DE SOM TØR DER ANDRE TIER?

IMG_4281

Jeg leser hele tiden om disse som «tør der andre tier», men hva er det de tør, og hva er det de andre tier om?

For tiden har vi tre «popstjerner» i norske medier. De er Per Sandberg, Christian Tybring-Gjedde og Hege Storhaug. De to første klager over at de blir kneblet selv om alle kameraer og mikrofoner til stadighet er rettet mot dem. Og Hege Storhaug mener hun tør mye, men tier om mye av det hun burde våge.

Når man mener mener seg å «kalle en spade for en spade» må man også finne seg i at andre stikker spaden under egen retorikk og rister den fra hverandre i lyset. For ja, en spade er en spade er en spade, men man kan ikke gjøre løgn til en spade bare for å fronte egen agenda? Eller jo, i Norge i dag kan man faktisk det, for motsvarene får ikke like stor plass i medielyset som ensidig retorikk som disse tre driver med.

Men de fleste som kritiserer disse tre kaller også en spade for en spade, og de tør også der mange tier, men dypere analyser selger ikke aviser lenger. Det er de med størst lydnivå på roperten som får mest plass.

Om jeg skulle tørre der andre tier og skrive at «nordmenn er noen egoistiske late og fremmedfiendlige slabbedasker» ville jeg få et massivt hat mot meg. For hvem vil bli skåret over én kam? I hvert fall ikke fem millioner nordmenn som bruker ytringsfriheten som sitt private våpen. Se der, nå skar jeg alle over en kam, shame on me! Men på den andre siden får de som tør der andre tier lov til å si «vi vet jo alle at muslimer stort sett kun bringer med seg problemer til dette landet..!» mens fansen jubler.

Konsensus i Norge er smal og streng. Over til noe nesten helt annet.

Jeg våget meg på å ironisere litt om nordmenn som satt fjetret foran flatskjermene sist søndag da eks-fyllekjøreren Petter Northug «reiste seg og ble en voksen mann» og sopte med seg gull eller gull. Det skulle jeg ikke ha gjort, for man tør ikke der andre tier om sport! I Norge er sport like hellig som taco og Grandiosa, for disse tre er ryggraden i vår unike kultur, og nåde dem som prøver å snike inn noe annet over grensen.

Vel, vi trenger løse kanoner på dekk. Men det er synd at ingen tør det folk virkelig tier om. Og de få som tør blir kneblet. Når noen sier fra om overvåkning eller annet snusk blir de statsfiender eller terrorister. Selv ble jeg kalt landsforræder fordi jeg står på SV’s liste ved kommunevalget til høsten. Jeg synes ikke denne meldingen er særlig modig. Jeg ble ikke provosert. Jeg måte knise litt. Men så lever jeg jo i et land der mange hevder sin rett til å si «negerbolle» siden de for lov til å si «hvitløk» der de kjører den så famøse ytringsfriheten foran seg. Og da spiller det jo ingen rolle at en politiker blir skutt på åpen gate i Russland fordi han tør der andre tier og taler Kreml midt i mot?

Nå skal jeg også tørre der andre tier: Hege Storhaug er en livsfarlig dame som skaper mer splid enn fred! Kjør debatt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s