LA DE SMÅ BARN KOMME TIL MEG OG HINDRE DEM IKKE.

IMG_4307

I fjor, en ganske vanlig kveld, vi sitter som sedvanlig foran flatskjermen. Fire norske partiledere stiger frem, bleke og slitne etter dager med endeløse forhandlinger. Norgeslandet har fått en ny samarbeidsregjering. Høyre og Frp ved roret, Venstre og Krf som støttepartnere. Noe er vunnet, mye er tapt.

Vi som beveger oss i det teatrale feltet, som lever av følelsesmessig kirurgi kan lett se på ansiktsutrykk og kroppsspråk at dette ikke har vært enkelt, ei heller særlig troverdig. Men disse fire smiler tappert, skuta er på vannet, dette skal gå fint. Men nei, det hele ser ut som en paranoid scene i et Shakespeare-drama der hoder kan rulle og løfter kan bli brutt når som helst. Og her er vi, et godt år etterpå. Og nå er det meste tapt.

Høyres velgere er i småsnurte over mye. Frp’s velgere er skuffet og fosser over av raseri over at det ble ikke billigere bensin eller mindre skatt til de som trodde de skulle få det, ei heller mindre bompenger. Det liberale Venstre har skuffet sine velgere stort på mange måter, og Krf står med buksene nede mens hundrevis av lengeværende asylbarn kastes ut av landet.

For det var nettopp asylbarnas rett til å få sine saker skikkelig behandlet som gjorde både Krf og Venstre til valgets store moralske vinnere. Nå er døra ut av landet vidåpen, og sist onsdag ble f. eks 40 barn som aldri har vært i Nigeria satt på et fly sammen med foreldrene sine og sendt dit. Dette sørgelige sviket overskygges av at statsbudsjettet lanseres som om det var Apple som er i ferd med å lansere en ny iPhone.

Den sittende regjering er som en storfamile der alle hevder sin rett til å bestemme hva som skal serveres til middag, men det er de to som sitter i høysetet på hver sin ende av bordet som vinner. Jeg kan ikke se annen løsning enn at de to minste familiemedlemmene Venstre og Krf reiser seg og går fra bordet, så får de to storesøstrene greie seg som best de kan.

Nå er det ikke noe nytt med brutte løfter innen politikken, det har både AP, SV og SP drevet med i alle år. Ingen får til alt de lover eller håper på. Så jeg er ikke rystet over det. Det jeg er rystet over er at små uskyldige barn brukes som et middel til å komme til makten. Asylbarna ble brukt for alt det de er verd for å sanke velgere, til å få sympati og for å vise at man bryr seg om små mennesker uten rettigheter.

Og nå kastet de ut av landet mens fokus er helt andre steder. Det er stygt, det er umenneskelig og det er hjerterått. Og jeg tror de aller fleste av oss som har hatt sympati for både det ene og det andre partiet vil slite hardt med å bestemme oss for hvem vi skal gi vår stemme til ved neste valg.

For som sagt, et brutt løfte eller to kan vi leve godt med, men ikke at levende små barn brukes som lokkemat for å danne regjering.

Og hvert fall ikke fra Krf som påstår seg å være kristne. Så reis dere fra bordet småtøser før dere mister ansikt helt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s