefon. Eller den gamle dama med krykker som hadde Såååååå vond i ryggen og beina at hun ikke kunne gå nesten, som noen minutter etterpå rettet seg opp og pakket sakene sine og gikk videre med krykkene på ryggen. Jeg har sett en mor sende datteren sin inn på uteserveringer for å tigge penger, for så å slå henne fordi hun ikke hadde samlet inn nok. Ofte ser jeg at de blir hentet i minibusser også. Jeg har sett så mye dritt at for meg er det ingen sympati å få.

 15. For et innlegg! For en språkbruk! For et hat mot eget land og befolkning! Folk bør rett og slett ha kunnskap om det de uttaler seg om og blogger om, noe du her viser til gangs at du ikke har. Innlegget ditt er preget av sterke følelser og ideologi, men fint lite annet. Disse såkalte faktaene du mener har blitt tilbakevist gang på gang er jo det reneste sludder, hvor det stikk motsatte er fakta og sannheten. Hvem de er, hvordan de kommer hit og hvordan de opererer er grundig kartlagt, og en vanvittig andel av de er dømt for kriminelle handlinger både her og i hjemlandet sitt.Jeg jobber midt i Oslo sentrum, og romfolk sitter ute og tigger i gatene her døgnet rundt. Jeg har aldri noensinne sett noen sparke til kopper, skjelle de ut eller gjøre de noe som helst. Det er heller motsatt med at de som faker diverse handicap dytter koppen sin provoserende opp i ansiktet på folk, og når de smiler, rister på hodet og går sin vei så ropes det rasist etc etter dem. Utenfor buttikken som ligger 30 meter fra kontoret mitt sitter de så senere og spiser salat fra salatbaren og grillet kylling (lunsj til ca 100 kr som jeg selv sjelden tar med råd til) røyker og fikler med iphonene sine. Mannen med krykker og ukontrollert skjelving sitter nå med beina i kors, og skjelvingen har også tatt seg en magisk pause og lunsj. Det finnes mange fattige og trengende i verden som både trenger og fortjener hjelp. Konsentrer deg heller om å gjøre en innsats for de, i stedet for svindlere og parasitter fra øst europa som holder sine barn hjemme fra skolen, gir de sin egen skole i lommetyveri og kriminalitet og egentlig ikke ønsker å ha noe med oss andre å gjøre. Det skrives om at rombarn ikke får gå på skole etc. Det er ikke fordi de nektes skole av samfunnet, men fordi de holdes borte fra skolen av sine foreldre fordi de ikke ønsker at de skal menge seg med andre barn, få smaken på hvordan vi andre lever og innse at gresset er grønnere utenfor romkulturen. Og dette er en helt hårreisende kultur, preget av vold, rasisme, diskriminering, kvinneundertrykking, kriminalitet og intåleranse mot alt og alle utenfor deres egen kultur. Jeg vet en hel del om dette, og vil påstå at romkulturen på mange måter er verre enn hva man ser i stammeområdene i Afghanistan! Jeg tipper dog at du kun ser til din egen nesetipp, og har svært begrensede eller ingen kunnskap og erfaring om dette. Romfolkets problemer er 100% selvforskylt gjennom sin egen kultur, og så lenge de tviholder på dette kan de for meg seile i sin egen sjø. Et tiggerforbud er ikke myntet på å ramme slitne, norske uteliggere, men å sørge for at hordene med romfolk fra øst europa slutter å komme. I så fall støtter jeg det fullt ut på alle måter!

 16. Det er ikke heldig at noen som trenger hjelp, ikke får direkte hjelp — men det er nødvendig for å unngå å sende uheldige signaler til andre i samme situasjon. Slike signaler bidrar høyst sannsynlig til en ond sirkel der prosessen gjentar seg, i større og større grad.

  Jeg vet ikke om noen løsninger, men naivitet er ikke en av dem.

 17. Du er passe lavpannet om du ikke ser hva som foregår i kulissene av disse tiggerne, eller sigøynere som de også kalles. Noen knuste ruta på bilen min og stjal en kamerabag. Økt kriminalitet er vel ikke ønskelig, og hva med forsøpling ? De tårevåte øynene som sitter på en pappbit på karl johan blir tvunget til dette av bakmenn og dette skal man være med å støtte ? Gir du dem hånda så river de av deg hele armen, så jo mer de får jo mer skal de også ha. Nei pokker heller, det støtter jeg IKKE!

