DEN KRIMINELLE ENKENS SKJERV.

IMG_1607

Nå skal ingen ting forskutteres, men i dag kom nyheten om at den sittende regjering fremmer et lovforslag om at de som gir til tiggere eller hjelper folk som tigger skal straffes med bøter eller fengsel.

Jeg tror neppe dette lovforslaget får særlig gehør om/når det legges ut til høring i Stortinget, men bare at det kommer på bordet er direkte skremmende.

Det første jeg tenkte da jeg hørte det på radioen i morges var:

Hva er det som skjer med Norge? Og: Hvilken utkrøpen hjerne har klekket ut et slik forslag?

For dette strider mot alt vi tror på som nasjon der vi fronter menneskerettigheter, frihet til å ytre seg og andre demokratiske rettigheter. Nå sitter jeg her og tenker: Jeg går gjerne i fengsel for å ha hjulpet noen i nød. For å hjelpe noen som trenger det er noe av det edleste et menneske kan gjøre.

Min salige mormor sa alltid: Det kommer ingenting inn i en lukket hånd.

Det er noen kloke ord jeg har levd etter i hele mitt liv, og det kommer jeg til å fortsette med uhavhengig av hva stupide politkere kommer til å gjøre av tilpassing av norske lover.

For dette handler ikke om at man vil tigging som fenomen til livs. Det handler om at de sittende politikere vil bli kvitt en folkegruppe, nemlig romfolket.

Og det handler ikke om borgernes godhet, ikke om at Shirley som går rundt i Glasshuset i Bodø og samler inn penger skal havne i fengsel. Det handler heller ikke om at jeg slenger noen småpenger i pappkruset til en tigger på gaten og at jeg skal straffeforfølges på grunn av det. Dette er nok en fordekt måte å bli kvitt elementer noen av oss ikke vil se på våre hjemlige fortau i by og bygd. Så hva skal en stakkers politiker gjøre annet enn å forsøke seg på et skudd i blinde?

Dessuten synes noen av de sittende politikere at menneskerettigheter er en pest og en plage.

Og på grunn av disse kan man ikke bare pælme hvem det skal være ut av landet bare fordi vi ikke liker dem. Derfor er det så vanskelig å bli kvitt Krekar, på samme måte som man ikke kan gjøre som f. eks i Hellas der politiet spyler tiggere med brannslanger, lemper dem opp på et lasteplan og kjører dem vekk fra folk flests åsyn, eller setter dem på en båt og skyver fra, ja, om man da ikke vil bryte menneskerettighetene. Så dette lovforslaget er nok en act of panic når intet annet nytter.

Det er gledelig å ha sett den massive motstanden mot dette på nettet i dag.

Folk er rasende. En annen ting som er gledelig at dette er nok en spiker i kisten til de som styrer i maktens korridorer. De blå datt under 30-tallet på dagens meningsmåling. Kjør fanfare! Og kudos til folk flest, med noen få unntak!

En kommentar om “DEN KRIMINELLE ENKENS SKJERV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s