VIL DU SE JORDBÆRMUSA MI?

IMG_6544

Hva har Aune Sand gjort dere folkens?

Jeg skal ikke mene noe om forfatterskapet eller kunstnerskapet hans, men jeg hyller hans teft for PR. Den gutten vet å få oppmerksomhet rundt det han driver med. Hadde resten av det seriøse kunstner-rat-packet hatt halvparten av det næringsvettet Sand har hadde ikke kulturminister Widvey behøvd å bekymre seg for at norske kunstnere ligger på soffan og hever stipend.

Mennesker som stikker ut i den grå masse i Norge skal tas hardt.

Du skal helst gli inn i den grå minimalistiske gruppen for  være en å regne med. Du skal ikke lese feil bok eller se feil film. Du skal heller ikke snakke i store fakter på tv eller i avisen. Nei, du skal sitte med ydmyk nakke og være litt forbløffet over at media vil intervjue «lille deg» som er fullstendig uvesentlig i den store sammenhengen. Og om du skulle våge å te deg eller være litt ekstravagant blir du tildelt rollen som «fargeklatt» som vi «tross alt trenger her til lands» men altså…knis, se der er han ute og snakker seg selv fram igjen, ja ha ha….»den der fyren er jo sitt eget reklamebyrå!»

Den er godt for den store redde flokken å ha noen som stikker ut.

Det befester maktstrukturene i miljøet vårt. For en hakkekylling viser, som en værhane, de faktiske forhold. For om noen utfordrer det trygge blir vi redde, og da må vi gå til motangrep, eller? For igjen, hva har Aune Sand gjort oss bortsett fra å overøse kvinner med adjektiver og språkblomster, skrevet en bok der teksten muligens er dårlig og ute av kontroll? Ville de ikke være på sin plass og rette spretterten mot krimdronninger og fictionkonger som spyr ut det ene makkverket etter det andre, men hylles med priser i søkk og kav?

Ja, jeg vet hva dere tenker. Nå har Henriksen tilta!

Nei, han har ikke det. Han blir bare så lei av at det er så lavt under taket i furet værbitt. Aune Sand skader ingen. Det som er farlig for kulturen i Norge er mangel på kulturforståelse. Og – vi burde alle by litt mer på oss selv, kanskje flashe jordbærmusa i ny og ne så folk er klar over at vi er der?

4 kommentarer om “VIL DU SE JORDBÆRMUSA MI?

  1. Reblogged this on Sikker på det? and commented:
    Vel talt, Henriksen. Misunnelsen er ikke særnorsk, men vi skammer oss tydeligvis ikke nok over den. Paret Aulie/Sand har i flere år fått betale prisen for den fortjente misunnelsen fra dem som ikke klarer å skape noe selv, og må gå via Flokken så mange nordmenn sverger til.
    Du skal ikke stikke deg ut, liksom, og du skal i hvertfall ikke tro du er noe. Jeg synes du skal det. Jeg heier på Marianne og Aune.

  2. Tilbaketråkk: Bodø Nu » «Vil dere se jordbærmusa mi?»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s