GRESK MED EN ITALIENSK TWIST

IMG_0313

Man skal ikke betro folk sine hemmeligheter, men her er en av mine.

På den lille øya Symi, klemt mellom Rhodos og Tyrkia ligger et gammelt herskapshus helt nede på kaia med utsikt til en vakker bukt. Det ble gitt i gave til en datter av en sjømann på 1700-tallet som levde high life der, men som med så mange vakre hus ender storhetstiden med ruin. I dag drives huset av en italiensk familie fra Roma. Herkspashuset er satt tilbake i sitt opprinnelige stand og er blitt et snasent lite hotel med 15 rom som alle er unike.

IMG_0035

Jeg ligger her på en dronningseng med skoddene igjen og hører gressoppene synge oppe i hellingen bak huset, havet skvulper noen meter unna og her er det gratis wifi og frokost på italiensk porsleen inkudert. Jeg har kommet hit i mange år, men aldri skrevet om det på denne bloggen fordi jeg ville ha det for meg selv. Dette er et sted du tar med kjæresten på en stille ferie, eller for å bearbeide en sorg, som jeg for øyeblikket gjør. Her er det ikke badeland eller ferdigpizza, her koker maten langsomt på ovnen, og mor står på kjøkkenet i huset ved siden av der familien også driver La Vaporetta. Så, dette er ikke stedet for guttegjenger og oa hela natten eller familier med unger som løper opp og ned trappene med Kaptein Sabeltannsverd. Her er det stillhet og ro, kontemplasjon og når kvelden senker seg og cruiseskipene legger fra kai er Symi den største idyllen i det greske hav.

IMG_1103

For det meste er det italienske, franske og amerikanske gjester her.
Litt kulturelt tilsnitt er det ved de fleste som kommer hit. Og noen Dolce Gabbaba-hippier med penger i banken. En sommer gikk jeg rett på Paul Auster nede i froksostsalen, et rom som er som et eventyr i seg med høy himling og vakre Chesterfieldsofaer, speil og antikviteter. Vertskapet er sofistikert avslappet, litt smårocka og litt korrekte.

Du kan ikke bli annet enn lykkelig når sjefen står i døren og hilser deg med: Velkommen hjem Sven!

En kommentar om “GRESK MED EN ITALIENSK TWIST

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s