NORGE ER ET TUNGT LASTET CRUISESKIP. FULLBOOKET.

IMG_4662

I løpet av de siste dagene har kommentarfeltene konkludert:

Vi må hjelpe folk der de er. Om det er i Syria, Libya, Libanon eller midt i det blå Middelhavet spiller ingen rolle. Hjelpe folk i nød der de er, ferdig snakka!

Jeg har lest de mest vidløftige forslag om hvordan dette skal gjøres, sett regnestykker som forklarer meg at vi får mye mer igjen for pengene om vi ikke tar folk hit, men i stedet går inn i f. eks Libya der det råder 100% kaos og bygger «påskostede» asymottak der. For selvfølgelig handler det om å få mest igjen for pengene. Selv folk i nød eller som holder på å drukne ute på havet skal ut på anbud. Hva lønner seg mest? Alle disse idéene kommer fra folk som ikke tør å si rett ut: Jeg vil ikke ha de folka inn i mitt land! At vi selv var med på å bombe Libya sønder og sammen for å gjøre det om til et «demokrati» er ikke med i dette verdensbildet/regnestykket.

Gjengangeren er: «Skal liksom alle disse flyktningene komme hit til Norge?»

Man må jo klø seg litt i hodet av dette spørsmålet. Det er ca 50 millioner mennesker på flukt i verden i skrivende stund. Det sier seg selv at alle disse ikke kan komme til Norge. Men om du skriver et positivt ord om folk i nød får du høre at du er et «naivt følelsesstyrt fjols» som mener at folk skal få løse billett på ei ferge fra Libya og ta seg oppover Gudbrandsdalen og det som verre er uten pass eller papier. Vel, jeg kjenner ingen som mener det selv om jeg tilhører den forhatte venstresiden som kjører landet på rævva og mener at låvedøra til Norge skal stå vidåpen for alle som har lyst til å slå seg ned her.

Norge er for tiden et fullbooket cruiseskip der alle lugarene er opptatt.

Det finnes ikke en ledig seng eller kott ledig. Ikke en velvillig madrass verken på Hemnesberget eller i Vardø. 5000 sitter og venter på å bli flyttet ut i kommuner som ikke vil ha dem. De vittige Hardyguttene i den blåblå fløyen i norsk politikk mener at siden Petter A Stordalen er ute på sin PR-turné i falsk og kynisk godhet kan jo likegodt ta dem inn på sine fjonge hoteller, den posøren! Han fyrte jo av et løfte om 1000 hotellrom på direktefjernsyn her om dagen, gjorde han ikke? Og det er jo utrolig hvor mange man kan få stuet inn på et rom? Frokosten er både sunn og økologisk også, kanskje litt crossover asian/muslimsk – jeg siterer kommentarfeltet. Man flåser og skoggerler mes skipet seiler videre.

Med kalkulator i hånd sitter gutta boys på soldekket og vipper med lakkskoen og leter etter løsninger for å finne ut av hvordan dette skal ordnes uten at noen drukner, for et sted går grensen. Men hit skal de ikke. Dette er vårt soldekk, og her er det bare førsteklasses-passasjerer som har adgang. For er det ikke mye bedre at vi «oppbevarer» disse folka utenfor Europa? – sitat fra kommentarfeltet igjen.

Jo, om man tenker at dette bare er tall som kommer opp i displayet på en kalkulator og ser helt klinisk på det hele så spiller det jo ingen rolle hvor de oppbevares. Gjerne på en ekstern harddisk for meg. Men det er bare det at det som skal «oppbevares » er mennesker. Og det er det som gjør denne saken så vanskelig. For man er jo dannet på soldekket? Se her, der kommer det mer prosecco! Nei, skulle du sett, på en vanlig mandag?

En kommentar om “NORGE ER ET TUNGT LASTET CRUISESKIP. FULLBOOKET.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s