 18. Dette blir helt latterlig. Selvsagt bør tigging forbys. 1) Det er irriterende og ikke minst guffent å måtte gå forbi tiggere fordi man selv ikke har råd til å gi noe bestandig og blikkene du får av og til er høyst ubehaglige. 2) Hvis man har rett på å oppholde seg i landet så har man også rett på økonomisk hjelp og dermet er tigging unødvendig. Hvis man soser bort pengene på andre ting fremfor å kjøpe nødvendig mat og liknende er det ikke lenger vårt problem. Man må stole på at folk av og til klarer å ta hensyn til sitt eget ve og vel.

 19. Hvorfor er det sånn at godtroende/dumsnille/naive lille Norge må finne seg i alt mulig dritt hele tiden? Er vi ikke verdensmestere i å gi/sløse med bistands penger i hytt og pine ? Det går jo ikke en dag uten at jeg blir plaget av systematisk tigging de skjeldne gangene jeg tar t-banen!

 20. Hei Sven.
  Jeg bor i Usa oer ikke sa ofte hjemme men jeg leser norske aviser hver dag. Jeg haller med deg om at samfundet har forandrets men det finns da mange bra personer igjen enda. Og gji penger til tiggere er ikke en god ide fordi det bare gjor problemet enda storre. Tror du virkelig at disse (for det meste) damer ofte med sma barn VIL sitte der hele dagen? Om du vil hjelpe sa kom med forslag pa hvordan det kan gjores sa disse personer kan fa et bedre liv.Tror ikke at det finns noen her i denne verden som vil ha det som jobb og sitte pa gata og tigge hele dagen. Det som behoves (tror jeg) er at vi forst forsoker og se om det gar og hjelpe folk i deres eget land sa di slipper og reise til fremmede land. Gar ikke det sa ma vi finne en losning hvor di kan bo og fa arbeid, sende barna pa skole og se til at di ikke blir mishandla av noen. Da hjelper vi!! Og bli forbanna og sur er lett men det hjelper ikke den som sitter pa gata. Kom med forslag i steden!!!

 21. Godt skrevet, selv om det kanskje setter aspekter på spissen. I 2012 skrev VG om sigøynere som hadde bosatt seg i et grustak i Oslo og bad om wc, der folk i nabolaget var livredde for å slippe ungene ut. Samme dag eller dagen etter sto det skrevet et minneord på ett årsdagen for masakren på utøya og hvor RAUSE det norske folk var i sin reaksjon i etterkant av dette. Med hånden på hjertet, jeg vil SPY av sjølgode nordmenn som ikke tåler å fronte sin egen dårlige samvittighet i den grad de i det hele tatt har noen….

 22. Meg og min familie kom fra fattige kår og merker at slike naive mennesker som hu i denne bloggen bare irriterer meg. Det fins muligheter som å ta utdanning og skaffe jobb. Vi benyttet oss av disse mulighetene og kom oss ut av fattigdommen.
  Disse tiggerne har bein og armer som funker. Hvorfor skal dem ikke jobbe den tiden de er i Norge og hvorfor skal dem sitte i ræva å forlanger at vi gir dem penger og røyk, mens de fikler med en ny Iphone? Hvis dem er fattige som de sier. Åffer føder de mange unger? Barn skal ha verdige kår og når ungene ikke går på skolen og reiser i hytt å pine uten noe form for stabilitet. Det er jo ikke bra. Burde ikke barnevernet ta ungene fra dem?
  Det er jo det som skjer med oss om vi forsømmer ungene og lar vær og sende dem på skolen. Vi får bot og får politiet i døra. Romania mottar 200 mill årlig i fra Norge. Romania er en nasjon og et land som Norge. Romania burde ta ansvar over sine borgere. De har alle midler for å forebygge fattigdom, noe de ikke gjør for at det er en korrupt land. Gir du penger til tiggere slutter aldri korrupsjonen der. Så enkelt og greit er det. Det er realiteten mange naive nordmenn nekter å innse.

 23. Glemmer alle å tenke på de som er romfolk som faktisk har jobber, utdanner seg og tar del i samfunnet? (De tør ikke å si at de er romfolk, men de er det – kan til og med være du kjenner en uten å vite det.) Alle tigger ikke. Alle bor ikke i campingvogn. Når vi snakker slik som mange her, tror du det er lett å bryte ut av miljøet man kommer fra da? Når man allerede er uglesett og har blitt et mobbeoffer for hele verden er det jo ikke så lett å komme videre.
  Er det så lenge siden tatere ikke var godkjent i Norge?
  Er det så lenge siden folk som kom nordfra ikke fikk leilighet i Oslo?
  Ja, noen romfolk oppfører seg dårlig, men jeg har da sett mang en nordmann både stjele, tigge, sloss, gjør hærverk osv.
  Jeg håper at de fleste oppegående nordmenn klarer å ha litt mer nyansert syn på denne saken enn en del av innleggene over?

