DRITTPAKKE.NO

copy-579173_10151095756542555_1176191781_n.jpg

«I krig og kjærlighet er ennå mye ugjort» skrev poeten. I politikk også, vil jeg gjerne tilføye.

Om ikke så alt for lenge står vi foran et kommunevalg, og drittpakkene kommer fra både høyre og venstre i norsk politikk. Jeg sitter her med en synkende følelse av at det er politikken og de gode sakene som taper på grunn av disse usaklige utspillene. Her om dagen kalte lederen for UngeHøyre Jonas Gahr Støre for en klovn på sosiale medier. Hvorfor? Og den sedvanlige linken fra 2008 om at Gro Harlem Brundtland tar 350 tusen for et foredrag og ikke betaler skatt til Norge der hun og mannen driver og flotter seg i Frankrike på norske skattebetaleres regning popper opp på Facebook. Og trollene gnir seg i hendene, nei, skulle du sett!

Jeg tenker at når det er slutt på meningsbærende argumenter og sakene ikke er gode nok tyr man til buskis og lavmål i politikken. De politiske partiene skal tross alt samarbeide når de havner sammen rundt bordet i små eller store kommuner til høsten. Man skal møte hverandre over en kaffekopp og sitte sammen i vanskelige saker som slår tungt inn i lokalpolitikken, så hvorfor ty til slike drittpakker for å sanke noen skarve stemmer? Jeg er på vei inn i politikken selv, men dette er en av grunnene til at jeg alltid har sagt at jeg aldri skal bli politiker. Men akk..

Alle partier har ett eller annet poeng, noen gode og noen mindre gode saker. Folket stemmer på det partiet de tror på. Det skal vi også ha respekt for.

Vi får alle vår del av usaklige dritpakker. Jeg har sett grelle eksempler på helt usaklige angrep på Erna Solberg i kommentarfelt og på sosiale medier fremsatt av folk og ledende politikere fra venstresiden, og jeg har sett direkte ondsinnede angrep fra andre kanten der høyrepolitikere har latterligggjort venstresidens saker og meninger i vendinger som ikke burde stå på trykk. Slikt er ikke fair play, og det fører kun til én ting: Politikerforakt. Det er synd.

Men nesten et samlet pressekorps er også med på å skape en slik meningsløs dramaturgi slik at politiske debatter på fjernsyn og i aviser ofte kan ende opp som stupide sit coms og ikke en viktig diskusjon om sak. Og et alt for stort personfokus svekker til tider viktige saker.

Jeg håper vi kan gå inn i dette kommunevalget med en viss verdighet. Her i Rana drikker en listekandidat fra SV kaffe med en ordførerkandidat fra Høyre i full offentlighet der vi diskuterer sak og fremtid. Mange av oss går også på hverandres åpne møter.

Vi velges av folket, vi skal jobbe for folket, og derfor skal vi holde fred og verken kalle hverandre for klovn eller det som verre er.

Godt valg alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s