KOM DEG VEKK FRA MIN SIDE!

siv_jensen

Jeg har en blogg og en Facebook-side. Jeg er litt halvhjertet av og på på Twitter, jeg har en hjemmeside, og på alle disse stedene er det jeg som setter dagsorden og bestemmer hva som får slippe gjennom.

Om jeg kritiserer en politiker for hennes politikk står det for egen regning, men når noen kommenterer og sier: «Den feite stygge kjerringa i den ukledelige blå drakten har ingenting i poltitikken å gjøre!» så svarer jeg: «Kom deg vekk fra min side!»

For om jeg lar den replikken stå ubesvart vil jeg kunne tas til inntekt for at det er ok å mobbe politikere for at de f. eks er tykke eller lite flinke til å kle seg. Jeg liker å ha det rent og ryddig i eget netthus, jeg vil ikke ha dritt og møkk fra folk jeg nesten ikke kjenner. (Man kan jo av og til spørre seg hvorfor man i det hele tatt er på Facebook)

Jeg har også et filter i kommentarfeltet på wordpressbloggen min, jeg leser og bestemmer selv hva jeg slipper gjennom. (Noen ganger slipper jeg gjennom noen groteske ting fordi folk nekter å tro hvor hardt det kan gå for seg på nettet, men da kommentarer som går utover meg selv.) 

Jeg er ikke politiker, jeg er dramatiker og skuespiller, er en small size offentlig person, men jeg vet at det jeg skriver leses av veldig mange. Jeg har en stor gjeng følgere som mine «fiender» kaller «menigheten», og en ytterst liten gjeng som passer på at jeg «ikke går over streken» – hvor nå denne streken måtte befinne seg, men som regel befinner den seg rett over midtstreken på høyre side.

Men jeg har tilgode å mobbe folk for utseende, legning, trosretning eller andre ting som ikke vedkommer en saklig debatt.

Jeg kan være rasende eitrende forbannet på Siv Jensen, men det ville aldri falle meg inn å bruke hvordan hun ser ut eller kler seg som middel for å fremme et politisk poeng. Jeg ville heller ikke bruke det at vår statsminister ikke er syltynn som et argument for å underbygge at jeg er uenig med henne politisk. Slikt skårer du ingen poeng på, det tar bare fokus vekk fra det  du vil ha fram, og du fremstår som totalt useriøs. Selvfølgelig er det lov å spisse en tekst, bruke ram humor og en tøff snert, men et sted går grensen. Du skal ikke tråkke på folk som privatpersoner. De fleste mennesker er hyggelige når du treffer dem IRL.

Jeg har slettet mange «venner» på Facebook i det siste.

Jeg vil ikke ha folk som tolker det at jeg for tiden jobber aktivt for å hjelpe barna i Gaza dit hen at de tror at de kan skrive hva det skal være om motparten i konflikten, jeg nekter å la folk som skriver: «Slipp ei diger atombombe over Israel, så er vi kvitt de jævla jødene!» ha tilgang til mine sider på internett. For jeg «hater» ikke jøder selv om jeg står på for uskyldige unger som lider i en meningsløs krig. Av og til får jeg PM fra folk jeg har slettet: «Hvorfor?» Da svarer jeg rett ut: «Ikke spre dritt og møkk på min side, ikke flytt inn og sett i gang et spetakkel, siden er min, og vær saklig. Du er ikke saklig, så gå vekk!» Det funker alltid. 

For øyeblikket har vi Frp-politikere som lar de verste ting stå på FB-sidene sine. Ja, de mest groteske utsagn får stå i dager og uker. Og jeg fatter ikke hva de tenker på eller med?

Rett etter 22. juli-terroren lot en Frp-politiker dette stå helt til politiiet eller hvem det nå var stengte siden hans:

«Jeg håper at det er Jens Stoltenberg som er drept i regjeringskvartalet!» Dette utsagnet er langt forbi ytringsfrihet og burde vært straffeforfulgt. 

Og nå er vi midt i en ordkrig mellom AP og Frp som handler om nettopp dette. Fansen til denne politikeren hetser Hadia Tajik med alle mulige grove ord og og beskyldninger. Og når Frp-politikeren blir konfrontert med det tar han som alltid offerrollen i god Frp-tradisjon. For alt som ikke går i det partiets favør er en «svertekampanje», noe de fleste oppegående mennesker skjønner at det ikke er. Og det sier seg selv; når partilederen ikke tar til orde, kan det bare tolkes på en måte: I Frp støtter vi folk som skriver de mest groteske ting om andre på nett, eller? Jeg går gjerne i diskusjon med dem om det om de eventuelt har andre grunner til ikke å gripe inn.

