KARMA IS A BITCH ONLY IF YOU ARE.

960x

Nina Karin Monsen (NKM) fornærmer hele min eksistens.

Tross det forsvarer jeg at hun fikk Fritt Ord-prisen i 2009. Jeg forsvarer det fordi jeg tror på ytringsfriheten, og NKM mener ting som svært få er enige i, og det er slike marginale stemmer Fritt Ord skal støtte. Ytringsfriheten er til også for stemmer vi ikke liker.

Det utelukker ikke at jeg er rasende på NKM for hvordan hun ser på meg som en homofil mann som har levd i et snart livslangt partnerskap, dog ikke papirmessig forankret. NKM mener jeg er et laverestående menneske og at den kjærligheten jeg føler for min mann ikke er like verdifull som den hun føler til sin mann. Hun mener også at den ekte kjærligheten kun kan oppstå mellom mann og kvinne, og at det er i den konstellasjonen barn skal fødes og oppdras. I følge henne er dette den eneste og den sunneste samlivsmodellen.

Jeg er fristet til å spørre NKM:

Hvordan kan det ha seg at de fleste av oss homofile og lesbiske er vokst opp i denne modellen? Og hva er det med den som gjør den så sunn? Den må da «ta inn vann» et sted når det er de heterofile som produserer flest homofile og lesbiske? Hva skjer i ditt perfekte lykkeland når så mange laverestående mennesker blir satt inn i verden? Vel, jeg forventer intet svar på det.

Mitt liv er mitt liv. Ditt liv er ditt liv NKM. Jeg kunne ikke falle på å si at det livet du lever er mindre verdt enn det jeg lever. Det kan også hende at du er en hyggelig dame over et glass vin eller en kopp kaffe, så jeg skal ikke komme med karakteristikker av deg, jeg har aldri truffet deg. Men slike mennesker som deg skremmer meg. Tenker du ikke på hvor mange du krenker og sårer?

Ytringsfrihet er en utkrøpen og finurlig greie. De fleste mener at de har rett til å skrive å si hva de vil, men tyr til offerrollen så snart de får motstand. Og om motstanden inneholder en viss substans blir man krenket og veldig såret. Og da skriver man i avisen og lar seg intervjue i alle kanaler.

NKM er en mester i å spille offer. Jeg mener jo at NKM står fritt til å mene at jeg og mitt liv er annenrangs, men da tar jeg meg den friheten til å sende tilbake til henne: Du er et forstokket og fundamentalistisk menneske, og slike som deg skulle ikke hatt ansvar for barn. Du er uskikket til å være mor. Som jeg så skrevet på Twitter i dag: Hadde hun der der vært min mor ville jeg skammet meg!

Men NKM, nå får du svar på tiltale. For som man roper i skogen får man svar.

Og nå Mellingen har analysert den boken du har skrevet, og det må du tåle, det er slik verden fungerer når man skriver en bok, den blir vurdert av de som leser den.

Og – karma is a bitch only if you are! Husk det frue.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s