  Blir du mobbet, blir du lett en mobber selv. Det er jo ikke så rart det blir krig i verden når en gammel dame med pappkopp skaper så mye hat og misnøye. Har noen av dere som er så skptiske snakket med en tigger noen gang?
  Jeg snakker med en av og til. Han er blid og høflig. Han mangler et øye. Han er like koselig når jeg ikke gir ham penger som når jeg gir ham en slant. Hvordan kan dere klare å være så hatefulle mot mennesker i nød?
  Selv om noen er organiserte, så er ikke alle det. Og jeg nekter å skjære alle mennekser over en kam. Jeg etterlyser litt mer nyanser når det gjelder Romfolket. Hvordan kan vi tro at et helt folk er helt like? De som tror det må jo mangle grunnleggende kunnskap?

 24. Helt perfekt,kanskje kommer det ferre av dem hit,som stjeler,pisser og driter ned parkene våre,ødelegger botanisk hage mm.
  Kjeltringene kan holde seg i sitt eget land,der kan de pisse og drite hvor de vil

 25. Noe annet enn et forbud er egoistisk og inhumant. Visst føler du deg sikkert som en ålreit kar når du gir noen slanter til en stakkar i veikanten. Men har du noen gang tenkt over at vedkommende sitter der i morgen og? Og høyst sannsynlig også sitter der om et år?

  Hva gjør du egentlig for dette mennesket, utover å belønne det uttrykket som vekker mest sympati? I land utenfor Norge (uten folketrygd og helsevesen) er det ikke uvanlig at tiggere skader seg selv i kampen for å vekke mest sympati (det er nemlig konkurranse mellom dem og). I Norge gjør de det de kan for å se mest ynkelige ut, det er tross alt dette som lønner seg. Jeg påstår på ingen måte at dette er noe tiggere gjør med kyniske baktanker, eller at de tjener noe voldsomt med penger på det.

  Men DU, kjære Sven, bidrar til å holde disse menneskene i dette yrket. Du bidrar til at om 10 år vil disse menneskene fortsatt være analfabeter, og deres barn likeså. Ville du betalt for at noen nedverdiget seg selv på andre måter?

  Rom-folk som tigger har ingen andre muligheter i Norge (utenom kanskje kriminalitet). Arbeidsmarkedet etterspør rett og slett ikke noe de kan tilby. Derimot er Romania, der mange kommer fra, ett av landene i Europa med størst økonomisk vekst. Her er det behov for mange typer arbeidskraft, og terskelen er lavere for å ansette analfabeter. Men for hvert år mennesker kan bo og leve av å tigge i Norge, vokser også denne økonomien fra dem. Du tenker kanskje «Hvorfor flytter de ikke tilbake da, om det er så mye bedre i Romania?». Svaret ligger i historien. Rom-folket har blitt forfulgt og jaktet på i århundrer. Hva tror du dette gjør med tilliten til omverdenen ?

  Løsningen på deres fattigdom ligger i å integrere dem i det moderne samfunn. Dette krever målrettede tiltak som gjør det særdeles mer attraktivt(nok til å overkomme kulturelle sperrer) å jobbe og utdanne seg enn å tigge eller bedrive kriminalitet. Samtidig må det også stimuleres til muligheter for denne folkegruppen i deres hjemland. Å forby tigging, spesielt i høykostland som Norge, er et viktig steg på veien.

  Ønsket om å tillate tigging for å hjelpe fattige er ufattelig kortsiktig. Send heller penger til en utvalgt veldedig organisasjon som arbeider for integrering av Rom-folk i sitt hjemland, da er du faktisk med på å utgjøre en forskjell.

  • Takk for folkeopplysning. Kan dere snart komme opp med noe nytt? Selvføgelig vet jeg at å gi dem penger ikke løser noen problemer annet enn der og da. Kan jeg spørre deg hvorfor du tror romfolket er blitt forfulgt? Hvorfor samene har blitt det? De svarte? Indianerne? Alle urfolk i verden? Det du kommer opp med er nok et argument fpr å liksom løse problemet på en «bærekraftig» måte, mens det det handler om er å slippe å se dritten her hjemme. Når dette er sagt, det er det brune grumset jeg vil til livs, men jeg har aldri krevd at noen skal gi dem penger.

