AUGUST

IMG_0043

August, der kom du. Som alltid litt uventet.

Særlig etter en febervarm sommer som i år. Men du er fin, mer enn fin, august. Du har ikke så mange krav i deg der du hvisker at jeg skal hente fram en varm genser til kvelds mens du farger himmelen til mørk blå fløyel. Der juli befaler lykke, iskrem og jordbær med skyer av krem er du mer stille. Du er som det diktet som hentes fram i kveldsdugget når skyggene helt umerkelig er blitt lange og det lukter sorg i skogen. Du kan fremdeles være sommer, men du har regn i den lette overgangsfrakken. Fine august.

Sommeren er best om vinteren når alt håp om vår er borte og lyset er en blodrød strime håp ute i horisonten. Da er veps og lunken saft glemt, for iskremen smelter aldri i sommerdrømmen. Glemt er køer langs E6, regnbyger og mygg. Juli kan være en prøvelse for nervene der den kommer med krav om lykkemeldinger på Facebook der du skal stå smilende på en fjelltopp i Fjellreven-couture eller ligge brun, tynn og vakker på en strand langt hjemmefra.

Det er alt dette du frir oss fra kjære august, du som er mor til september og bestemor til kalde oktober. Nå er det lov å la bilringene henge, lov å tulle seg inn i den trygge frakken, sette seg i den gode stolen, lese tykke bøker og drikke te. Gå langs veiene der det lukter friskt og godt under høy himmel og lav sol.

Velkommen i år igjen!

Men jeg vet, om tre fire måneder forbanner jeg vinteren og lengter til vår og sommer. Og da august, er du aldri i mine tanker. Du, verdens mest tålmodige elsker.

Reklamer

2 kommentarer om “AUGUST

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s