FRP OG FOLKET.

gjedda

Fremskrittspartiet henviser hele tiden til folket som om folket var en homogen gruppe.

De kaller seg også partiet for «folk flest», noe som er en stor overdrivelse. Det finnes ikke et politisk parti som har hele folket bak seg, for ingen er 100% enige om alt i et demokrati, ei heller i et diktatur. Et vel fungerende samfunn skal ha meningsbrytninger og harde diskusjoner for å fungere. Selv ikke Frp’s velgere er en homogen gruppe, det er brytninger og fløyer også i partiet som påstår å være for folk flest. For øyeblikket minner dette partiet om en liten terrier, grov i målet, men som har fullstendig glemt hvor liten den egentlig er.

Partiet sitter også i en mindretallsregjering som må løpe til Stortinget når de skal få klubbet inn en sak. Slik er det i politikk når du ikke har flertall. Men den lille terrieren synes flertall i Stortinget er noe herk. Sak etter sak kræsjer med det partiet for «folk flest» mener, og derfor driver de dobbeltkommunikasjon der de mener én ting på kammerset og noe annet i stortingssalen. Og når den lille terrieren ikke får det som den vil løper den til «folk flest» og vil ha folkeavstemning for de sakene som velter det prosjektet de mente de gikk til valg på. Men en liten terrier kan ikke gå til valg alene, og det er ikke slik at en liten terriers oppblåste selvbilde alltid stemmer med det folk ser når den står og bjeffer illsint, frenetisk og såret i bakgården mens flertallet klubber inn noe som er verre enn at den må spise kattemat. Og, ferdig med denne terrier-metaforen nå.

På grunnlag av den humanitære flyktningekatastrofen i verden har et flertall på Stortinget vedtatt å ta i mot en gruppe flyktninger fra Syria. Det ble ikke 10 000, det ble 8000, et lite tall i den store sammenhengen, eller «en dråpe i havet» som skeptikerne kaller det. Dressgubbene Tybring-Gjedde og Sandberg skummer over av sinne og indignasjon. CTG mente sogar at Frp bør gå ut av regjering, og Sandberg mener at det er «folk flest» må få avgjøre dette. Og med støtte av finansminister slash partileder Siv Jensen mener han at folkeavstemning er det eneste rette å gjøre når Frp blir truet til å administrere disse 8000 nødlidende menneskene inn til Norge. Jeg kunne være fristet til å si som Ibsen skrev i «Brand» «Det går et nemisis gjennom livet, og det kan ingen slippe fra» og det er jo skjebnens ironi at det er de som er mest mot innvandrere og flyktninger som får dem i fanget. Karma is a bitch only if you are.

Nå er det slik at i et demokrati løper man ikke til folket og spør hva de mener om ting som er vedtatt på tinget. Folket stemmer hvert annet år, i kommune og stortingsvalg. De som stemte på Frp var ikke et flertall, så det er nytteløst for Sandberg&Co å løpe til folket for å finne ut hva folket mener. Folket har allerede svart. Det vet Per, det vet Siv, og det vet Cristian. Men dette er panisk upstream-svømming i en sak de vet de kommer til å tape eller allerede har tapt. Men Frp kommer ut av skapet som det de er. De har ikke skreket om hjelp fra folket i andre tapte hjertesaker. Bompenger og pensjonister og mye annet gikk ut med badevannet til Erna Solberg, men grensen går altså ved flyktninger.

Fint, da vet vi det. Eller vi har vel alltid visst det. De er selvfølgelig ikke rasister, de er bare så opptatt av å redde fremtiden for folk flest. Heldigvis er folk flest opptatt av å redde de som trenger det aller mest her vi sitter godt på land mens kongeskipet seiler videre i medgang. Snart er det sommer, også i flyktningeleirene rundt om i verden. Tror det siste de tenker på der er om været blir bra eller at den norske krona er så svekket at det blir svindyrt for stakkars oss å feriere i utlandet. I disse dager liker jeg folk flest. God sommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s