SLAPP AV, VI SKAL BARE…

400806_10151117203363224_1690863561_n

Folk flest, hvem nå det måtte være, er ikke dumme.

Folket er smarte, smartere enn før i tiden da informasjon og nyheter gikk mye saktere enn nå. For det var lettere å slippe unna med halvsannheter før vi fikk internett, som har en utkrøpen, djevelsk evne til ikke å glemme. Selv det minste feiltrinn ligger lagret, og bordet fanger, alle gamle synder ligger bare et klikk unna. Derfor er det fullstendig naivt av sittende regjering å tro at det kan kalle folks skepsis for «føling» og attpå til si: «Slapp av, slutt med denn følinga, vi skal bare..»

Jeg stoler ikke på folk som sier at de «skal bare» justere litt her og litt der.

Særlig er jeg skeptisk til den unge fremadstormende «blårussen» som er eldre enn Kåre Willoch både i sinn og klesdrakt. Som mener at denne streiken som de rødgrønne påtvinger sine undersåtter er «fullstendig meningsløs» – det harseleres til og med at det har gått ut et skriv fra høyborgen på Youngstorget om at alle må møte med faner og flagg klokken to ellers vil det gå dem ille.

Vel, jeg har ikke mottatt noe skriv, stensil-maskinen har vært helt stille i de siste dagene. Og da jeg gikk ut i gatene i min lille by da streiken startet var gatene fulle av folk som ikke vil at det skal tukles med arbeidsmiljøloven. Jeg tror alle disse la ned arbeidet høyst frivillig, for på samme måte som at det foreligger tullevitser om at hele Norge for tiden går til helvete på grunn av mulla K og storsalg av arvesølvet, fronter blårussen en vits om at vi på venstresiden er noen nikkedukker for Youngstorget som ikke kan eller tør tenke selv. Det kan vi, og det har dagen talt sitt helt klare budskap om.  Folk flest er ikke dumme, sorry blårussen, der bomma dere – igjen.

Det er farlig å tukle med arbeidsmiljøloven. 

Vi som har vært i arbeidslivet lenge vet det. Om du åpner opp for deltid og korte kontrakter vil mange arbeidsgivere lene seg på det. Og det vil bli mye vanskeligere å få en fast jobb, og har du ikke det vil ingen banker gi deg et banklån for å kjøpe egen bolig. Slik sluses flere tapere inn i samfunnet.

I min bransje ser jeg store talenter gå på korte kontrakter i årevis. De tør ikke etablere seg, tør ikke stifte familie fordi økonomien er for usikker. Derfor har jeg sett mange flotte arbeidshester dø hen i fortvilelse fordi de aldri kommer helt inn, og aner ofte ikke hva de gjør i neste måned. Og om man løser enda mer opp på lovverket vil alle de som allerede går på korte kontrakter ha enda mindre sjanse for å kunne få en fast stilling. Samt at det vil gå ut over kvinner. Og folk med innvandrerbakgrunn.

Det er derfor vi reagerer, ikke fordi vi er hjernevasket av en slags venstrevridd propaganda, vi ser med åpne øyne hva som skjer med disse politkerne ved roret. Men hva kan man vente når vi for tiden har en finansminsteren som ikke engang kan komme med et klart svar om hun støtter eller ikke støtter menneskerettighetene.

For å tukle med lovverket rundt folks rettigheter i arbeidslivet er det motsatte av solidaritet. Det er det motsatte av å ruste opp Norge mot en mer usikker fremtid. Det er det motsatte av «mennesker, ikke milliarder», det er det motsatte av alt jeg tror på for dette landet. Men man bør ikke hisse seg opp over alt mulig, enig i det. Ta gjerne Flytoget, det kommer verken til å gå sjeldnere eller seinere om det selges, men ikke kødd med arbeidsmiljøloven. Da blir det krig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s