 26. OMG!!!!!! reality check ja…!? når du sier dette håper jeg du er klar over at det er ikke de fattige som tigger i norge! de har f… ikke råd til å komme hit! tiggerene i norge er ORGANISERTE!!!!!! jeg er en av «bøndene» og vi har vel en 4-5 tiggere i min by. og de har faste plasser og kjøper boller og brus til lunsj! da trenger man ikke tigge! de blir også hentet og bringt av samme mannen hver dag! og etter bil og dømme er ikke han fattig, han sjekker jo tilogmed at de gjør «jobben» sin! det er og forblir snyltere! ! ! ! ja det finnes de som lider, men de er ikke her i landet. de er igjen i fattigdommen i bulgaria! snakk om å åpne øyner og ta en reality check: vi er verdens rikeste land! selfølgelig vil vi få en hær av «fattige» tiggere her i overflodslandet vårt, fordi vi har råd til å gi! eller har vi det? finnes mange norske som lever under fattigdoms grensen, får de hjelp? nei, for de kan jobbe! men kriminelle tigger mafiaer skal vi finansiere med våre blåøyde godtroende gavmildhet.

  og sven! dette er til deg!:

  GET REAL! sjekk litt info! jeg vet med sikkerhet( etter gjenfortellelse av en nonne som ha viet store deler av sitt voksne liv for å jobbe med fattigdom i «sigøyner» samfunn i bulgaria) de som er rike nok til å komme hit å tigge i et års tid, reiser hjem igjen som velstående. men de som virkelig er fattige lider i bulgaria! på toppen av allt, så er mange er uten oppholdstillatelse.

  så da spør jeg deg, Sven: skal Norge være et fri sted for all verdens fattige, fordi vi har vært heldige med tanke på naturlig resurser vi har? Skal vi liksom fø på et helt verdens samfunn fordi vi har råd?

  Jeg sier ikke at vi ikke skal hjelpe de som har vært mindre heldige en det vi har! Men poenget mitt her er: Fattigdom er et mye, MYE større problem ute i verden en her i lille Norge. Jeg er litt bereist og har sett virkelig nød, og de feite, velfødde tiggerene vi har her,som skummer fløten av vårt samfunn, DE LIDER IKKE!!!!!!

  ta deg en tur i slummen i krakow, eller i en flykting leir hvor som helst i verden DE lider på ortlig!!!!!! ikke som de her!

  For all del, fortsett å hjelp de som ikke har det så bra! MEN……Tenk over på hvem og hva du gir til! jeg gir heller 5000kr til amnisty enn 5 kr til en bulgarsk tigger!

  Jeg er ikke litt skuffet over din ignoranse, jeg er forbannet!

  Only a life lived for others is a life worthwhile.

  • Hiss deg ned. Jeg har ikke påstått at vi skal ta i mot hele verden her. Jeg vil bare forakten og hatet til livs. Og teksten din blir ikke mer viktig bare fordi du pøser på med uttropstegn. Jeg har reis ti slummen i mange deler av verden. Jeg har sett det meste, og det har gjort noe med meg. Vet du hva det er? Jeg har kort lunte for hat .

 27. Fra jeg var gammel nok til å tenkte har jeg synest synd på dem, og gitt dem penger. Jeg har sett at det eldre jeg blir jo mer endrer det seg, mesteparten sitter og har skilt og er rolige, men nesten alle jeg treffer på er klengete og masete og nekter deg videre, selv om du forklarer at du ikke har penger på deg eller tilbyr dem mat. Det har skjedd flere ganger med venner av meg, de satt og spiste, kom en dame bort og tigget om penger, de sa de bare hadde kort, og tilbad henne noe av maten deres, hun så på dem med avsky og begynte å skjelle dem ut. DET er forferdelig gjort av dem, tigger de ikke for å få penger til mat? og når de får det så skjeller de ut de som gir det og går sin veg?. De ga mat til ei som satt i kanten å var rolig, hun så på dem med store øyne og takket dem inderlig mye og nøt maten. Så er spørsmålet, hvis det skal vere lov å tigge… hvem skal få tilatelsen? de som går opp i fjeset på deg, pågående og utakknemlige, eller de som sitter i kanten og er takknemlige for hvert bidrag?.

  Jeg går så å si aldri med kontanter. Så jeg hater å gå forbi en tigger, for det gir meg utrolig dårlig samvittighet eller gjrø meg ukomfortabel. Vi får høre av mange, at de fleste som tigger har det faktisk bedre i sitt eget hjemland og har store hus, men hvem av de som ber om penger har det slik? Det gjør det vanskelig for meg å gjøre noe.

