HANNE NABINTU HÆRLAND, DU TAR FEIL!

doc_11_1

Norges Barbara Cartland aka Hanne Nabintu Herland er stadig uten og hisser på seg det norske folk.

Som religionshistoriker og medieorakel mener hun å vite at norske kvinner er frekke og sure, at feminister er en uflidd gjeng sinte kvinner som hater menn. Hun maner alle kvinner til å dyrke sine menn, se det positive i dem og ikke være så egoistiske. For er det ikke alle kvinners hovedoppgave å behage sine ektemenn? snerrer hun.

Denne bloggen er skrevet på grunnlag av et snart tre år gammelt intervju med henne, men hver gang hun er i media, og det er ganske ofte, blir jeg rystet av hennes steinaldermeninger.

Det er skremmende at en kvinne som ikke forstår likestillingens fordeler får så mye plass i media. Selvfølgelig skal hun ha et poeng for at det finnes noen sure og frekke kvinner som mener det er comme il faut å mobbe eller kritisere menn, på samme måte som det finnes mange menn av samme sorten. Men alt det hun skriver om feminisme og likestilling er tuftet på holdinger som var vanlige i den tiden da «mor bakte og far leste avisen», litt sånn MadMen «Det er søtt at du har en jobb, men du er først og fremst hustru og mor!» Men kvinners hovedoppgave er alldeles ikke å behage mannen. Som kvinne eller mann er det alles hovedoppgave å finne sin plass som menneske, utvikle sine talenter osv. Nabintu Hærland har heller ikke fått med seg at det faktisk også er mange «moderne» menn som er feminister.

At kvinner som kaller seg feminister er noe dritsure kjerringer som går uten BH og ikke barberer seg under armene, brenner pornobalder og egentlig er lesbiske er seiglivede myter selv i dag. De fleste feminister kjemper for likeverd for alle, ikke bare for kvinner. Jeg er selv feminst og ser ingen grunn til at jeg ikke skal være det. Jeg mener at alle har krav på å leve sitt liv som de vil, for feminisme er kampen for frihet, ikke en vendetta mot menn som kjønn.

Men fra et kristenfundamentalistisk ståsted som Nabintu Hærland forfekter kan jeg godt forstå at hun synes Norge og resten av vesten er i ferd med å gå av hengslene der hun sitter oversminket og stylet og lirer av seg sin skrekk. Nei, jeg skal ikke mobbe henne for det – det er helt lov å være både stylet og oversminket, også som feminist. Selv om jeg kan irritere meg grønn over at «topp-kvinnelaget» i Norge satt på Twitter og mobbet Pamela Anderson da hun var gjest hos Skavlan! Hvorfor gjør dere det? Er ikke feminisme kampen for å være den man vil? (Et halvt poeng til Nabintu Hærland der)

For ja, det finnes en streng justis i enkelte «kvinne-miljøer», ikke for mye sminke, ikke for langt bleket hår etter fylte femti, ikke for store øredobber eller osv. Og da bikker det motsatt vei enn hos den jeg nå kritiserer. Er dere med på den? (Jeg har nok hørt dere på «jentekvelder» fordi der er alltid en to tre homoer på gjestelisten,  for hvilken vellykket kvinne har ikke en homo på slep, det er jo så i tiden?)

Slik jeg ser det er Nabintu Hærland et menneske som vil ta verden tilbake til et sted vi ikke orker å huske. En tid da kvinner slet seg helseløse for å bli den perfekte husmor. Der hun satt nysminket og velkedd med maten på bordet og kysset mannen lett på munnen og hvisket: «Er du sliten pus?» mens han ble lagt på sofaen med avisen etter at hun hadde hentet tøflene hans og sørget for at han ikke ble forstyrret av de støyende barna etter en lang og utmattende arbeidsdag.

Så Nabintu Hærland, du tar feil i det meste. Vi jobber for å frihet til å velge den livsmodellen som passer oss best. Og det er ikke horder av sinte feminister som stikker kjeppene i hjulene for resten av verdens kvinner. Men at det finnes drittkjerringer og forstokkede MadMen enkelte steder skal jeg være hjertens enig i. Men her i huset er vi to menn, en gruppe som ikke er med i din verdensanalyse HNH. Vi sitter her stylet og lekre, vi har laget maten sammen, og nå skal en av oss ut på kjøkkenet for å slå sammen en formkake, mens den andre sitter og skriver dette. Lenge leve friheten til å være den man vil! Men altså, å mekke på bilen får mannen min ta seg av, det finnes visse grenser 🙂

3 kommentarer om “HANNE NABINTU HÆRLAND, DU TAR FEIL!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s