Hadde Frp hatt litt guts og ryggrad hadde de gått ut til sine velgere og sagt:

Vi kan ikke tillate at dere skriver slike ting på våre folkevalgte politikeres sider. Vi må alle forholde oss til lov og rett, respekt for andre, og god gammeldags folkeskikk. Bare om de gjør det vil de kunne redde ansikt. Men jeg tror neppe de kommer til å gjøre noe slikt. For Frp er så lett å gjennomskue. De er litt slik: Vi legger en snøball på toppen av en skrent, gir den et lite dytt når alle ser en annen vei, så tar velgerne seg av resten. Og når folket sitter der med skjegget i postkassen så griper man til det gamle gode kortet: «Nå må vi få litt abreidsro her, vi har tross alt bare sittet i regjering i åtte måneder!»

Har ikke de åtte månedene vart veldig lenge nå? Tror trollene snart må tas med keisersnitt! Gud skje lov at Frp ikke er et parti for folk flest.

Folk flest driver ikke med slikt.

15 kommentarer om “KOM DEG VEKK FRA MIN SIDE!

 1. Veldig bra! Fint å lese at du tar tak i slike meningsløse kommentarer også. Det er direkte ubehagelig å lese alle de grusomme tingene som folk lar seg skrive i diverse kommentarfelt rundt om på nettet.

  Ytringsfrihet er en ting. Hetsing er noe annet.

 2. Bare en ting å si: Takk!!!!

  Deler dette med mine venner, så flere kan lese disse kloke ord!!

   • ?
    «Rett etter 22. juli-terroren lot en Frp-politiker dette stå helt til politiiet eller hvem det nå var stengte siden hans:

    «Jeg håper at det er Jens Stoltenberg som er drept i regjeringskvartalet!»»

 3. Meget godt formulert! 🙂

  …men, ikke for å være en pedantisk kødd, altså – det er bare at resten er så bra… Altså; i avsnittet hvor du siterer det FrP BURDE sagt, kunne du gjerne lagt inn en linje mellom «folkeskikk.» og «Bare». Om jeg har forstått avsnittet rett, selvfølgelig.
  Da blir det bedre flyt. 😉

 4. Jeg er på twitter veldig mye og twittrer mye. Det er utrolig hva folk får seg til å si , eller rettere sagt tømme kloakken sin. Og det finnes ikke noen kultur/religions grenser for disse, de kommer fra hele verden og alle slags tro/kultur. Om verden består av så mange mennesker som har slik oppførsel, så forstår jeg godt hvorfor vår planet aldri har vært noe fredelig paradis. Det er rett og slett så mange råtne mennesker som sier så mye fælt og hater så indelig at jeg bare blir oppgitt. Bra artikkel du har skrevet. Stå på

 5. Hei, jeg heter Rosanna Padoin, på min FB side er jeg i svart pga omstendigheter du sikkert kjenner til. Men jeg er den eneste i verden som heter dette så du kan vite hvem jeg er. Jeg spør meg om du hadde til hensikt å lure meg, med det pene bildet av vår finansminister. Dessuten den flotte råe tittelen, Kom deg vekk fra min side! Men da jeg leste ditt innlegg forstod jeg sånn midt på at du tok min hjerne og ledet meg et annet sted enn da du i begynnelsen tok tak i mitt hjerte og ledet meg et sted jeg nikket igjenkjennende til! Jeg satte inn AP istedet for FrP i teksten og det funket bra nok det også!

 6. @Tine: At en Frp-politiker lar et utsagn stå på sin side betyr ikke nødvendigvis at vedkommende har skrevet det selv. Men politikeren valgte å la det bli stående – i motsetning til hva svenhenriksen akter å gjøre.

 7. Mye kloke ord men hadde satt pris på en større saklighet om FrP. Det er faktisk mange av oss FrP’ere som er saklige og ikke ønsker å skade andre. Det er slitsomt for oss å ha tilhengere som ikke akter å respektere skillelinjen mellom hets og saklig ytring!

  Mvh.
  Joacim Flesjø Grønberg
  Leder Rygge FrP

  • Er fullstendig på det rene med at alle i Frp ikke er slik, derfor er det ønsket med mer saklighet fra Frp rundt dette om dere krever å bli tatt seriøst og bli beskrevet på en saklig måte. Dere tiltrekker dere mange tullinger. Why is that? Takk for svar.

 8. Tilbaketråkk: Bodø Nu » – Jeg vil ikke nøle med å kalle henne rasist!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s