  Har så å si bare hat dårlige oplevelser med dem…

  • «hun så på dem med avsky og begynte å skjelle dem ut. DET er forferdelig gjort av dem, tigger de ikke for å få penger til mat? «
   Hvem er «de»? Skjønner ikke denne praksisen med å se på alt av tiggere som én stor ting.

 28. Er uenig i mye av det du skriver om tiggerne og forbudet, men skal la det ligge. Det jeg synes er trist er at du sprer så mye hat og dritt om bønder, landsbygda, ja faktisk de fleste av dine landsmenn. Hva er vitsen med det? Mener du at bønder er mindre verdt enn tiggerne? Hva galt gjør bønder, bortsett fra å dyrke maten du spiser?
  Husk også at for hver tigger du ser, er det hundre fra samme land som ikke hadde råd til å reise til Norge for å tigge. De er rett og slett så fattige at de ikke har noe annet valg enn å bli hvor de er.

  • Nå tror jeg kanskje du ikke leste nøye nok. Jeg er bondesønn selv. Ta det helt med ro. «bønder» er ikke det samme som bønder. Men det er en kjent sak og dekket av fakta at folk på mindre urbane steder er reddere for fremmede. Men jeg skjærer ikke ALLE over én kam slik de fleste her inne gjør med tiggere.

   • Jeg mener du ødelegger en i utganspunktet ålright sak med å være så negativ, som om du setter 2 grupper eller folk opp mot hverandre. Kanskje det ikke var det du mente, men noen har nok oppfattet det slik. Men jeg sjønner du er engasjert og det beundrer deg. Til slutt en liten ting: De land som har mest fattige er også de land som har mest korrupsjon. Landene som er korrupte har ikke nok penger til bekjempelse av fattigdom etter at korrupsjonen har tatt sitt. Det er der støtet mot fattigdom må settes inn – i det enkelte land. Få bort korrusjonen og alle vil forbli i sitt hjemland istedet for å dra på tiggerferd

 29. Tigging er ikke bare unødvendig, det er gjerne også svindel. Folk som i utgangspunktet kunne gjort noe, tigger fordi det er lettere. De spiller på sympatifølelse. De skaffer seg falsk sympati med en løgnhistorie på papp. Et fiktivt sykt barn i utlandet. Krykker som skal gi inntrykk av at et handicap hindrer dem i å jobbe, til de sprinter videre til neste tiggeplass.

  Så fint at vi får en lov mot slik svindel. Fattigdom drevet av latskap unnskylder ikke lureri. Det er ingenting spesielt med romfolk, annet enn at noen av dem spesialiserer seg på tiggesvindel. Det er ingen forskjell på romfolk og f.eks. polakker. Fattige kommer hit fra hele østblokken i håp om å tjene bedre her. De har alle samme problem som romfolk – kan ikke språket og kulturen, kjenner ingen her. Men alle de andre satser på å jobbe. De starter gjerne med dårlige jobber, og ettersom de lærer mer om språket og landet, tjener de litt bedre også. Hvorfor skal romfolk få lov til å sette seg ned med en kopp og et falskt skilt og lure folk? Det er ingen vits i!

  Folk kan komme hit i landet for å arbeide eller feriere – uansett får de forsørge seg selv på et respektabelt vis.

  • Selv er jeg 70, pensjonist men jeg legger en slant i koppen fra tid til annen. Hvordan kan du påstå at jeg blir lurt ?

 30. Ser at veldig mange skriver om demokratiet i Norge, at det er ensbetydende med at flertallet bestemmer. Hvilket flertall? JEG har ikke fått stemme JA eller NEI til tiggerforbud. Ingen jeg kjenner har heller fått det. Så hvem er dette flertallet? Tydeligvis er det SP som har gått i bresjen for dette forbudet. SP vant ikke valget, altså FLERTALLET/demokratiet har ikke stemt SP opp og frem, så hvordan har det seg at deres politikk vinner frem på denne måten? Hvilket flertall har partiet «overbevist» om å gå inn for tiggerforbud?

 31. Kjære Gud, bevar meg for Senterpartiet. Det er ingen grenser for hva dette partiet får seg til å vise av ubarmhjertighet og kynisme, enten det gjelder dyr i bur,tyne husdyra til det siste, skyte ut alle rovdyr eller nu, forby noen av de mest sårbare av oss å skaffe seg noe å spise. Det er merkelig at det skal være opprørende å se at der er mennesker som lider i sin eiendomsløshet. Har vi så lite å dele?
  Helga R.

  • Hei Sven, dette er forkledd nazisme…Norge for nordmenn…alle kunne havne i en slik situasjon hvis vi var født på et annet kontinent. Ekkelt!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s