HAN ER EN VELDIG FIN FYR!

IMG_4662

Siv Jensen trosser stortingsflertallet og går ut og oppfordrer velgerne/medlemmene til å boikotte vedtaket om å ta i mot 8000 flyktninger. Vi «vet jo alle» at det er bedre å hjelpe dem der de er! sier hun. Vet vi det? Og Solveig Horne støtter henne selv om det er hennes oppgave som minister å gjennomføre dette vedtaket.

Ja, hva vet Siv Jensen og Solveig Horne om tilstandene der de er? Jeg kan ikke huske at noen fra Frp har kommet med fakta om disse nærområdene annet enn komme med et forslag om å kjøpe noen hundre Ikea-hytter, men det det klart det lønner seg for oss å la dem være der og ikke her.  Det er litt som et avlat-fadderbarn i Afrika som letter på den dårlige samvittigheten, men som vi slipper å ha rundt hushjørnene i eget nærområde der det sitter som «Piken med svovelstikkene» og stirrer inn på den fete maten vi eter sammen med egne unger.

Jeg sitter her og snakker med min venn. Han er Frp-politiker. Han er ikke rasist, han er heller ikke redd for fremmede, og mest av alt, han er en jævla allright fyr, snill og god, omtenksom, ja, det er ikke måte på. Men før jeg ble kjent med ham hadde jeg store fordommer. Jeg liker pr. def ikke folk i det partiet. Men så er det slik her i verden at når du blir kjent med folk blir du glad i dem fordi det viser seg at de er jævla ok folk!

Så jeg sier til min venn. «Men kjenner du noen flyktninger da?» Nei, det gjør han ikke. Men han er ikke så dum at han mener at alle flyktninger og innvandrere er banditter om jeg skulle tro noe slikt. Men vi har bare ikke kapasitet til å hjelpe dem her i denne lille kommunen med så anstrengt økonomi! Og alle av dem er vel ikke egentlig flyktninger? «Men» sier jeg «er det ikke noe som heter «der det er hjerterom finens det husrom?» Jo da, det er et gammelt jungelord, sier han, men…denne anstrengte økonomien her til lands. «Vi har vel stort sett det vi trenger?» sier jeg. Så mumler han noe om kommende generasjoner…

Sitter her og tenker på den avdøde moren til ei venninne. Hun hatet utlendinger les: svarte. Men så fikk hun en mannlig hjemmehjelp fra Sri Lanka. Etter en uke var det rett og slett kjærlighet i lufta. «Han er så søt, han har så nydelige brune øyne, og han rører ikke noe og stjeler ikke, og vet du hva? I det landet han kommer fra er han kirurg!» At han som var hjernekirurg gikk der og vasket gulvet hennes var ikke noe hun reflekterte nevneverdig over, han var en allright fyr når hun ble kjent med ham. Men hun hatet utlendinger til sin dødsdag fordi de kom hit til landet og tok jobbene fra skikkelig norsk ungdom!

Under Mela-festivalen nylig sa den samiske artisten Mari Boine: «Det multikulturelle samfunnet er framtiden. De som jobber mot det kaster bort tiden.»

Ja, jeg tror det fleste av oss vet at verden globaliseres og at slaget om at folk skal bo der de alltid har bodd er tapt. Det vi ser nå er sabelrasling og siste krampetrekning før vettet tar oss.

Men om noen skulle tro at jeg mener at «hele» verden skal komme hit til oss eller at vi skal bli hele Europas sosialkontor, så mener jeg ikke det. Det lar seg simpelten ikke gjøre. Det er godt over 50 millioner flyktninger i verden, så hvor skal de bo? Men ynkelige 8000? Det er så få at det er til å bli flau av! Og de fleste er sikkert allright når vi blir kjent med dem? Kanskje det finnes masse kompetanse vi trenger blant dem? For flyktinger er ikke noen fillefranser av noen tiggere, de er mennesker som flykter fra krig. Slik som vi også gjorde en gang.

Beklager at jeg skriver med te-skje, men noen ganger virker det som om det ikke tikker inn at mennesker er mennesker og ikke bare tall i et vanskelig regnestykke.

Sven Henriksen SV Rana.

Nb. Det er ikke slik at dette er som å vinne i Lotto. De som tas ut av nærområdene er de som det ikke går an å beskytte der de er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s